Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 21 742
  • 663
  •   3
Отговори
# 525
  • София
С мутация PAI 4G/4G бях на терапия през цялата бременност и даже малко след това. Не бих го спряла за честната дума на никой лекар, имам неуспешна бременност с отлепена плацента преди това. Терапията с НМХ е профилактична, тоест прави се, за да не се стигне до проблем - с теб или бебето - по време на бременността и постпарталния период. НМХ е антикоагулант.

Аспирин протект е доста висока доза и се препоръчва при лош кръвоток след 12гс. Пие се до 33-34гс макс. Аспирин протект е антиагрегант - пречи на слепването на тромбоцитите.

Какви са резултатите от коагулацията и АнтиХа?

# 526
С мутация PAI 4G/4G бях на терапия през цялата бременност и даже малко след това. Не бих го спряла за честната дума на никой лекар, имам неуспешна бременност с отлепена плацента преди това. Терапията с НМХ е профилактична, тоест прави се, за да не се стигне до проблем - с теб или бебето - по време на бременността и постпарталния период. НМХ е антикоагулант.

Аспирин протект е доста висока доза и се препоръчва при лош кръвоток след 12гс. Пие се до 33-34гс макс. Аспирин протект е антиагрегант - пречи на слепването на тромбоцитите.

Какви са резултатите от коагулацията и АнтиХа?

Утре ще ги пускам, изписаха ми Акард от 150мг, АГ на което се спрях също е на мнение само за аспирин. И аз се притеснявам, но и при две мнения едни и същи, сякаш на моя отговорност пак не е добре, в такъв период да си поддържам някакво лечение.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 17:19 от GalL_

# 527
  • Замък сред облаците
С тази мутация и на мен ми дадоха аспирин 100мг (АГ) и получих отлепване след 3 дни. После на 0.4 НМХ нямах грижи до края. Забременях 65кг, раждах 74кг. Знам че над 80кг обичайно 0.6 назначават, но пак според коагулацията, не просто на око.

# 528
здравейте,  аз днес пуснах Д димер в друга лаборатория по препоръка на единя лекар - преди 2.5-3 седмици беше 2066 нг/мл, а днес излезе супер космическа стойност 7.73 мг/л при референтна стойност 1.7 за трети триместър .... въпреки, че изследванията ми отпреди 5 месеца за тромбофилия са отрицателни доста ме притеснява този показател Sad

# 529
  • Замък сред облаците
Тромбоза може да възникне дори без генетичен риск, а придобити форми на тромбофилия също могат да възникнат винаги.
Консултирайте се направо със съдов хирург с такава стойност.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 18:31 от АА

# 530
Имам мутация PAI 4G/4G. По време на подготовка за трансфер и след него бях на Фраксипарин сутрин и вечер на Аспирин. Беше неуспешен. Трябва ли да се консултирам с хематолог и да пия нещо преди следващ опит? Благодаря.

# 531
Според мен при мутации и репродуктивни несполуки е кажи речи задължителна консултацията с хематолог в един момент.

# 532
Според мен при мутации и репродуктивни несполуки е кажи речи задължителна консултацията с хематолог в един момент.
Нямам спонтанни аборти. В моя град няма читави хематолози. Ще направя онлайн консултация.

# 533
То за хематолог жива среща не е нужна. Незабременяване и неуспешно инвитро също според мен предполага среща в някакъв момент, за да се препоръча терапия. Хубаво е когато хематологът се окаже на едно мнение с репродуктивния.

# 534
  • София
Назначената терапия ми се струва ОК спрямо мутацията, но не е ясно какво е текущото състояние на организма. Добре е да се консултираш с хематолог, може да не е веднага, за да видите и коагулацията каква е. Терапията при  стимулация и/или трансфер - хормони, кортикостероиди и др. - също има отражение върху коагулацията. В два последователни трансфера състоянието ти може да е различно.

# 535
Благодаря ви, момичета. Намерих в моя град, че и по здравна каса работи. Ще го посетя януари, че февруари обмислям нов опит ин витро. Тези, които са ходили, какви други изследвания трябва да му занеса?

# 536
  • София
Благодаря ви, момичета. Намерих в моя град, че и по здравна каса работи. Ще го посетя януари, че февруари обмислям нов опит ин витро. Тези, които са ходили, какви други изследвания трябва да му занеса?

Скоро правих консултация с хематолог и си носих цялата папка с документи за всеки случай. Докторката прегледа доста от нещата, не само резултатите от тромбофилия. Бях при д-р Нихтянова, тъй като д-р Тончев вече беше излезнал в отпуск. Останах много доволна от нея.
Да споделя, че двамата се местят от МБАЛ Света София в друга болница от началото на новата година.

# 537
Скрит текст:

Скоро правих консултация с хематолог и си носих цялата папка с документи за всеки случай. Докторката прегледа доста от нещата, не само резултатите от тромбофилия. Бях при д-р Нихтянова, тъй като д-р Тончев вече беше излезнал в отпуск. Останах много доволна от нея.
Да споделя, че двамата се местят от МБАЛ Света София в друга болница от началото на новата година.

Знае ли се къде се местят?

# 538
Скрит текст:

Знае ли се къде се местят?

Местят се в МВР болница, от началото на новата година

# 539
Здравейте!
Бременна съм в 13 г.с. и съм с хетерозигоден генотип 4G/ 5G PAI. На фракси 0.4 съм от трансфера насам, през 3 седмици си пускам Д- Димер и останалите, за сега са добре. Обаче за тромбофилията знам, че прави бели и на по-късен етап и наистина съм много притеснена. Имам една несполучлива, приключила в първи триместър още.

Общи условия

Активация на акаунт