Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 21 159
  • 647
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм само на Клексан заради Лайден, след ЗЕТ. Стойностите са ми в норма за съответния триместър.

# 571
  • София
V_sS, отиди на ангиолог за всеки случай. 🍀

# 572
Благодаря, ще потърся, но това вече ще стане след празниците.
При Анти Ха кои референтни стойности се гледат, при положение, че съм на 0,4 клексан към момента  - за профилактика или терапевтична? Излезе ми резултат 0,46 iu/ml, който се пада малко между двете, а не съм убедена, че хематолога ще ми отговори, понеже вече е в почивка..

# 573
Мисля , че е перфектен. Трябваше да е между 0.3 и 0.6 Simple Smile

# 574
  • Замък сред облаците
За профилактика.

# 575
Здравейте и честито Рождество! Пожелавам на всички здраве и лека бременност.
Пуснах коагулация, това са резултатите.

Фраксипарина (0.3) е сложен в 1 на обяд на предния ден, кръвта е взета в 9 сутринта на другия ден. Някой имал ли е подобен aPTT. Какво се е оказало? Кондева иска да изследвам лупусен антилоагулант.

# 576
  • Замък сред облаците
Неестествено високо е аПТТ. Няма общо с фраксито обикновено. Изследвай лупуса, а отделно имаш ли изследвани фактори 8, 9, 11? Те са свързани с хемофилия.

Високото аПТТ означава забавено кръвосъсирване и при едно отлепване може да е фатално за сакчето, защото няма да позволи да се закрепи. Не е много обнадеждаващо, знам, така че просто се пази, направи препоръчаното изследване и направете план. Хемофилните фактори са свръхскъпички и се надявам да не се стига дотам.

Лупуса го правят и в Токуда, а лабораторията им работи и по празниците.

# 577
Благодаря, АА! За съжаление не съм в София. Д-р Кондева ме свърза с доц. Банчев и той каза да направя точно Фактори XII, XI, IX, VIII и лупусен антикоагулант. Няколко пъти ми повтори спокойно и каза че мога да ги изследвам в понеделник. Аз се чудя и какъв е шансът да е лабораторна грешка, понеже Рамус не се слави като най-добрата лаборатория все пак.
Намерих и ето това изследване
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15090750/

# 578
  • София
Слънце, повтори първо Аптт

# 579
  • Замък сред облаците
Ооооо, щом е в Рамус повтори коагулацията в друга лаборатория, да.

# 580
При Фактор 5 на Лайден(хетерозигот) колко време след раждането се спира фраксипарина?

# 581
  • София
Слънце, повтори първо Аптт
Повтори и според мен преди да се хвърляш на други изследвания и диагнози.
Аз имах една история със сбъркан АнтиХа в Токуда, направо ми изкараха акъла.

# 582
Слънце, при мен д-димер преди седмица беше 1,3, а днес е 0,75. Това в една и съща лаборатория, затова и аз подкрепям да повториш.

# 583
  • София
Препоръката обикновено е за 6 седмици, преди това се пускат Аптт, Д-димер и фибриноген и резултатите трябва да са в нормални стойности.

При Фактор 5 на Лайден(хетерозигот) колко време след раждането се спира фраксипарина?

# 584
Препоръката обикновено е за 6 седмици, преди това се пускат Аптт, Д-димер и фибриноген и резултатите трябва да са в нормални стойности.

Благодаря, а не трябва ли изследванията да се пуснат известно време след спирането?

Общи условия

Активация на акаунт