Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 048
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Ghost in the Shell за мен а аромат на лунен камък Simple Smile Леден, перлен, тих, с металически отблясъци от време на време. Сякаш гониш ултравиолетови лъчи във вакуума на Космоса и ти се изплъзват като мокър сребрист живак.
Не-gourmand млечни - Dent de Lait на Lutens и Commodity Milk (не знам има ли го при вас). Случайно и новото Нарсизо Radiante е цветно-пудрено-млечно, може би то е вдъхновението?
Някой питаше за Ириса на Прада, ако можете да намерите Absolu (златната бутилка) - разликата е огромна, златото е в пъти по-топло, плътно, рафинирано. Зелената бутилка си е сапунеста, Карамфилът пък е старовремски и хищен, за безумно красив карамфил препоръчвам Oeillet Sauvage на L'Artisan, вълшебство и мека, премерена класа, ако може да се намери.
Existence ме разочарова, за мен е кощунство да се комбинира втората ми най-любима нотка на света с нещо безкомпромисно, тъмно и рязко като дим от каквото и да е естество; ароматът на момина сълза за мен е безплътна горска сирена (защото е и отровен колонизатор, а освен това и не съществува) и пушеци, тамяни, мрак, меланхолия и дървесина нямат място там. По темата, подарих си Guerlain Muguet Millesime 25, в който има учудващо малко "момина сълза" и също е учудващо сапунест, и все пак странно пристрастяващ. Приятелка с мен си взе Perle Imperiale и всички се прехласват по бутилката, а аз психясвам - перлите около гърлото ми приличат на паешки очи, а перлените ленти - на пипала. Сама ли съм 😄
Тествам тези дни Абсолютите на Byredo. Rose of No Man's Land ми е така или иначе скучен, Blanche ми е сух, празен, белинест и на моменти откровено враждебен, Bal d'Afrique е разреден и хладен Пустинен Дух със зелени подправки, та все са ми не. А на Пустинния Дух, любовта на живота ми, безспорен топ 5 парфюмен шедьовър, най-близкото нещо до обонятелен оргазъм, ако такъв има, преплетени необятността на Вселената с мъдростта на вековете с веднъж-в-живота дванайсетчасов секс маратон и съвършено чистата безтегловност на семе от глухарче - ами сложили са му праскова. Предполагам е опит да го направят по-привлекателен за женската част, да го "порозовят" малко, но напълно нелогичен и антиклимактичен ход за мен, пляснали го някакво такова никакво по средата и стои като кръпка-повей от масовка и синтетика. Сигурно знаете, че Бен напуска марката като артистичен директор след покупката й от конгломерат, та за съжаление не съм обнадеждена за бъдещето. Отсега съм отегчена и издразнена. 😄
С Barenia не се разбрахме. Винена е, минерална е, с пикантна подправкова нотка някъде там, на ръка разстояние уж, а се чудиш въобразяваш ли си я, аха да стане потна и резлива, и спира всякакво развитие до степен да ти се иска все пак да стигне до там, за да покаже изобщо някакъв характер, ако ще да е гаден, но не. И тук тотален антиклимакс, бейбе.
No. 5  L’Eau в бутилката яйце най-често ме придружава напоследък, по-лек, свенлив и воднист дори от самия бледен L’Eau, и все пак е любов и пухени облаци. Искам да можех да нося и Валая така сега, но в жегите е отвратителна.
Франджипани обожавам за лятото (както и моной). Къпя се в Ormonde Jayne Frangipani и искам и да го пия, толкова сочен, слънчев и месест аромат. 😅 Тези дни бях на събитие на Jo Malone, представяха новите си предложения  (Raspberry Ripple, на практика преиздаден Redcurrant & Cream, и новите им Townhouse свещи, Pastel Macaroons е бо-жест-ве-на) и Frangipani Flower беше, разбира се, в центъра, и за пореден път си припомних колко е плосък, безрадостен и анемичен. Как успяха да съсипят това магично цвете, питам аз и отговор не искам. Че и ме отпратиха по живо, по здраво с 30 мл, ей тъй да ми е гадно. Затова пък преоткрих Scarlet Poppy, плътна сладост и без характерната за цветето землиста, горчива сухота.
Та така.😄

# 181
Добра нощ, парфюмни, близка приятелка скоро има рожден ден и направо ми поръча да й търся летен, обаче мноооого секси и съблазнителен парфюм. В едно предпочитанията ни са сходни - и двете не харесваме твърде сладки, лепкави и тежки парфюми. Бюджет до 350 лв. Не мога да реша какво да й взема, напоследък предпочитам унисекс, а тя държи на мадамски парфюм.
Ако дадете няколко примера за парфюми, които харесва, ще бъде по-лесно да предложим нещо. За мен например Boss The Scent и LVEB Soleil Cristal са секси летни парфюми, но не знам дали за вас няма да са твърде сладки.

# 182
Не мисля, че нишовите парфюми ще излязат от "мода". Това че са нишови не ги прави нито по-добри, нито по-лоши от дизайнерските. Аз например имам и от двата вида и се радвам да има избор.
Напоследък клоня повече към унисекс аромати и за това повече ме привличат нишовите и прайвът колекциите на дизайнерските. Дотегнало ми е от захарни памуци и непрекъснати фланкъри, които са тук за 1 година и после нов пък не много по-различен от стария. Търся различни аромати, не варианти на един и същ.

# 183
Никакъв шанс няма да излязат от мода и пускане буквално всеки ден на нишовите парфюми. Напротив все повече ще има. Търсене също.

# 184
  • София
Стремя се и аз към стегната колекция като на stenly,  все още съм далеч от целта, но много по- близо отколкото преди 2 години да кажем. Laughing

Относно секси летния парфюм, Divine Le Parfum печели доста мъжки комплименти при мен.
Аз самата пък усещам Уоманити и Велвет ванила като такива.

Около мен забелязвам че хора без никакъв особен интерес към парфюмите също вече ползват ниш, но това е нормално защото и предлагането вече е голямо, достъпни са за проби и т.н.

Ако някой познава White Tea Korres може ли да го опише?

# 185
  • София
Добра нощ, парфюмни, близка приятелка скоро има рожден ден и направо ми поръча да й търся летен, обаче мноооого секси и съблазнителен парфюм. В едно предпочитанията ни са сходни - и двете не харесваме твърде сладки, лепкави и тежки парфюми. Бюджет до 350 лв. Не мога да реша какво да й взема, напоследък предпочитам унисекс, а тя държи на мадамски парфюм.
Положението със секси парфюмът е същото като с миришещия на скъпо и луксозно - всеки има различен вкус и представи. Така че трудно бихте могли да получите съвет тук Simple Smile За мен Allure Sensuelle и TF Noir pour femme са страшно секси. А всички версии и разновидности на LVEB са ми меко казано отвратителни.. За някой друг ще е обратното обаче.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 12:43 от ShokolaDkaa

# 186
  • Mediterraneo
ММ ме наведе отново на мисъл тази сутрин. След 12 часа смяна вчера, душ снощи и 9 часа сън, той тази сутрин, целувайки ме по врата и гушата, каза, че мириша страхотно и попита на какво. Вчера бях с Idole. Та моята мисъл е как искам да мога да усетя точно остатъчните нотки на парфюмите, които ползвам, по врата, зад ушите, по косата( там понякога успявам). Неговите парфюми ги усещам така, но искам да мога и моите Simple Smile

# 187
Дала съм все пак насоки какво търся - да не е сладък, натрапчив и лепкав. Всички LVEB без Еликсира са й омразни, така ми писа, не харесва Скандал, Ле Парфюм версиите и Мюглер. Чудя се дали да не се насоча към Mon Guerlain - но лично на мен не ми мирише съблазнително, а по-скоро дистанциращо.

# 188
От моят скромен опит с мъжете те най-често харесват парфмите миришещи на чисто. Едно 90% от комплиментите които съм получавала са за мейнстрийм парфюми политкоректни, миришещи на шампоан. Dylan Blue, Idole, Ocean di Gioia и всеки път много се дразнех, защото като цяло тези са доста бейсик за мен парфюми, но факт, те получават комплименти от мъжете. Сега ние тук сме се събрали парфюмани, ама сигурно за непарфюманите те миришат съблазнително и секси. Не веднъж съм чувала от мъже говорещи си помежду си че една жена не е жена ако не мирише на чисто и най-много се кефят на жената след душ. Попадала съм на тези чисто случайни разговори и много са ми правили впечатление тези мъжки размисли. Разбира се има изключения, не всички мъже са еднакви, но като гледам множеството това възприемат за въздействащо, една жена да мирише на чисто 🤷

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 17:33 от Lale_Lili

# 189
Дала съм все пак насоки какво търся - да не е сладък, натрапчив и лепкав. Всички LVEB без Еликсира са й омразни, така ми писа, не харесва Скандал, Ле Парфюм версиите и Мюглер. Чудя се дали да не се насоча към Mon Guerlain - но лично на мен не ми мирише съблазнително, а по-скоро дистанциращо.
Тогава може би нещо от типа на Coco Madmoiselle?

# 190
Привет. Издирвам парфюм с автентична и сравнително плътна нота на липа. Имам Floris Limes, но при мен е твърде цитрусов и изчезва за секунди. Във времето съм ползвала L'Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons, хубав е, твърде белоцветен обаче... може би нещо сходно все пак.
Благодаря на отзовалите се.

# 191
  • Sofia
Няма парфюм, който за всички да мирише секси, така че дамата да се насочи към конкретен обект на какво реагира положително.
За ММ секси са свежи цветно шампоанени аромати от сорта на Lancome Idole, Dior Joy, Chanel Chance tendre, Armani Pivoine suzhou, Versace bright crystal... За мен секси са Valentino Donna noir absolu, Initio narcotic delight, TF noir, а той от тях припада, отровно тежки ги намира.

# 192
  • Чукарландия
Привет. Издирвам парфюм с автентична и сравнително плътна нота на липа. Имам Floris Limes, но при мен е твърде цитрусов и изчезва за секунди. Във времето съм ползвала L'Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons, хубав е, твърде белоцветен обаче... може би нещо сходно все пак.

Tilleul D’ORSAY. 🤗
Моята любима липа. Малко сурова, не толкова медна и сладка, но много реалистична и дъхава! ❤️

# 193
  • София
Зависи и на каква възраст е дамата, както и от много други неща (вкл. среда, възпитание и др.). Щото едно е да си секси на 20, и друго на 40 все пак Simple Smile Зависи също и от мъжете.. Дали ще е някой елегантен господин или някой напомпан "мачо" - двата типа ще определят като секси различни парфюми.
Учудващо за мен съм получавала най-много комплименти за парфюми, които аз лично не бих определила като хубави, камо ли секси. Най-харесван от околните ми е Armani My way EDP - и мъже, и жени са го отразявали. А за мен не е нещо особено.
Мон е нежен, но ми е твърде масов и го избягвам. Асоциацията ми със секси аромат определено е Ноар на ТФ, който вече е реликва, за съжаление. Скрила съм едно бутилче в тъмницата Joy

# 194
Tilia е такъв. Невероятен шлейф, трайност и липа.

Общи условия

Активация на акаунт