12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 747
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз съм една идея по-спокойна вече. Балът му за ТУ ще му стигне за желаната специалност, най-вероятно още за първо класиране, така че ще остане да се чакат СУ и УНСС. Там ще е борбата.
Не знам дали има други луди майки, като мен, обаче аз съм си направила една малка папка със списъци - дати за записвания, дати за обявяване на 1 и 2 класиране, минимални балове за прием от предишни години, специалностите, за които ще кандидатства в различните университети, сметнала съм му бала за всяка специалност, за която ще кандидатства.... Луда работа, ама ми е по-лесно така Simple Smile

# 106
  • у дома
И аз така,но ще кандидатства само в един университет и е измъдрил само 3 желания в него.

# 107
И аз съм една идея по-спокойна вече. Балът му за ТУ ще му стигне за желаната специалност, най-вероятно още за първо класиране, така че ще остане да се чакат СУ и УНСС. Там ще е борбата.
Не знам дали има други луди майки, като мен, обаче аз съм си направила една малка папка със списъци - дати за записвания, дати за обявяване на 1 и 2 класиране, минимални балове за прием от предишни години, специалностите, за които ще кандидатства в различните университети, сметнала съм му бала за всяка специалност, за която ще кандидатства.... Луда работа, ама ми е по-лесно така Simple Smile
И аз така - и с учебни планове и таблици с такси за държ. поръчка и платено обучение. Датите са в телефона да свиркат и напомнят. Още 5 седмици и 1 ден Simple Smile

# 108
  • София
Нищо нямам, всичко го пише в страниците на университетите. От много време знаем, че ще му стигне балът за поне половината специалности в ТУ, то всъщност се оказа, че му стига за всички. Няма стрес с това и само чакам да им дадат дипломите и да подадем заявлението.
Вчера вика - и сега съм безработен, трябва да подавам CV-та и да почвам работа. Изпопадах от смях.  Казах му, че второто е божа работа, той да почва да подава, все пак.

# 109
Ще ги давате назаем тези папки 😃 При сина ми резервен вариант няма, аз все пак ще погледна, какво-що има в СУ 😃

# 110
След като излезе първото класиране в СУ и записването е от 11 до 18.07 означава ли,че може събота и неделя?

# 111
  • у дома...
Университетът ще обяви, когато излезе класирането.

# 112
  • Пловдив
Моля за помощ. Трябва ми нещо за успокоение за набора, ако може да ми препоръчате.Disappointed Relieved

# 113
  • София
Моля за помощ. Трябва ми нещо за успокоение за набора, ако може да ми препоръчате.Disappointed Relieved

Какво имаш предвид? Нерви? Или нещо друго?

П.П. В СУ приемат документи без събота и неделя

# 114
  • София
Алора, течният вариант май се усвоява по-добре. Билково, твърдят че помага. Мента, глог, валериан също. Защо така се е напрегнал наборът?

# 115
# 116
  • София
На синковецът му давам мента, глог и валериан вечер, преди лягане. Помага му да се отпусне, да се наспи хубаво и на другия ден е отпочинал и спокоен. Ако напрегнатия период е по-дълъг му го давам 2 - 3 вечери по ред.

# 117
  • Пловдив
Учи много и спи малко. С наближаване на изпитите го завлядява паниката, че нищо не е научил. Изпитвах го вчера на неща, които в събота ми отговаряше почти механично, а  вчера блокира. Пратих го да спи, но се притеснявам

# 118
  • София
Чак такива таблици и графици нямам, те са пълнолетни хора, редно е сами да си следят. Не, че не ги знам датите, но...Bowtie
А и моята е отговорна, даже свръх, все се притеснява да не е пропуснала нещо. Като стигне до плащане на таксите, ще ме извика с кредитната карта и ще проверим всичко пак, няма страшно.

За успокояване на майките препоръчвам да не изпитват децата вече. И през ум не ми минава, а и нямам познания в конкретната материя, за добро или за зло. Мога да изслушам някоя тема, но ми е като латински. Слава богу не ме и моли да помагам, шестокласникът ми стига. Joy
За успокояване на децата - да се правят почивки, излизания и проветрявания на главите, че от много учене прегарят.

# 119
  • София
Учи много и спи малко. С наближаване на изпитите го завлядява паниката, че нищо не е научил. Изпитвах го вчера на неща, които в събота ми отговаряше почти механично, а  вчера блокира. Пратих го да спи, но се притеснявам

Блокирал е, защото е преуморен и не се наспива добре. А и стреса явно му влияе доста. И с двете деца съм го виждала този блокирал, неадекватен поглед, когато прегорят.
Преди всеки изпит правя следното, ако искаш го пробвайте:

Скрит текст:
2 - 3 вечери преди лягане му давам по 1 таблетка мента, глог и валериан. За да може да се отпусне и да се наспи добре. Сутринта преди изпита му давам 1 равна супена лъжица мед. От баба ми знам, че е хубаво да хапне мед, защото помага за по-добра концентрация. Колко е вярно не знам, но поне ме успокоява, че съм направила всичко, което знам, за да помогна.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 11:48 от Lady Cassiopeia Duval

Общи условия

Активация на акаунт