Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 216
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
За двуседмичната ваканция ще нося с мен:
TF Solei Blank - 10мл твравъл. Любим парфюм, просто няма как да не го взема за ваканция.
TF Eu Do Solei Blank - 10мл травъл. Този ще свърши със сигурност. Оказва се не лош, но не мисля, че си струва цяла бутилка. Може би за почивка по 10мл лятото ще са ми пре-достатъчни.
TF Orchid Solei - сдобих се с 20мл отливка. Просто е страхотен, жалко че е спрян и не се намира вече.
Chanel Commete - тук се надявам на сериозно редуциране на количеството в бутилката. Ще му се насладя докато го имам, но не бих го подновила.
Kayali Musk - надявам се да приключа бутилката, въпреки че е повече от половината пълна стотица, но е толкова слаб, че ще се поливам.
Xerjoff Dama Bianca - 30мл и този се надявам ако не да приключа, то поне да остане съвсем малко и да не го връщам с мен. Нещо изобщо не разбирам защо е толкова харесван. Не е лош, но нищо уау за мен. Бутилчето обаче е топ. Много е красиво и удобно за ръката и спрея е добър.
VCA Santal Blanc - много го харесвам, но бързо привиквам към аромата и спирам да го усещам. Въпреки това, самият аромат е прекрасен и си остава постоянно присъствие в колекцията.
Room 1015 Cherry Punk - една отливчица 8 мл за еветнуални прохладни вечери. В жегата през деня не е добър. Много му избива сладостта и подтиска другите нотки, които правят парфюма това което е.

# 316
Аз лично море не харесвам и не посещавам, но предполагам, че биха му подхождали парфюми като Womanity, Light Blue и Средиземноморската градина на Hermes.

# 317
https://parfium.bg/elie-saab-le-parfum-in-white-parfium-za-jeni- … j&utm_medium=paid

Здравейте, ще поръчам този парфюм за подарък. Дали някой знае с капачка ли идва тестера?
Звънях и писах на сайта, но не отговарят.
Благодаря предварително!

# 318
  • София
Аз и тази година на морето бях взела Bronze Goddess Eau Fraiche 2019 Estée Lauder и Philosykos Eau de Toilette Diptyque. Нося ги основно там. Имах и мини на Sailing Day Maison Martin Margiela за разнообразяване. И толкова. За седмица достатъчно.

# 319
NOVELLISTA - CALYPSO FOUNTAIN

Изключително лек, летен, неангажиращ аромат. Със сигурност няма да разгневите никого около себе си, дори и да се напръскате повече, защото не е траен и не е натрапчив. Не е моят аромат, прекалено безличен. Роза с жасмин - ами, не.
Скрит текст:
глава – клементина, бергамот, чиното
сърце – лотос, пиня колада, роза, жасмин
база – флорални нотки, палмово дърво, сандалово дърво, плодове, кехлибар, мускус
вид аромат – цитрусов, цветен

# 320
  • BG-DE
Тази година взех My way intense, Womanity и JPG Divine но испанската жега изяждаше за нула време всичко и единствено Divine се държеше прилично, а и напоследък това е най-предпочитания ми парфюм, който дори леко измести вечния ми любимец Womanity, та карах основно с Divine 🙂 Интересно, че дори отнесох няколко комплимента за него, а при мен това се случва мега рядко 🙂

# 321
Аз лично море не харесвам и не посещавам, но предполагам, че биха му подхождали парфюми като Womanity, Light Blue и Средиземноморската градина на Hermes.
Уау! Твоето мнение ме впечатли най-много и затова се "залепям" за него.
Аз съм човек, който не просто харесва морето, обожавам го!
Даже съм си го татуирала, та да го гледам, когато нямам възможност да го усещам... 💙🌊
Никога не съм предполагала, че съществуват хора, които не харесват морето. Досега в личната ми класация бяха тези, които мразят плажа, заради пясъка. 😀
Не ме разбирай погрешно, не съдя, просто съм впечатлена колко различни сме хората. 🤗

По зададения въпрос... Аз на далечни морски дестинации често правя грешни парфюмни избори, изключая Уоманити, без който, всеизвестно е, не отивам никъде.
Обаче пък си имам цял океан само на час и половина от мен, и съм там всеки път  когато не съм на работа.
Тогава нося само по 1 парфюм или боди мист.
Обикновено са Orchid Soleil (имам безкрайни запаси 😛), Soleil Blanc, Sol de Janeiro Coco Cabana, Hawaiian Tropic Golden Paradise... а понякога просто ми стига да усещам аромата на напечена от слънцето кожа, крема за плаж и солта във въздуха... най-красивата и опияняваща миризма. 💙💙💙

# 322
Скрит текст:
Уау! Твоето мнение ме впечатли най-много и затова се "залепям" за него.
Аз съм човек, който не просто харесва морето, обожавам го!
Даже съм си го татуирала, та да го гледам, когато нямам възможност да го усещам... 💙🌊
Никога не съм предполагала, че съществуват хора, които не харесват морето. Досега в личната ми класация бяха тези, които мразят плажа, заради пясъка. 😀
Не ме разбирай погрешно, не съдя, просто съм впечатлена колко различни сме хората. 🤗
Скрит текст:
По зададения въпрос... Аз на далечни морски дестинации често правя грешни парфюмни избори, изключая Уоманити, без който, всеизвестно е, не отивам никъде.
Обаче пък си имам цял океан само на час и половина от мен, и съм там всеки път  когато не съм на работа.
Тогава нося само по 1 парфюм или боди мист.
Обикновено са Orchid Soleil (имам безкрайни запаси 😛), Soleil Blanc, Sol de Janeiro Coco Cabana, Hawaiian Tropic Golden Paradise... а понякога просто ми стига да усещам аромата на напечена от слънцето кожа, крема за плаж и солта във въздуха... най-красивата и опияняваща миризма. 💙💙💙
Така е, различни сме. Намирам различията за нещо хубаво, нека има разнообразие. Например моята майка обожава морето, а аз никак не го харесвам. Дори парфюми с така наречените морски нотки не са ми много по вкуса.

# 323
Аз морето много го обичам също, но ненавиждам акватични парфюми.
Уоманити с години наред ми беше фаворит, но напоследък нещо не се разбираме, задушлив и лепкав ми се струва.
Дали се е променил от времето (от 2018 го имам), дали аз съм се променила, не знам.

Онзи ден имах възможност да пробвам обстойно Amouage Purpose и се чудих колко добре ми стои. Даже приятелката ми каза, уау какъв готин парфюм, вместо редовното "и този е много силен". Тоест, супер комплимент.

Новата Ла Бомба само с неергономичната си опаковка ме отблъсна, за непохватен човек това е беда, която ще завърши разбита на пода. Подхожда му заглавието.
Самия парфюм ще оставя без коментар, да не обидя някой негов фен.

# 324
Приготвила съм предимно минита и отливки за морето, твърде много, но да има. Joy

Divine Lе Pafrum, Angel Fantasm, Barenia, Tutu Gritti, Delina, Alien Goddess, Via Spiga Trussardi, Eau de merveilles Bleue.

Ще пръскам и от Allure sport eau extreme на половината- за мен това е най-прекрасната смокиня в парфюм. За през деня той ще бъде с Le Sel D'Issey.

Чудя се дали да не взема Бианко лате и Тонкаде за някоя вечер, или ще са твърде силни край морето.

# 325
Обикновено са Orchid Soleil (имам безкрайни запаси 😛),
Аз пък съвсем неблагородно завидях Sweat Smile
Направо прекрасен драйдаун има тази орхидея. То аз съм почитател на всичките варианти, но този ми обра точките, сигурно защото е трудно достъпен.

# 326
  • София
Различни сме, наистина. На мен чак ми призля само от изброяването на горепосочените аромати. В съчетанието с жегата на плажа, направо ще бягам далече от вас (без да се обиждате Stuck Out Tongue Winking Eye).
На море "водя" разни свежаци и предимно цитруси. Средиземноморските градини и Chanel Cristalle Eau Verte са ми фаворити. За вечер мога да си позволя Коко Ноар с две фъс лекичко зад ушите Simple Smile

# 327
  • The Evergreen State
Моите почивки обикновено са много кратки, от по няколко дни, затова пътувам с малък кери он и трябва да съм практична с багажа и какво нося. Обикновено взимам един малък парфюм и ми е напълно достатъчен. Отливки и семпъли не обичам и не пазя. 30 мл парфюм ми е идеален за кратка ваканция. Независимо море, планина, или град, обикновено избирам нещо супер леко и лесно за носене.
Парфюмните ми навици се промениха много през годините - отдавна не купувам парфюм специално за ваканция, нито купувам парфюм по време на ваканцията, било то от летището или от курорта. Имам много избор вече в колекцията за всяко настроение и харесвам това което имам. Чак толкова не се вълнувам за парфюма, нито кой взимам на ваканция, нито кой нося за работа или друго събитие.
Все по-рядко тествам и парфюмните новости на пазара, пазарувам предимно онлайн и с месеци не стъпвам в мола.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 23:27 от Athena

# 328
Обикновено са Orchid Soleil (имам безкрайни запаси 😛),
Аз пък съвсем неблагородно завидях Sweat Smile
Направо прекрасен драйдаун има тази орхидея. То аз съм почитател на всичките варианти, но този ми обра точките, сигурно защото е трудно достъпен.
Ами, няма как да пратя малко, далече съм. 🙃
Много си промени цвета течността и се притеснявам да не се развали с времето.
Хубава е, търпи на убийствени, потни жеги. 🤭

Шоколадка, аз така или иначе до хора на плажа не сядам/лягам; не ми понасят. 😂 Само аз и нахалните гларуси сме🐦

# 329
При мен почти всички парфюми си променят цвета. Тези с ванилия стават доста тъмни, но до сега нямам развален - пу-пу. Най-старите ми са от около 2016г
Ако ги съхраняваш правилно, вероятността да се развали парфюм е малка, особено дизайнерските.

Общи условия

Активация на акаунт