12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 806
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Сметнала съм го, споко, просто ми е любопитно.
Но в таблицата за минимални балове видях, че бройките са били по 20 жени/ мъже, значи сега би трябвало да са 15/15
Аз съм споко Simple Smile
Просто  това са си твой интерпретации...
 Миналата година   Връзки с обществеността са приемали  27 бр за момичета държавна поръчка редовно.20 са били за Комуникационния мениджмънт.За момчета има разлика в бройките.ОТделно се добавят и задочно и платено.
Тазгодишният план прием   е на база направление все още  - 190 за редовно обучение в направление обществени комуникации за СУ.И с решение на университета си разпределят бройките между специалностите.
Колумб докато е откривал Америка дали са му помагали от бг мама?

Подададе и моето - без проблеми!

# 526
При регистрация в СУ излизат ли оценки от дипломата или по -късно ги въвеждат.Някъде въвеждате ли ги ръчно или те си ги вземат от дипломата?

# 527

Колумб докато е откривал Америка дали са му помагали от бг мама?

Подададе и моето - без проблеми!
Не са му помагали от бг мама и затова знаем, че е стигнал на друго място, а не закъдето е тръгнал. Grinning
Имайте търпение. Ако не, не четете. Нека всеки си пита, каквото иска. Темата е затова.

# 528
При регистрация в СУ излизат ли оценки от дипломата или по -късно ги въвеждат.Някъде въвеждате ли ги ръчно или те си ги вземат от дипломата?

Не сме въвеждали ръчно, споменаха, че ще се появят по- късно, и аз се бях притеснила вчера

# 529
Момичета, имам въпрос - някоя добра душа да пази минималните балове от миналата година за прием в УАСГ - архитектура?
Иначе излязоха резултатите от изпитите по рисуване - преборихме се...

# 530
В първия пост ги има

# 531
Благодаря. В еуфорията не погледнах.. Flowers Hibiscus

# 532
Трудности в избора на университет, специалност и кариера след 12 клас.
Здравейте, тази година завърших 12 клас и сега ми е изключително трудно да си избера университет или специалност. Средният ми успех от дипломата е 6.00, а на ДЗИ по Български език и литература имам отличен, тоест имам качества да бъда добър професионалист, тъй като съм старателна и "умна", проблемът е, че нищо не ме влече до такава степен, че да си кажа "Да това е моето нещо, това искам да уча и да работя". Кандидатствах в Икономически университет-Варна (със Счетоводство и одит, което завърших и в гимназията), Бургарския свободен и в Пловдивския университет (с Право). Много четох по въпроса и за съжаление все още нямам точна представа къде да се запиша (предполагам, че ще бъда приета и на трите места). Надявам се някои от вас да ми дадат мнение, било то за какво да уча, за университетите, сравнение между Правото в Бургас и Пловдив и всичко, което може да се сетите по темата. От всичко, което изчетох за това къде да се учи Право в България, разбрах, че най-предпочитани са софийските университети, но аз не мога да си причиня живот в столицата. Приеха ме и във ВУСИ-Пловдив със специалност Криминалистика, но след малко ровичкане в интернет и мнения от някакви си познати на една приятелка се отказах от самия университет. Студентският живот (или там както го наричат) също ми е непонятен. Нямам близки или дори познати, които да са учили или да учат в университет. Когато попитам някой от семейството си за мнение и съвет, всички вдигат рамене, а после ме критикуват за това, което аз съм споделила. Спирам да се оплаквам и предварително благодаря на всеки отзовал се на помощ!

# 533
Правото и счетоводството имат някои допирателни, но мисленето на един юрист и доста различно от това на един счетоводител. Учила си счетоводство - би следвало да имаш представа дали е твоето нещо и дали имаш желанието да го до усъвършенстваш и работиш ежедневно. По отношение на правото - България е наводнена с юристи, но пък специалността дава широки възможности за реализация и в частния, и в публичния сектор. Трябва обаче здраво учене или здрави връзки. Между Пловдив и Бургас лично аз бих избрала Пловдив. СУ, Великотърновският, Пловдивският и може би УНСС се ползват с по-добро име отколкото ВСУ и БСУ. Навремето в СУ ни гърчеха яко по изпити, завиждах на колегите от НБУ, при които беше, как да кажа, една-две-три идеи доста по-лежерно, но в крайна сметка, ако нямаш връзки, отивай в университет, в който  ще имат някакви изисквания към теб и ще научиш нещо, а не в свободните. И все пак, ако решиш Право, препоръчвам да се ориентираш към София - там са институциите, там са големите работодатели, включително и известните адвокатски дружества, при които можеш да кандидатстваш за стаж и да понаучиш нещо на практика, тъй като в никой университет няма да те подготвят адекватно.

Трудности в избора на университет, специалност и кариера след 12 клас.
Здравейте, тази година завърших 12 клас и сега ми е изключително трудно да си избера университет или специалност. Средният ми успех от дипломата е 6.00, а на ДЗИ по Български език и литература имам отличен, тоест имам качества да бъда добър професионалист, тъй като съм старателна и "умна", проблемът е, че нищо не ме влече до такава степен, че да си кажа "Да това е моето нещо, това искам да уча и да работя". Кандидатствах в Икономически университет-Варна (със Счетоводство и одит, което завърших и в гимназията), Бургарския свободен и в Пловдивския университет (с Право). Много четох по въпроса и за съжаление все още нямам точна представа къде да се запиша (предполагам, че ще бъда приета и на трите места). Надявам се някои от вас да ми дадат мнение, било то за какво да уча, за университетите, сравнение между Правото в Бургас и Пловдив и всичко, което може да се сетите по темата. От всичко, което изчетох за това къде да се учи Право в България, разбрах, че най-предпочитани са софийските университети, но аз не мога да си причиня живот в столицата. Приеха ме и във ВУСИ-Пловдив със специалност Криминалистика, но след малко ровичкане в интернет и мнения от някакви си познати на една приятелка се отказах от самия университет. Студентският живот (или там както го наричат) също ми е непонятен. Нямам близки или дори познати, които да са учили или да учат в университет. Когато попитам някой от семейството си за мнение и съвет, всички вдигат рамене, а после ме критикуват за това, което аз съм споделила. Спирам да се оплаквам и предварително благодаря на всеки отзовал се на помощ!

# 534
Здравейте,
Аз като притеснена=изкукала майка идвам с питанка.
Дъщеря ми подаде във вторник сутринта за СУ, платихме таксата, но все още няма оценки. Колко време след подаване излязоха при Вас. Чудя се да звъня да питам ли Sad
Благодаря и Хубава вечер!

# 535
Аз да ви кажа колко съм разочарована от УХТ-Пловдив. Това е избраният университет /той и никой друг/ и в него сме чекнали една-единствена специалност /тя, и никоя друга/. Разминаване има между информацията за балообразуването в МОН и на сайта на университета. Опитах се да напиша имейл, но имейлът се върна - явно им е препълнена пощенската кутия. Наложи се да се обадя на т.нар. "студентски информационен център" на университета, където служителката беше искрено учудена защо въобще си правя труда да пиша имейли. Не успя да ми отговори на въпроса и започна да ми чете брошурата. Направих втори опит да я върна на темата за балообразуването, на което ми отговори "не се притеснявайте, подайте си документите, а ние ще вземем оценката, с която ще има най-висок бал". Реших да се пробвам да получа малко инфо за баловете  от предходни години. Питам дали имат някаква статистика - тя ми говори, че не знае с какъв бал ще приемат тази година...

# 536
  • Велико Търново
шмърци, аз, мислейки, че е за университет това, се зачудих, кое е вярното и как да угодиш. Липсата на друго освен мода и кино може да се счете за съобразителност да ползваш социалноте мрежи само за развлечение, но според нагласата може да се заключи, че липсват интереси. Знае ли човек. Иначе западни фирми се случва да искат соц. мрежи.
Иначе, както и да си се кръстил, ще те намерят, ако става въпрос за определени сфери.

Шмърци, миналата година няма нищо общо с тази.Божидара беше в Америка миналата година.
solnichka, посолството не оценяват знания и интелект, а гледат да не се застрашава сигурността на страната.От университета е оценена на 70 000 долара годишна стипендия/частен е университета/.Получила е поздрав от проверяващата за избора на университет.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 21:17 от siska79

# 537
шмърци, аз, мислейки, че е за университет това, се зачудих, кое е вярното и как да угодиш. Липсата на друго освен мода и кино може да се счете за съобразителност да ползваш социалноте мрежи само за развлечение, но според нагласата може да се заключи, че липсват интереси. Знае ли човек. Иначе западни фирми се случва да искат соц. мрежи.
Иначе, както и да си се кръстил, ще те намерят, ако става въпрос за определени сфери.

Шмърци, миналата година няма нищо общо с тази.Божидара беше в Америка миналата година.
solnichka, посолството не оценяват знания и интелект, а гледат да не се застрашава сигурността на страната.От университета е оценена на 70 000 долара годишна стипендия/частен е университета/.Получила е поздрав от проверяващата за избора на университет.
Е, тя миналата година с каква виза е отишла?
Тя процедурата за издаване на виза си е от край време една и съща - гледат те под лупа, независимо кой как те е оценил и дали ти е свали шапка за нещо или не е.

# 538
  • Велико Търново
Миналата е отишла с туристическа, тогава нямаше такива забрани като тази година.Има виза за 10 години.
За оценяването отговорих на солничка, че в посолството не ги вълнува какъв е умствения и потенциал.

# 539
А сега друга виза ли й искат?

Общи условия

Активация на акаунт