Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 54 983
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • The Evergreen State
...
Към кои къщи/ноти/категории не изпитвате топли чувства?

Не харесвам особено Том Форд, Байредо и Парфюмс Де Марли.
Като цяло, май вече все по-трудно се навивам да купя парфюм от каквато и да е марка, наистина нямам място вече в шкафа на скрина в който държа парфюмите си, а не ми се иска да се разпростирам извън него. Пасувам от известно време насам с парфюмните покупки.
Днес сложих Chopard Love, но преди това пръснах на ръката малко от Dior Ambre Nuit, от който имам малък семпъл. Много харесвам Ambre Nuit, бих си взела от него ако ми попадне някъде малка 30ца.

BillieCross, сега прочетох твоя пост - мострите които поръчах от сайта на Амуаж дойдоха в стъклени малки шишенца с капаче, от по 2мл, всяка поставена в отделна кутийка, странно е, че си получила пластмасови.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 11:30 от Athena

# 601
Не уточних - получих от парфюман с голяма колекция Лирик и ми се стори странно защо се скръндзи за стъклено шише. Не съм правила проблем, но не ми направи добро впечатление, след като очевидно се представи като заклет фен на Амуаж. Материал дойде като подарък при покупка от ФБ група, но дори и в стъкло пак нямаше да ми хареса.
По повод недолюбваните марки - заклет антифен съм на Монтал. Пак от лош начален опит. Толкова натрапчиво и завземащо пространства чудо не бях усещала. Не харесвам като цяло преекспонирани и раздути ценово марки. Може да не различавам толкова отчетливо нотки, но в качество на съставки, алкохол и композиция в развитие няма как да ме излъжат.

# 602
Аз нямам стъклени шишета и нямам намерение да купувам, защото давам пробички само на познати и близки и не се занимавам с отливки. Поръчала съм само пластмасови от али, преди години и то доста и самата аз си правя пробичките по магазините в тях. Пробвам и изхвърлям.
Не съм си и помисляла, че дразни хората /давам само на по- близки хора/, но вече няма да подарявам пробички на никого.

# 603
Аз съм купувала проби и отливки и в пластмасови и в стъклени шишенца. Не съм имала проблеми. Случвало се е парфюмът в оригинална бутилка да мирише по-различно от пробата в някаква степен, но това не е неочаквано. Разликата може да е поради много причини. Най-малкото парфюмите в проби са били отворени вероятно преди някакво време и са били обект на някакво окисление, освен че усещането от пръс от пробичка може да е различно от от цяло шише заради количеството което спрея произвежда и т.н.

Няма марки, които не харесвам. Има такива, на които не съм харесала нищо като Нарцисо Родригес например, но не мога да кажа, че не харесвам марката, просто не харесвам никой от ароматите им на този етап. Има такива, чиито произведения ми допадат са много ограничени като Шанел. Има и марки, на които пък повечето неща (които съм пробвала) ми харесват като TF и Guerlain и редовно им преслушвам ароматите, особено ако има нов.

denis, как си правиш пробички по магазините в шишенца? Хареса ми идеята, но как се осъществява логистично, може ли да разкажеш?

# 604
В Сефора например дават от новите парфюми при покупка, а понякога и без като попиташ, но нямат готови мостри и аз си нося винаги шишенца с пръскало, защото техните шишенца са с намазване. В Леро съм лоялен клиент от 25 години и също от всичко вземам проби по мл. два. Делириум дават фабрични мостри при покупка.
В нишовите ме познават навсякъде и ми дават проби на новите неща. Често се срещам с близки парфюмани на кафе и им пръскам от моя, който имам в чантата или купен нов, за да пробват. Подчертавам, че всичко това са подаръци, много често с големи покупки, не искам и не давам пари за проби.

# 605
Темата за Амуаж е много интересна, защото всеки има свое възприятие и мнение за парфюмите им.
Писала съм преди, че в началото не можех да ги оценя, но после станах голям почитател и ако можех да започна това хоби отново, вероятно бих си купила само няколко Амуаж (и черния куб Нарцисо) и би било напълно достатъчно.
От предлаганите като женски много харесвам Диа (да, мирише на чистота, скъп сапун и изисканост, но е много лесен за носене според мен), Голд (подобен на Диа, но по-разкошен и много добре съчетава елегантност и пищност), Лирик - изключително интересна интерпретация на роза с подправки.
Myths Woman ми напомня на блатна магьосница, има силно изразен нарцис, но за мен е антисоциален парфюм, не се харесва масово, а пък има шлейф като булчинска рокля. Всъщност всички са с такива качества.
Не мога да избера кой ми е любим, всички, до които се е докоснал носа ми обичам, освен Fate. Той ми напомня на нещо тъжно и потискащо.
И двата Интерлуд харесвам много, но разбирам защо не допадат на доста хора и със сигурност не са подходящи за поръчка без проба.

# 606
В Делириум и Сефора, не виждам да има sunshine... съвет къде бих могла да го тествам?
Някой поръчвал ли е онлайн от godsmell? може ли да се има доверие на сайта?

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 14:12 от Angelima

# 607
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз също не бих дала и стотинка за мостри (за каквото и да е било,не само парфюми). В моята глава,това са безплатни  неща.

В Щатите сме научени с покупка да ни дават подаръци,понякога и пълноразмерни продукти.
Например сайта Nordstrom имат специална страница за покупки с подаръци.На парфюми редовно.Например сега на Initio има купи 1 парфюм и подарък 5 мл Power Self или при Diptyque - купи 1 парфюм и ти подаряваме свещ към него.
И така..как пък не дам пари за мостри.. Rolling Eyes

Редактирам: Ето друга оферта.
EX NIHILO
Receive travel-size The Hedonist Eau de Parfum, Citizen X Eau de Parfum,  Gold Immortals Eau de Parfum, Santal Calling Eau de Parfum and Outcast Blue Eau de Parfum (0.25 oz. each) with your $400 EX NIHILO women's fragrance purchase. A $165 value. Online and in stores

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 15:12 от Adoralova

# 608
Пазарът в САЩ не може да се сравнява с никой друг по света. Тука сайтовете дерат по 15-20 лв. за 2 мл. на гореспоменатите марки и по 5-10 за по-масовите. Всъщност и по други европейски онлайн магазини е така, но валутата е в евро.

Иначе, като сте зачекнали Amouage да споделя нещо за мъжкия Interlude Blue Heart. Първите месеци на ковида знаете се носеха масово маски. В една мразовита сутрин се бях пръснал с него и вечерта след работа съм метнал маската в раницата. Ей, тази раница сигурно миришеше 2 г. на парфюма, а него ден имах чувството че съм ходещ ароматизатор Smiley. Имаше няколко скъсявания на дистанцията от двата пола (явно им е допаднала миризмата), за да го усетят по-добре, че нали носят и те маски. При температури от -5*/-10* този парфюм ухае жестоко!

# 609
Ооо и аз съм разказвала една от мойте случки с Интерлюда. Зимата януари, лют студ и сняг. Аз обличам суитчър, иначе винаги ходя по къс ръкав, изключително топло ми е. Отивам в мола и решавам да гледам мюзикъл на кино, защото Оскарите идват и гледам всичко номинирано задължително. Семейството ме отцепва, не им се гледа, отивам сама. Напръскана съм с три пръс Интерлюд, не съм планирала да стоя близо до хора в кино примерно. Топло ми е разбира се, има отопление и от топлината парфюма усилва излъчването си.
Сядам до една жена през две седалки и тя започва да кашля. Първо малко, после постоянно. Аз се притесних, че е от моят Амуаж и се преместих най-накрая на едно усамотено място.
Оттогава не нося никога Интерлюд в мола и на събития. Навън, в планината и по разходки.
Лирик и Епик нося с по две пръс и също само в хладно време. Fate обичам страстно, в него ми излиза много животно, но го нося само при -10 и нагоре с едно пръскане.

# 610
  • Sofia
Повечето Амуажи усещам ретро, с изключение на двата Guidance. Love delight и последните два са съвременни, но не са ми интересни.
Някой има ли впечатления от New notes Mangomina? На блотер е интензивен сочен летен аромат и го мисля.

# 611
  • варна
А отзив за Джубилейшън?

# 612
GOLDFIELD & BANKS - WOOD INFUSION
парфюм унисекс

Взех си 10 мл от Озон с ваучер от спечелените точки тук в BG-Mamma. Без проба, на сляпо.
Много ми харесва аромата, но е нетраен. Може би през студено време ще издържа повече. Мислех, че дървото и мускуса ще ми дойдат в повече, но не. Не е тежък, не е натрапчив, но и не е сладникав. Добра симбиоза между съставките се е получила.

Скрит текст:
глава – сладък портокал
сърце – лавандула, италиански ирис, кехлибар
база – екзотични гори от Австралия, агарово дърво /уд/, островен мускус, лист пачули от Индонезия
вид аромат - дървесен, ароматен

# 613
А отзив за Джубилейшън?
Пищен, плътен, красив, но много ретро. Много рози, иланг, смоли и амбър. Също силен тамян.
Трайност безкрай, излъчване над 30 метра. За улегнали дами обичащи ретро парфюми само. Никога насляпо. Има прилики и то сериозни с Митсуко Едт Герлен. Прилича и на пищния, много ценен и любим мой колекционески аромат Acqua di Parma Profumo Acqua di Parma
Парфюм за червен килим и вечна моя любов. Него не го пръскам вече, пазя го.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 18:24 от densi

# 614
  • The Evergreen State
Jubilation 25 имам семпъл от него - отново прекрасен парфюм, но аз не мога да го нося. Има нещо супер ретро в него, до степен да не се чувствам добре с него. Подобен е на старите зелени шипри от едно време - има някаква високо тонална, пронизваща нота в него която ми причинява главоболие.
Понеже някой повдигна въпроса за цените - единствения Амуаж Interlude Woman който имам е купен изгодно от Костко, от там съм купувала на добра цена и Creed Wind Flowers. Колкото и да харесвам тези два парфюма, не бих платила пълната им цена на която се продават в мола или на официалните им сайтове.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 20:05 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт