Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 152
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Наистина се усеща кокоса в Angel Fantasm, но при мен се усеща силно пачули и ми разваля удоволствието. Тази мухлива нотка е много силна и се радвам, че си взех мини от 10мл. за проба.

Както се случва всяко лято ми се приисква нещо кокосово,  екзотично и трайно. Обмислям  Lorenzo Pazzaglia Summer Hammer, но ще потърся първо отливка.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 15:17 от tedysworld

# 481
Днес направих парфюмен гаф без да искам. Напръсках се с любимия Муск Терапи Initio, но пръснах повече и ми мирише на витамин С. Дори този най-хубав муск може да е кофти в определени моменти, всичко парфюмно иска настроение и подходящо време.  Отрови ме просто. Че и супер силен и траен, излъчващ. Сега го покрих с Benevolance, който носех случайно и дано се пооправи.

# 482
Здравейте и от мен. Днес нося за първи път в офиса Oud Zanzibar. Добре се прие от всички полове и възрасти, ясно го усещам вече над 8 ч. Добра покупка за лятото ми беше. Но по-доволна съм от Un Jardin sur le Toit, който в тежката градска жега вчера издържа 12 ч+ и ми беше много свежо в зеления му облак.

# 483
Този път заведох на морето само Timbuktu L'Artisan Parfumeur,  разкошно е с него в жегата.

# 484
един от любимите ми съвременни композитори и Comme des Garçons

Цитат
Notes: GRAPHITE, VETIVER, PIANO SOUNDBOARD CEDAR, Vn BOW ROSIN, TRANSISTOR AND MAGNETIC TAPE

The nose detects how traces of resin envelope the woody vetiver, and how these atypical material- and instrument-facets dry down with a lush trail. As perfumes go, it lingers ambiently like music that is non-intrusive but ever-present.

https://www.vogue.com/article/max-richter-comme-des-garcons-fragrance

# 485
Взех си днес малко смело купен от човек YSL Manifesto, след като се разделих с моя при злощастни обстоятелства. Пръснах точно веднъж в куриерския офис, защото го взех с тест - ама тоя парфюм! Сияж фантастичен, толкова ми е красив, обожавам го. Много съм щастлива, че се събрахме. Отделям си го в ъгълчето за есента, макар че дори в тази адова жега не ми е натоварващ. Другото, което планирам да си взема за есента е Ambre Narguile.
И да похваля една Зара, която неочаквано ми хареса много - Solar Mango. Много исках нещо плодово за лятото, това е чудесно манго, сладичко, сякаш с малко мляко или карамел, но в никакъв случай задушливо или лепкаво - аз недолюбвам gourmand като категория, а това ми е много, много сочно. Освен това доста приятна трайност - дотук 4и час и го усещам отчетливо с 5-6 спрея. Има и маракуя от тази серия, някой ако е пробвал нека сподели.
https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Solar-Mango-109092.html

# 486
Лигите ми потекоха с това манго, буквално. Дали го има наличен навсякъде?
Ще се ходи пак до мол, то се е видяло. На морето пробвах Si Passione Red musk, повлияна от разкошното ревю на Денси Heart Eyes, и много ми хареса. Ще се напръскам обилно и ако одобря ще се взимаме.

# 487
Мангото го поръчах на сляпо от сайта, реших че за тези пари се чувствам смела Smile Би трябвало да го има по физическите магазини, защото тези са им летните.
Red Musk дали наистина прилича на Burberry Her както казва Фрагрантика? Това ДНК ми е трудно...

# 488
  • Бургас/Пз
Здравейте. Отдавна не съм влизала в темата, защото много изкушения има и ви е много трудно да се въздържам, а определено имам доста неща, които искам да изпръскам и тогава да поръчвам нови Simple Smile
Сега обаче имам въпрос и мисля, че тук е мястото.
Получих новото бяло Либре за подарък https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Libre-L-E … u-Nue-102207.html
Изключително много ми допадна аромата, но имам чувството, че някак си омазнява кожата, особено в областта на врата и косата на тила. Въобразявам ли си или има нещо в този парфюм, което е различно от другите. Имала съм повечето Либрета с малки изключения, но досега такова усещане не ми се е случвало.

# 489
Не си въобразяваш, от маслата е.Този и белия Жадор са без алкохол.Съответно не са толкова трайни като първообраза.

# 490
Либре не го познавам, но имам парфюми, които направо оставят мазно петно на кожата. Пръскам китките, затова го забелязвам. Тези гледам да не ги пръскам по дрехите.

# 491
Аз импулсивно се сдобих с Nice Bergamote. 😍
Разносих го и много ми хареса. С него мисля да приключвам с летните покупки.

Днес тествам и Fig infusion. Веднага получих комплимент за него, и на мен ми е приятен, но за сега ще се въздържа от покупка.

# 492
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
На мен от екстракт парфюм на Mind Games ми остана мазно петно по една блуза и няма изпиране.
Мисля си,че за тях специално препоръчваха да се ползват само на кожа и да се впръскват от далеч.

# 493
Здравейте. Отдавна не съм влизала в темата, защото много изкушения има и ви е много трудно да се въздържам, а определено имам доста неща, които искам да изпръскам и тогава да поръчвам нови Simple Smile
Сега обаче имам въпрос и мисля, че тук е мястото.
Получих новото бяло Либре за подарък https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Libre-L-E … u-Nue-102207.html
Изключително много ми допадна аромата, но имам чувството, че някак си омазнява кожата, особено в областта на врата и косата на тила. Въобразявам ли си или има нещо в този парфюм, което е различно от другите. Имала съм повечето Либрета с малки изключения, но досега такова усещане не ми се е случвало.
Да, правилно си забелязала. Той е без алкохол с много масла, за да държи и омазнява силно. Може да го втриеш леко и много внимавай с дрехите.

# 494
Здравейте ! Моля препоръчайте ми хубав мъжки Initio..

Общи условия

Активация на акаунт