Медицински център за асистирана репродукция Варна ( 2025)

• 10 598
  • 194
  •   1
Отговори
# 180
При мен първи ЗЕТ ми беше октомври и беше успешен до 7г.с., тъй като се видя ембрион без пулс и трябваше да направя аборт. Сега си почивам и си направих консултации с имунолог. Изследвах тромбофилия, НК клетки, антифосфолипидни антитела и АНА скрининг и от тези изследвания ми излязоха положителни мутации за тромбофилията и чакам само да излязат резултатите за антифосфолипидните. Имам правена хистероскопия, тъй като ми премахната малък полип. Явно доцента ще излезе прав, че няма нужда от изследвания и че все някой от ембрионите ще е моето бебче. Имайте вяра и се абстрахирайте, че нещо ви има и затова не се получава.  
Момичета моят първи ЗЕТ е неуспешен, дори имплантация не е имало и сега се чудя да пускам ли някакви изследвания, бихте ли дали съвет какви вие сте правили при неуспешен опит. И от кой опит при вас е успешен ?

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 10:11 от Ivito90

# 181
Благодарение на изследванията които си назначих сама и после сама си намерих специалистите за нужните корекции имам живо и здраво дете. Направих един трансфер с БХ. не искаха да търсят проблема. Сама го търсих, открих и реших. Абсолютно не съм съгласна да си правя стимулации, трансфери, лекарства, инжекции, болнични, време, надежди, чакане и пари, до когато стане ако стане без и аз да се задействам. Въпреки цялата ми благодарност и уважение към тях, това все пак е бизнес.

# 182
При вас какъв беше проблема, ако искате все пак може да споделите. Някой може да има същия проблем като вас. Може би сте права, че трябва да се търси проблема и аз реално не послушах доцента, че проблема е бил в ембриона и започнах да търся причини и да чета в интернет и да пускам изследвания на своя глава, както и да правя консултации и от всичко до момента излезе, че имам проблем с тромбофилията. Ходих и при генетик  и то професорка, която на всичкото отгоре и преподава и честно казано съжалих, че отидох и се убедих, че тук повечето от лекарите не стават. Започна да ми казва как Майчин дом не ставали, както и МЦАР Варна и как само Нова Радост е правилната клиника, а тя самата има прегледи в Майчин дом. Аз не съм чувала добри отзиви за Нова Радост и статистиката за брой процедури го говори също - на последно място е прехвалената и клиника.
Благодарение на изследванията които си назначих сама и после сама си намерих специалистите за нужните корекции имам живо и здраво дете. Направих един трансфер с БХ. не искаха да търсят проблема. Сама го търсих, открих и реших. Абсолютно не съм съгласна да си правя стимулации, трансфери, лекарства, инжекции, болнични, време, надежди, чакане и пари, до когато стане ако стане без и аз да се задействам. Въпреки цялата ми благодарност и уважение към тях, това все пак е бизнес.

# 183
Оказах се с тромбофилия и хашимото. Има разбира се голямо значение Е. Ама да ти кажат Е е чудесен, след размразяване даже пак почочна да се дели веднага, да няма проблем и със спермограмата, да се окажеш с Бх и отговора на защо да е - нямам медицинско обяснение защо не си бременна..... Еми не го приех и реших да разбера какво има ако има.

# 184
Консултацията онлайн ли беше, и изследванията  които назначават имунолозите кръвни ли са?
И моя първият беше неуспешен, макар че приключи като биохимична. Консултирах се с проф. Михайлова в София (имунолог). Назначи изследвания, изписа терапия вливки + преднизолон. Вливките не ги направих, защото нямах време за реакция (няма от къде да ги купиш, поръчват се от представител) а и парите им не ми харесаха да си кажа честно. Карах само с преднизолона и втория трансфер в момента е успешен. Май стигам до извода, че доцентът е прав и трябва просто търпение. И аз настоявах за хистеро, но той ме разубеди и предложи да направим ако и втория е неуспешен.
Момичета моят първи ЗЕТ е неуспешен, дори имплантация не е имало и сега се чудя да пускам ли някакви изследвания, бихте ли дали съвет какви вие сте правили при неуспешен опит. И от кой опит при вас е успешен ?

# 185
На теб поне са ти казали, че ембриона ти е чудесен. На мен нищо не ми беше казано преди трансфера. Забелязала съм, че трябва да се пита иначе не ти се казва нищо. Знам, че много заети и че са в намален състав, но все пак трябва да сме в течение. Какъв прогестерон ви бяха изписали на вас?
Оказах се с тромбофилия и хашимото. Има разбира се голямо значение Е. Ама да ти кажат Е е чудесен, след размразяване даже пак почочна да се дели веднага, да няма проблем и със спермограмата, да се окажеш с Бх и отговора на защо да е - нямам медицинско обяснение защо не си бременна..... Еми не го приех и реших да разбера какво има ако има.

# 186
Пролутекс по веднъж на ден. Всъщност след Бх на втория трансфер се оказа, че и прогестерона не усвоявам добре и пак аз си пуснах прогестерон на своя глава, че включиха втора инжекция и закрепихме положението.

# 187
Онлайн ни беше консултацията, но буквално хванах последния влак, защото от Октомври вече не е в Калчев и няма онлайн консултации. Иначе да, кръвни бяха изследванията. Взеха ми кръв от лаборекспрес (може навсякъде, стига да знаят условията за съхранение), пратих я по Еконт в Александровска болница и там ми направиха изследването. В момента докторката работи в МЦ Надежда и може да си запазите час през платформата им. Мисля, че графика и излиза началото на месеца. Ще се разминете с едно ходене, след първоначалния преглед до колкото знам поддържа връзка по имейл.

Консултацията онлайн ли беше, и изследванията  които назначават имунолозите кръвни ли са?
И моя първият беше неуспешен, макар че приключи като биохимична. Консултирах се с проф. Михайлова в София (имунолог). Назначи изследвания, изписа терапия вливки + преднизолон. Вливките не ги направих, защото нямах време за реакция (няма от къде да ги купиш, поръчват се от представител) а и парите им не ми харесаха да си кажа честно. Карах само с преднизолона и втория трансфер в момента е успешен. Май стигам до извода, че доцентът е прав и трябва просто търпение. И аз настоявах за хистеро, но той ме разубеди и предложи да направим ако и втория е неуспешен.

# 188
След поставянето на инжекцията ли си изследвахте или преди? На мен ми изписаха 2×1 пролутекс и изследвах преди инжекцията и беше нисък. Естрадиола по принцип ми е завишен и не знам дали трябва да приемам 2×1 естрофем, но смятам да го  изговоря и това  преди следващия трансфер.
Пролутекс по веднъж на ден. Всъщност след Бх на втория трансфер се оказа, че и прогестерона не усвоявам добре и пак аз си пуснах прогестерон на своя глава, че включиха втора инжекция и закрепихме положението.

# 189
Преди, после като питах доктор Анжел каза да преди поставяне се изследва. Сега гледам в групите пишат, че им казват след поставяне и не намирам много логика ама хората си слушат лекарите, не като мен да си пускам изследвания и да пия добавки.

# 190
Здравейте,
Ще направя първичен преглед в МЦАР Варна при д-р Липчева.
Моля за мненията ви за нея.
Благодаря!

# 191
И на мен ми казаха след инжекцията, тъй като преди нея нямало да покаже реално стойността на Прогестерона и сме били на поддържаща терапия и затова трябвало след инжекцията. Поне на мен така ми беше казано. След  положителния ми кръвен тест  изследвах и Прогестерона преди инжекцията и ми беше нисък. Звънях в клиниката и ми казаха, че преди преглед не могат да кажат как е и че е трябвало да изследвам след инжекцията и аз на своя глава започнах да слагам и кринон гел, освен пролутекс.
Преди, после като питах доктор Анжел каза да преди поставяне се изследва. Сега гледам в групите пишат, че им казват след поставяне и не намирам много логика ама хората си слушат лекарите, не като мен да си пускам изследвания и да пия добавки.

# 192
Здравейте,
Ще направя първичен преглед в МЦАР Варна при д-р Липчева.
Моля за мненията ви за нея.
Благодаря!

Аз съм изключителна доволна от нея. Благодарение на нея се получиха нещата при нас. Обърна внимание на всички изследвания, които съм правила, за разлика от останалите специалисти от центъра, които ги отхвърлиха.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 16:19 от A. Nedyalkova

# 193
При мен първи ЗЕТ ми беше октомври и беше успешен до 7г.с., тъй като се видя ембрион без пулс и трябваше да направя аборт. Сега си почивам и си направих консултации с имунолог. Изследвах тромбофилия, НК клетки, антифосфолипидни антитела и АНА скрининг и от тези изследвания ми излязоха положителни мутации за тромбофилията и чакам само да излязат резултатите за антифосфолипидните. Имам правена хистероскопия, тъй като ми премахната малък полип. Явно доцента ще излезе прав, че няма нужда от изследвания и че все някой от ембрионите ще е моето бебче. Имайте вяра и се абстрахирайте, че нещо ви има и затова не се получава.  

Здравей, би ли споделила при кой имунолог се консултира?❤️

# 194
Здравей, про професор Мария Николова. Назначи ми антифосфолипидни антитела, Ана скрининг и излязоха отрицателни. Нк клетки бях изследвала предварително и те бяха добре. Назначи ми и Th17 и Treg, но тях ще изследвам този месец.

Здравей, би ли споделила при кой имунолог се консултира?❤️

Общи условия

Активация на акаунт