Медицински център за асистирана репродукция Варна ( 2025)

• 5 815
  • 124
  •   2
Отговори
# 30
Много Благодаря!  Аз съм от днес до понеделник включително и във вторник съм на преглед.   
И аз в момента съм на Гонал, бях на 6-ти ден от стимулацията на преглед, остана си същата доза +Цетротид за още 4 дена и пак ще ходя на преглед и евентуално вече ще ми кажат кога ще ми е пункцията Simple Smile
Здравейте, момичета. Искам да попитам тези, които минават или са минали вече. От днес съм на стимулация с Гонал 300 за 4 дена и след това съм на преглед. След това какво следва или при всеки е различно?

# 31
Относно почивките на лекарите - мисля, че ще са на някакъв ротационен принцип. Миналото лято клиниката нямаше период, в който да са затворили изцяло, просто лекарите се заместват един-друг.

# 32
Здравейте, отново от мен. Вие предавахте ли писалката с игличките в клиниката  след като сте ги използвали? Аз ги събирам, но забравих да попитам дали мога да ги предам на тях като ходя на преглед.

# 33
Мен ме помолиха да върна писалката накрая като имах мъничко остатък (който така или иначе ми сложиха накрая), иначе другите си ги изхвърлих. Попитах ги дали не трябва в специален контейнер, казаха не. Върнах им само неизползваните иглички, защото нямам какво да ги правя. Иначе ми казаха, че ако имам познат на инсулин мога да му ги дам.

Здравейте, отново от мен. Вие предавахте ли писалката с игличките в клиниката  след като сте ги използвали? Аз ги събирам, но забравих да попитам дали мога да ги предам на тях като ходя на преглед.

# 34
Благодаря! Имам познати на инсулин и ще ги дам на тях игличките. Мислех, че използваните иглички, трябва да ги дадем на тях и да ги изхвърлят в специални кошове, но явно не е така.
Мен ме помолиха да върна писалката накрая като имах мъничко остатък (който така или иначе ми сложиха накрая), иначе другите си ги изхвърлих. Попитах ги дали не трябва в специален контейнер, казаха не. Върнах им само неизползваните иглички, защото нямам какво да ги правя. Иначе ми казаха, че ако имам познат на инсулин мога да му ги дам.

Здравейте, отново от мен. Вие предавахте ли писалката с игличките в клиниката  след като сте ги използвали? Аз ги събирам, но забравих да попитам дали мога да ги предам на тях като ходя на преглед.

# 35
Здравейте, преди година посетих Д-р Кателия Александров направихме преглед, изследвания, които включваха цветна снимка и спермограма. Общо взето при мен нещата са благоприятни, но при мъжа ми резултатите от спермограмата д-р Александров каза че са на границата. Каза да продължим с опитите, че нямало видима причина поради която не се получава забременяването. Мина година, положителен тест така и не видях. Този месец сме решили да направим първата инсеминация, дойде ми в събота (05.07.) днес звъннат на телефона може би на сестрата, обясних й че искам да запиша час за инсеминация, че мога да кажа за 6 месеца назад кога ми е е дошъл цикъл, продължителност, кога съм била в овулация и т.н. тя чу само "искам да запиша час за инсеминация" каза да звънна на регистратура за записване на час и затвори. Та отново искам помощ от вас прекрасни дами. Как се случват нещата, звъня и записвам час за инсеминация, преди това до колкото знам се случва някакво замерване, инжекции за стимулация, хапчета някакви, изследвания? Една грешна стъпка и отново още един загубен месец, моля за съвети! Simple Smile

# 36
Здравейте, преди година посетих Д-р Кателия Александров направихме преглед, изследвания, които включваха цветна снимка и спермограма. Общо взето при мен нещата са благоприятни, но при мъжа ми резултатите от спермограмата д-р Александров каза че са на границата. Каза да продължим с опитите, че нямало видима причина поради която не се получава забременяването. Мина година, положителен тест така и не видях. Този месец сме решили да направим първата инсеминация, дойде ми в събота (05.07.) днес звъннат на телефона може би на сестрата, обясних й че искам да запиша час за инсеминация, че мога да кажа за 6 месеца назад кога ми е е дошъл цикъл, продължителност, кога съм била в овулация и т.н. тя чу само "искам да запиша час за инсеминация" каза да звънна на регистратура за записване на час и затвори. Та отново искам помощ от вас прекрасни дами. Как се случват нещата, звъня и записвам час за инсеминация, преди това до колкото знам се случва някакво замерване, инжекции за стимулация, хапчета някакви, изследвания? Една грешна стъпка и отново още един загубен месец, моля за съвети! Simple Smile
Здравейте, потърсихте ли второ мнение за спермограмата. Желателно да се направи разширена спермограмата по Крюгер и ДНК фрагментация при ембриолог.
На нас ни беше обяснено,че  сме били с лек мъжки фактор, като беше поставена грешна диагноза на спермограмата.След като напраих цветна снимка при тях и ми беше обяснено как всичко ми е наред(ме беше) и няма от какво да се притесняваме, ни препоръчаха ако сме искали да направим инсеминация .
Накрая се оказа,че сме били с тежък мъжки фактор и е можело направо за инвитро да кандидатстваме.

# 37
Desi.93, аз не бих била толкова подробна в телефонен разговор, защото наистина чуват само откъслечно. Звънни и запиши час за преглед за утре. Вече когато си при доктора, кажи какви са ви желанията и плановете и ако всичко е ОК ще стартирате.
Успех!
Не пречи да направте спермограма и другаде, но това означава, че се връщате изначална позиция. Понякога спестява време, но може и само да ви забави.
Ако вярвате на екипа в АГ и сте се насочили при тях да правите инсето, то действайте.

# 38
Desi.93, аз не бих била толкова подробна в телефонен разговор, защото наистина чуват само откъслечно. Звънни и запиши час за преглед за утре. Вече когато си при доктора, кажи какви са ви желанията и плановете и ако всичко е ОК ще стартирате.
Успех!
Не пречи да направте спермограма и другаде, но това означава, че се връщате изначална позиция. Понякога спестява време, но може и само да ви забави.
Ако вярвате на екипа в АГ и сте се насочили при тях да правите инсето, то действайте.

Така и направих, замисляйки се след това, те няма как на регистратура по телефона да ми кажат точно кога да отида за инсеминация.
Записах час в понеделник за преглед при доктора, надявам се всичко да премине добре и резултата да е ЩАСТИЕ.
Междувременно в понеделник сутрин ще пусна Пролактин, Кортизол, TSH, FT3, FT4, TAT, MAT и други... Ако някой се сеща за друго изследване което мога да пусна може да сподели.

# 39
Здравейте, след пункция и оплождане на яйцеклетките казваха ли ви по дни как се развиват нещата или вие им звъняхте. И ако сте правили свеж трансфер кога ви казаха със сигурност датата на която ще бъде? 😊

# 40
На мен ми казаха да звъня всеки ден на Малена и тя даваше информация. Дата за трансфер имах още след пункцията.

# 41
Desi.93, за пролктина е много важно да спазиш всички изисквания, за да е максимално реален резултата.
Вечерта преди изследването без секс, пипане на гърдите, а в лабораторията 20-30 мин пълен покой преди да ти вземат кръв.
В лабораторията в Шумен където аз изследвам, има една кушетка където ме слагат да легна и ме съветват да не си ровя даже в телефона. Достатъчно е и да си седнала на стол и да си в покой. Успех!
Не мога да кажа какво друга да изследваш, но ако така или иначе в срок от една не си пускала микробиология или цитонамазка, то използвай прегледа в АГ и ги пусни.

# 42
До всички дами, които чакат финансиране от общината от една година насам- честито, събудиха се най- накрая. На 30-ти ще гласуват листа с одобрени/отхвърлени двойки. Има списък на сайта на общинския съвет, може да проверите дали сте одобрени.

# 43
До всички дами, които чакат финансиране от общината от една година насам- честито, събудиха се най- накрая. На 30-ти ще гласуват листа с одобрени/отхвърлени двойки. Има списък на сайта на общинския съвет, може да проверите дали сте одобрени.
Подава ли се отново заявление, при положение че изтича т.г Август и не се е стигнало все още до моят входящ номер за разглеждане?

# 44
Здравей, който е одобрен, трябва да входира приложението с Банковата си сметка нали?  Трябва ли да се носят и събраните фактури до момента, които не са за цялата сума или трябва да се занесат всички фактури на куп, когато се събере цялата сума?

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 09:48 от Ivito90

Общи условия

Активация на акаунт