Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 21 049
  • 644
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И след спирането също може да пуснеш, но преди спирането, ако нещата не са ОК, значи терапията не е достатъчна. С хематолог може да се обсъди най-добре.

Брин може да сподели личен опит.

# 586
  • София
Здравейте! Може ли мнение за тези резултати, в 33г.с съм на клексан 0,6. Притеснява ме APTT дали не е ниско..

# 587
  • София
По-притеснително е, че Д-димер е висок. Консултирайте се с хематолог.

# 588
Здравейте Simple Smile

Днес си правих месечните коагулационен статус и анти Ха, и ми направи впечатление че жената в 3та градска каза че трябва няколко дена преди изследването да се слага фраксипарина сутрин, и в деня на изследването да се постави, и на 4тия час да се вземе кръв.

Моята хематоложка ми каза само втората част от това правило - каза да слагам задържително вечер, като вечерта преди изследването да не слагам, и сутринта в 6 да бия инжекцията, като отида в 10 за кръв.

Малко съм объркана кое е по правилното и дали това че процедирам така не е грешно. Жената в трета градска каза въобще да не пускам изследването защото нямало смисъл така, но защо хематоложката ще заръча изрично иначе...

Ще пиша на хематоложката по късно днес, но ми е интересно да разбера вие как процедирате и как са ви казали докторите.

Ако има значение, в 22ра седмица съм, като слагам вечер фраксипарин от 0.6 по повод хетерозигот по пай, аце и фактор 13

# 589
  • Замък сред облаците
Няколко дни поред в един и същи час е най-акуратен резултатът. Затова и генерално е хубаво сутрин да се бие по принцип.

# 590
Аз също биех сутрин по принцип, но сега хематологът ми каза, че било по-добре по принцип вечер, защото нощем имало най-много опасност и тогава трябвало най-много да действа инжекцията.

# 591
за часа изрично ми каза, и го спазвам. слагам всяка вечер в 22ч, като някой път имам по половин час разлика, но гледам иначе да съм стриктна..

в един момент ми предписаха аспирин акард по повод висок риск от прееклампсия и пак я попитах, дали и двете вечер, тя пак потвърди. просто жената днес ме вкара в тъча и се притеснявам кое е по правилно.

иначе още в началото когато ми каза за вечер, споделих че във форума и фейсбук съм чела доста често че сутрин се слага от дамите, но тя каза да е вечер, защото като се правили изследванията да можело да се пропусне и да се сложи сутринта.. но нищо не е казала за няколко дни поне да е така сутрин.. или кога е по рисково и ефикасно съответно..

# 592
  • София
Когато има нмх + аспирин, нмх се слага сутрин, а аспирин - вечер. Когато е само нмх, преди изследване 4-5 дни преместете приема сутрин, спазвайте един и същи час 4-5 дни и след това изследвайте. Иначе правите изследване при поставяне на 16ч, а не на 24ч.

За да е адекватно изследването на антиХа, трябва 4-5 дни да се поставя в един и същи час, и изследването да се пусне 4ч след поставянето.

В Токуда може и през нощта да се пусне изследване.

# 593
За останалите коагулационни освен Анти-ХА има ли значение кога е поставяно?

# 594
  • София
Не.

# 595
Значи дали правилно съм разбрала,аз слагам сутрин в 9 фракси, а вечер в 21 аспирин. Ако искам примерно да пусна изследване в понеделник за АнтиХа, бия си я стандартно и да направя след 4 ч изследванията? Към 13ч.

# 596
Слънце, повтори първо Аптт
Понеже ми помогнахте с мнение, се сетих, че забравих да пиша. В Бодимед излезе аПТТ 26,9 и за сега приключихме сагата. Другата седмица ще пускаме пак коагулаиция и ако пак е ок даже мисля да забравя, че се е случвало.

# 597
  • Замък сред облаците
Аз също биех сутрин по принцип, но сега хематологът ми каза, че било по-добре по принцип вечер, защото нощем имало най-много опасност и тогава трябвало най-много да действа инжекцията.

Аз си изкарах почти цялата бременност на дивана, тоест сравнително обездвижена. Няма съществено значение часа, при условие че има 12ч активно и 12ч остатъчно действие инжекцията. През цялото време биех сутрин. 🤷♀

# 598
То на мен 2 месеца ми останаха… изместих я сега за 6 вечерта. Анти-ХА никой не ми иска да пускам след единственото пускане във втори месец. Така че така ще си карам до края май и ще изследвам само останалите неща сутрин.

# 599
  • Замък сред облаците
за часа изрично ми каза, и го спазвам. слагам всяка вечер в 22ч, като някой път имам по половин час разлика, но гледам иначе да съм стриктна..

в един момент ми предписаха аспирин акард по повод висок риск от прееклампсия и пак я попитах, дали и двете вечер, тя пак потвърди. просто жената днес ме вкара в тъча и се притеснявам кое е по правилно.

Коя е тази докторка? Принципно имат различно действие аспирина и инжекциите , но кръстосани имат още по/силно разреждащ ефект, заради което обикновено се препоръчва да има разстояние между приема им.

Общи условия

Активация на акаунт