Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 106
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Завършвам месеца както го започнах- с кокосова седмица.
Няма жега в моя вилает, сутрин е 13-14°C, следобед стига до 22. Quattrо Pizzi е много хубав в това време, Черният кристал също, но на Теракотата и Интенс Тиаре им е хладно. Излъчват съвсем различно в жега.

От смокиновата седмица си потвърдих, че смокиня на местна почва не ми се носи, явно и затова не мога да довърша някои от 10 години, въпреки че ги намирам за прекрасни. Но нямам Нинфео вече, от него  съм изпръскала 3х100мл, От Средиземноморските градини също 1х100. Тези двата ми бяха най-любими в градски условия. Другите ми крещят за море, но морето за тази година свърши. Womanity Eau pour Elles и Taste of Fragrance свързвам единствено с морски въздух, и не искам да ги погледна дори в друга обстановка. Вятър им трябва, и време навън.
Вечер нося Angel Liqueur- разкошен е, и като свърши, ще купя Fantasm. Само 10мл са останали вече.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Liqueur-de-Parfum-2009-6744.html

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 07:39 от Dez

# 511
За няколко дни на морето се радвах на Eau de soleil blanc и Intense tiare. За вечерите си взех Womanity.
А тази работна седмица наистина е по-хладна и съм извадила Shiseido zen, Oud de carthage и Barenia, която открих, че почти съм изпръскала бутилката от 30мл и открих 100мл на изгодна цена и веднага поръчах да се запася. Много съм доволна, защото намерих и BDK wood jasmin на изгодна цена за зимата, страшно много го харесах, имам отливка от 10мл, но цената ме спираше. С намаленията стана приемлива. Общо взето вече се оглеждам за ароамти за студените месеци 😁

# 512
Вчера реших, че е достатъчно хладно и извадих Alien Mirage. Точно три фъс и се усеща цял ден, чак майка ми малко накриво ме погледна вечерта "колко съм се парфюмирала". Не само този фланкър обичам, но само него мога да нося без главоболие и във всякакво време - има достатъчно от оригиналното ДНК, но някак по-ефирно го усещам и не ми тежи.
Днес Lust for Sun на Juliette has a gun, изключително приятна изненада за мен тази година. Жълт флорал усещам предимно, с тропически уклон, но без кокос. Харесвам го, когато има ветрец като днес, в жега се притеснявам, че ще ми е малко задушлив. За моя нос много пристрастяваща миризма, непрекъснато го душа и сякаш нямам насищане. Ще взема сигурно голям, 7.5 мл флакончето върви към край.

# 513
Аз съм на Tom Ford Noir Extreme вчера и днес, после ще мина на някоя от орхидеите на TF сигурно. Много искам да се попръскам с Epic на Amouage, но е доста топло за него и не искам да си равалям усещането, така че ще чака да се застуди. За сега само го душа от бутилката.

# 514
Аз си поръчах отливки на Intense tiare и White musk. Много ми се иска да ми хареса нещо на тази марка. Чакам с нетърпение да пристигнат, та да видя дали ще ги бъде при мен или не.

# 515
Аз извънредно в офиса днес и излязох с Naxos. Благодаря ти Макадамия, че ме светна, че лятото се развива разкошно! Почти не спирам да го нося в жега, обичам и дрехите ми да ухаят на него, страшен парфюмен хамелеон. Щях да си остана заблудена, че е само за хладно време...

# 516
За погребението на моя обичен и неповторим Prince of Darkness, Black Orchid Parfum 🖤

Плача като бебе, извинете. 😢

Иначе, накупих пак много...

Между другото, бях на метъл концерт тези дни, подуших ужасни ужасони в жегата, сред които JPG La Belle Le Parfum... ами, просто не става на 30°, гадно е за околните; но когато покрай мен мина мацка с Black Orchid EDP, вярвам, че е ЕДП, заради изразения землист драйдаун... исках да я последвам и да дишам, да инхалирам с цели дробове; страшна красота.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 18:24 от Аризона

# 517
Завършвам месеца както го започнах- с кокосова седмица.
Няма жега в моя вилает, сутрин е 13-14°C, следобед стига до 22. Quattrо Pizzi е много хубав в това време, Черният кристал също, но на Теракотата и Интенс Тиаре им е хладно. Излъчват съвсем различно в жега.

От смокиновата седмица си потвърдих, че смокиня на местна почва не ми се носи, явно и затова не мога да довърша някои от 10 години, въпреки че ги намирам за прекрасни. Но нямам Нинфео вече, от него  съм изпръскала 3х100мл, От Средиземноморските градини също 1х100. Тези двата ми бяха най-любими в градски условия. Другите ми крещят за море, но морето за тази година свърши. Womanity Eau pour Elles и Taste of Fragrance свързвам единствено с морски въздух, и не искам да ги погледна дори в друга обстановка. Вятър им трябва, и време навън.
Вечер нося Angel Liqueur- разкошен е, и като свърши, ще купя Fantasm. Само 10мл са останали вече.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Liqueur-de-Parfum-2009-6744.html
О, да, Dez, и аз съм на вълна Versace Crystal Noir Parfum 2024 и все още не съм отворила новата си придобивка Angel Stellar. Хвърлила съм око и на Fantasm, тъй като го пробвах три пъти в един от столичните молове и ме впечатли, но пистачиото ми е любима съставка, както в парфюмерията, така и в кулинарията, и то много преди да стане модерно, особено с този дубайски шоколад (голяма спекулация). Обаче, не можах да се въздържа и на рождения ден на майка ми миналата седмица се напръсках с Angel Muse - ами няма такава красота! Това е ПАРФЮМЪТ! Сладък, но не сладникъв. Присъствен, но с класа, а не вулгарен. Женствен, но не лигав. Този парфюм ме допълва и казва: Това съм аз и съм уникална! Само се моля Stellar да е близо до това усещане, което ми  дава Muse.

# 518
Preet, Stellar е дървесно гурме, и въпреки че е красив, е много далеч от Muse. От него си пазя последната, четвърта бутилка за тази есен. Нося го от издаването му, един от най-големите ми любимци.
И Stellar ще купя за есента, както и Barenia. То се е видяло, че ми се иска нещо ново ( 3х нещо ново Joy. )Но поне 2 дъна искам да видя до края на август, за да  влязат Fantasm, Stellar, и Barenia.
Честита придобивка! С радост да си я носиш!

# 519
Preet, Stellar е дървесно гурме, и въпреки че е красив, е много далеч от Muse. От него си пазя последната, четвърта бутилка за тази есен. Нося го от издаването му, един от най-големите ми любимци.
И Stellar ще купя за есента, както и Barenia. То се е видяло, че ми се иска нещо ново ( 3х нещо ново Joy. )Но поне 2 дъна искам да видя до края на август, за да  влязат Fantasm, Stellar, и Barenia.
Честита придобивка! С радост да си я носиш!
Много ти благодаря, Dez!
Да, за съжаление нищо не е като Muse, но дано все пак да продължават да излизат хубави парфюмчета.

# 520
Muse се намира във ФБ групите. Дори тази седмица видях 2 обяви за продажба.
Отделно много рядко, но понякога го има и в сайтовете. И аз го харесвам много, но вече колекцията ми стана прекалено голяма. Нямам място буквално. Пропускам оферти и желания, но прелива. Докато не разчистя, не мога да купувам.

# 521
Нямат общо Stellar и Muse. Много харесвам първия и не нося Muse, не му станах никога фен.

# 522
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Tocca Florence ползвам тези дни,за да го приключа и добавя в "празни опаковки".

An undeniably charming floral with secret tangents into citrus and earth. Joyful bergamot grazes crushed violet petal with a fresh blush of gardenia and pear.
Това е описанието,аз го определям като пролетно-летен,лесен за носене, букет от цветя и деликатен воал на фреш от цитруси.Това мисля,че е най-продаваният им парфюм.

# 523
Здравейте, бих искала да Ви помоля за мнение за два парфюма. Кой е по-дълготраен?
Парфюмите са Valentino Voce viva intensa  и Prada Paradoxe .
Благодаря предварително.

# 524
  • Бургас
И двата са със страхотна трайност при мен, даже откривам и прилики между двата чисто като аромати.Щом харесвате тези двата вижте и Million Gold.

Общи условия

Активация на акаунт