12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 822
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Lady, кои специалности гони в СУ и УНСС? И какъв му е балът? Сравнявай с миналогодишните балове.
На моя син първо желание му е Счетоводство и финанси в СУ. Има точка резерв спрямо миналогодишните балове и силно се надявам че ще му стигне още на първо класиране.
Ще подаде и в УНСС. С новото балообразуване там с ДЗИ математика по 4 мисля, че може да си избере каквото иска, ако нещо се обърка със СУ.

# 271
Може ли да се види някъде, какво е останало за трето класиране в СУ  м.г.?

# 272
  • BG
Добро утро.
Момичета, помагайте, че съм в страшна дилема (чак кървното вдигнах). Няма да издържа до неделя и ще записвам кандидатстването днес. Дилемата е следната - синковецът ще кандидатства в СУ, УНСС и ТУ. ТУ ни е, като резерва и е най-малко желан. За там, обаче бала е най-висок и на 99% ще го приемат още на 1-во класиране. За СУ и УНСС със сигурност ше си бори на второ класиране. И сега се чудя, ако го приемат в ТУ и го запиша там, най-вероятно ще ни искат оригиналната диплома. Обаче, за СУ и за УНСС дипломата ще трябва за второ класиране (за СУ тук четох, че със сигурност я искат). И се чудя, дали изобщо да го пускам да кандидатства в ТУ, ако след записване, няма да може да се бори за второ класиране в другите два университета. Моля ви, давайте съвети, че ще се побъркам вече.

п.п. Успех на всички седмокласници днес Simple Smile
Искат дипломата ако е приет не по първо желание, а по второ например. Както при кандидатстването в 7 клас - ако си класиран по второ желание - записваш се да ти се пази място и подаваш заявление за участие във второ класиране. Зависи колко специалности ще пишете като желания - ако е само една и не сте приети на първо класиране - участвате автоматично във второ класиране, без да оставяте диплома.

# 273
  • София
В СУ ще кандидатства за 3 специалности (стопански факултет) ДП и същите платено. В УНСС за 4 специалности ДП и след това ще ги редим платено. В платените най-вероятно ще го приемат, но за ДП ще се борим на следващите класирания. В УНСС видях, че има и 3-то класиране, та ако трябва и на него ще се пробва. Затова се чудя, ако го запиша в ТУ и там вземат дипломата, няма как да се бори за второ класиране в другите два. И при това положение, дали изобщо да го записвам в ТУ.

Това също щях да питам - дали при записване на второ класиране се пази мястото. Благодаря, че сподели.

# 274
  • Sofia
Lady Cassiopeia Duval, извинявам се, че съм те подвела за дипломата - как изтрива човек паметта за само една година. Синът ми миналата година чака второ класиране в СУ, аз движех нещата онлайн и въобще не си спомням, че сме депозирали дипломата, за да участва във втори етап на класирането Relaxed Сега проверих в сайта на СУ - за миналата година:

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 09:20 от aniK

# 275
  • София
СУ няма трето класиране. Има допълнителен прием през септември. Остават доста места за тогава. Ето допълнителния прием от миналата година  https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/content/download/315015/2 … 81%D0%BA-2024.pdf

# 276
СУ няма трето класиране. Има допълнителен прием през септември. Остават доста места за тогава.

Да, за този прием питам, че имам грижата за едни неориентирани девойки, на които няма да им стигне бал за 1-во и 2-ро класиране.
Как беше за този допълнителен прием, не трябваше да си подавал изобщо за другите класирания, нали така?

# 277
  • София
Дадох линк в горния пост.

Не трябваше да си класиран в нито една специалност от редовния прием.

# 278
  • София
СУ няма трето класиране. Има допълнителен прием през септември. Остават доста места за тогава. Ето допълнителния прием от миналата година  https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/content/download/315015/2 … 81%D0%BA-2024.pdf

Благодаря. Точно това щях да гледам следобед. До колкото разбрах, ако кандидатстудента е приет в някоя специалност на първо или второ класиране, но не се е записал, няма право да кандидатства за допълнителния прием - така ли е? Или важи само за тези, които са се записали?

Дописвам - писали сме по едно и също време, сега видях, че си го написала. А, ако е бил приет и не се е записал, може ли да се пробва и на допълнителния?

# 279
  • София
Така е, да. Поне до миналата година така беше. Доста глупаво, според мен, но е факт. Ако е бил приет и не се е записал - не може.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 10:47 от sanaka

# 280
Късмет на седмокласниците!

# 281
Да, за рискови играчи е. Никъде не трябва да си класиран, а за твоето места я има, я не.  
Изпускат питомното, гонят дивото.

Успех на седмокласниците днес - спокойствие и бистър ум!

# 282
  • София
Така е, да. Поне до миналата година така беше. Доста глупаво, според мен, на е факт. Ако е бил приет и не се е записал - не може.

Сърдечно благодаря.
Ей момичета супер сте - толкова много неща научих в темата от вас Hug

п.п. Много ме е яд, че така са го направили, защото гледах, че в Стопанския факултет, за допълнителния прием има свободни места за ДП и е тъпо, ако някой е приет платено, да не може да се пробва за тези места.

# 283
Ние платено изобщо няма да пишем.
Изрежда си две или три специалности от Стопански факултет, още не е решил дали въобще да пише Международна търговия и инвестиции, държавна поръчка. По същия начин в УНСС, май там са 4 специалности, но още не е решил как ще ги нарежда. Казах му да чете учебните планове и да мисли. Все ще се закачи в някоя от желаните специалности, ако не на първо, то на второ класиране.
Платено обучение изобщо не ми е опция.

# 284
  • София
Мен ме притеснява това, че от МОН бяха обявили, че ще намаляват бройките на ДП за икономическите специалности. Така и не разбрах дали от тази година ще важи това намаление или от следващата. Затова ще пишем и платените.

Общи условия

Активация на акаунт