Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 020
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • The Evergreen State
Не ми мирише на мен на мастило Interlude Woman. В него има Marigold, цвете подобно на невен, но не е точно същото, различно миришат. Marigold-а избива на къри в Interlude и му дава леко мръсна, плътска нота, има и мед, и орехи, и сушени сливи и стафиди, при първото помирисване асоциацията ми беше все едно съм се озовала на пазар от изтока - затваряш очи и си в някаква странна хармония от много миризми и подправки - има и от тези които слагаме на солени манджи. Този парфюм е много богат, многолик, контрастен, трудно е да се опише. За мен беше любов от първо помирисване, пренася ме мигновенно в страната на Аладин. При мен не е натегнат, но двете пръс които ползвам усещам два дни поред. Лятото при нас обикновено е като ранна пролет като температури, може би затова е ок при мен дори и сега. Този парфюм обаче, ако не е пръснат на чиста кожа и след душ, би бил неприятен.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 20:17 от Athena

# 586
  • Пловдив
Ингерлюд е тъмен, страстен, загадъчен и мистериозен парфюм. Многолик и в никакъв случай скучен, нося го по всяко време и никой не се е оплакал, напротив. Само него притежавам от Амуаж. Никакво мастило няма. Аз не обичам подправки в парфюм, но тук толкова елегантно са вплетени, че ми доставят изключителна наслада. Напомня ми Фес, в Мароко. Няма крещящи нотки, задушаващи цитруси и джинджифили. Обожавам тамяна в този парфюм. Аз не харесвам Амуаж, но Интерлюд не прилича на тях. Един от малкото обожавани парфюми от мен.

# 587
Blossom Love, Sunshine и Love delight за мен биха били най-лесни за харесване.
И пак, с много тестване и уговорки, че тези парфюми не са за всеки.

Аз съм голям любител на белоцветни чудовища, но Honour ми би шамар при първото помирисване. Имайте едно наум.

Тази сутрин по погрешка пръснах Парадокс интенс и щях сама да се нокаутирам.
Добре, че в киното по обед нямаше много хора, вероятно щяха да ме линчуват. Този парфюм влиза ужасно в личното пространство на всички в радиус от минимум 20 метра, влачи парфюмна диря, а след нея и горката душа, която го носи. Отдавна не съм се сблъсквала с толкова интересен, завладяващ, но и труден за носене аромат.

# 588
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Love Delight за мен е сигурен избор,няма какво да се обърка там. Лесен за носене и женствен.
Даже и без проба става за сляпа покупка (както аз направих и го намирам за топ попадение).Наистина няма да повярвам,че ще се намери жена,която да не го хареса.

Interlude вмомента е безумно намален на $150 (100 мл) в Jomashop , обаче по описание хич не е моето. Бергамот,Мариголд,Incense (дори не знам какво е).. звучи ми като пакетче за чай. И съвсем ме довърши като прочетох,че има сандалово дърво (което сигурно след кожата,това ми е най-неприятната нотка).

Sunshine също го има за около $230 с много бадеми,ванилия,жасмин...чудесен на описание.

# 589
  • The Evergreen State
Adoralova ако трудно ти идва музата за такива парфюми не го взимай Interlude, той си е от по-старите издания на марката. Аз си поръчах мостри директно от сайта на Амуаж, 45 или 60 долара бяха, 5 или 6 по мой избор. Вече няма тази опция, но има изгодни дискавъри сетове. По принцип не съм фен на мострите, но признавам, удобно е когато някоя марка те вълнува, искаш да пробваш техни неща и няма къде.

# 590
  • Враца
За мен Интерлюд е ужасен ужас. Съжалявам, но ми мирише на бабичка.

# 591
Амуаж е еталон за качество, и си е чудо невиждано в моята книга. Май е една от най-любимите ми парфюмни къщи. Нищо че имам само 2 пълноразмерни бутилки.
Ароматите на Нарцисо ме отегчават до смърт. Не се развиват лошо на моята кожа, просто остават цветни скуки, а и категорията floral musk не е моята. Не харесвам нищо на Killian, помня че в темите бяха предизвикали фурор, а аз се чудех защо.
Със Xerjoff съм hit and miss, не съм и розоман, в смисъл, че не търся специално рози, но удари ли ме в сърцето-взимам. На Делините най-много харесвам бутилките.
Най-красивите рози за мен са точно Epic и Lyric, след тях Caligraphy Rose:
За мен това е Маракеш в бутилка:
https://www.fragrantica.com/perfume/Aramis/Perfume-Calligraphy-Rose-18132.html
Любимите ми ежедневни рози са Miss Dior 2017 Heart, Izia, Paul Smith Rose, Drole de Rose, Decadence (в сняг), и май тук приключвам. За да влезе друга роза в гардероба, трябва да детронира тези.
Боже, забравих Traversee du Bosphore! Heart

Не нося унисекс аромати, Ани е изключението от правилото. Не нося цитрус. Сладкиши с малки изключения и в домашни условия. Тубероза и белоцветни обожавам, но задължително без иланг, и без бръснарски повей.

Не е лошо да си похейтим за малко, нищо не е станало.
Към кои къщи/ноти/категории не изпитвате топли чувства?

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 07:22 от Dez

# 592
А при по леките амуажи  sunshine,love delight,blossom love ,има ли добра проекция (шлейф) или и тук е до кожа и взаимно напасване?

# 593
Добро утро!
Замислих се, че ако има парфюми, чиято висока цена е до голяма степен оправдана, това са Amouage. Заради качеството на суровините, които използват и вниманието и прецизността, които влагат.
Да ме извинят много от вас, грешката е в "моя телевизор", но моята кожа, отказва да излъчва красотата на...Lancome и Hermes. За моя радост, "Градините" са изключение, но те са съвсем различни.
Всички парфюми на Amouage, са трайни, излъчващи и специфични, според мен. Няма нито един, който да е удачен за покупка на сляпо.
Хубав ден и седмица на всички!

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 08:29 от Magda Dimitrova

# 594
Другото ,което ми прави впечетление е ,че в сайта на amouage цената е една,а в други сайтове намирам същия парфюм на половин цена ... какво ще ме посъветвате със сайтовете ? Godsmell  в момента sunshine е на 389ЛВ?

# 595
Амуаж са си чудо невиждано отвсякъде.
Това не е дизанерска марка, започната е от султана на Оман. Абсолютно всичките им парфюми съдържат сребърен тамян, характерен за Оман.
Всичко в парфюмите са изпипва до съвършенство и те са един от най- желаните по света, особено от парфюмани.
Incense е точно тамян. При Амуаж той е наистина много качествен и красив.

Preet Saini 774354, не си позволявайте да давате наклон на темата, какво и как да се пише. Ако не ви допадат моментните постове, не четете и пишете.

За тамяните и парфюмите в Оман, но на марката Oman Luxury прочетете тези статии и разгледайте снимките на Игор.
https://www.fragrantica.com/news/Scented-Journey-By-Omanluxury-T … rances-19792.html

https://www.fragrantica.com/news/Royal-Incense-by-Omanluxury-The … f-Oman-21041.html

# 596
  • Пловдив
На мен ми отиват бабички. Всичко що е баба го ползвам, много пъти като ме питат за парфюма, по-младото, незаинтересовано чак толкова поколение, дори не са чували за бабичката. Но аз имам достатъчно познания и опит да мога да преценя, за себе си, какво да ползвам. Няма начин да купя парфюм, който е на гребена на вълната, само защото е там и е масово ползван в настоящия момент, ако преценя, че няма да ми стои. Нямам и купища парфюми, които стоят в шкафа и непрекъснати терзания за нещо ново и различно, защото са ми омръзнали. Нямам и сезонни парфюми.

# 597
Love Delight за мен е сигурен избор,няма какво да се обърка там. Лесен за носене и женствен.
Даже и без проба става за сляпа покупка (както аз направих и го намирам за топ попадение).Наистина няма да повярвам,че ще се намери жена,която да не го хареса.
Аз не го харесах, добре че не го отстрелях на сляпо както много се изкушавах. Очаквах той да ми хареса, не Съншайн, а то стана точно обратното. Изобщо Амуаж на сляпо, не бих препоръчала. Дори Съншайн, който май повечето тук харесваме.

# 598
Ама този Sunshine верно го няма никъде по сайтовете наличен. Сега ще има да го чакам да се появи.
Angelima изброените Sunshine, Blossom Love и Love Delight не са по-леки, просто са нежни, сладки и женствени. Последните два влачат страшен шлейф и остават с дни, впръскани в косата.
Аз онзи ден направих разкошно комбо от Valaya Exclusif и Love delight.

# 599
Нормално е също така отливките от парфюми от какъвто и да е клас, дори и по 1-2 мл за проба, да се правят в стъклени шишенца, а не в миризливи пластмасови. От уважение към самите парфюми и към носа на пробващия. Пиша това, защото двете отливки от Amouage, които съм получавала за проба - Liryc
и Material, бяха точно в такива шишенца от отвратителна пластмаса и изобщо не се усещаше оригиналният аромат. По начало не се интересувам от бранда, не го усещам като мой най-малкото по описанията на съставките. И когато за капак получа такъв вид проби, се отдръпвам още повече.

Общи условия

Активация на акаунт