Какво да яде човек без зъби?

• 1 775
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Билковите успокоителни може да взаимодействат с разни други успокоителни, които жената може да пие. Има и друго на мен дори от успокояващ чай за сън,.много ми пада кръвното.
Да не би освен зъбите, да има и някакъв ментален проблем?

Според мен има нещо такова. И това го мисля още от преди, като съм слушала какви ги разправяше на баба ми как я тормозели съседите - което си бяха небивалици.
Дъщеря и е в този форум и няма да изпадам в подробности, не искам да ги засегна.

Мислех си Седатиф да и взема. Не мисля, че сваля кръвното. Какво ще кажете?

# 31
  • София
Според мен е в начален стадий на деменция.

# 32
Седатиф не съм ползвала. Но и хомеопатичните лекарства може да взаимодействат с други медикаменти които жената пие.
Особено с този отслабен организъм,.аз не бих рискувала, а и ме съмнява,.че тя ще го пие.
Да не развила скорбут от неядене и неприемане на витамини.

# 33
Е как ѝ водят деца да гледа? Те не забелязват ли колко е отслабнала, в много кратък срок?
Аз не мисля, че изобщо зъбите са основния проблем. Имам познат, с 2 зъба или 3, абе почти без, но си се храни с почти всичко, на попара и на малки късчета. Не е отслабнал. И него го е страх да ходи на зъболекар.
Пуснете ѝ изследвания на жената, ще стане ясно как са нещата. Може да е нещо неопластично, с това отслабване.

# 34
  • Пловдив
Много внимавай какво й даваш щом пие лекарства за сърце. Може би ако имаш време можеш да я заведеш при личния лекар и да говориш с него. Той ще знае какво пие и какви заболявания има. Ще й даде направление за изследвания и за невролог например. После на зъболекар да изкаже мнение и той. Може да има липса на един куп витамини, на желязо, може да има и много съпътстващи заболявания. Както писах по-горе може да се свържеш и с някой дентален факултет и да искаш преглед и там.

# 35
Трябва да разберете, че не мога да се меся драстично.
От никого няма да се приеме добре да тръгна да я водя по лекари, а и вероятността аз накрая да съм им крива съществува.
С годините много внимавам с непоисканата помощ.

# 36
Е, не ти, но ако може да я накараш да поиска сама.

# 37
  • Ст Загора
А на нея дали й се ходи по док , зъболекари ?

# 38
Дорис единствено може да я попита, дали има нужда от нещо и да сподели с близките й, че има желание да помогне. Оттам насетне, те си поемат грижите по лечение. Нали трябва са се следи как ще й се отразят лекарствата, да се води на контролни прегледи, да се плащат допълнителни изследвания, ако се налага. На нейната възраст е  опасно е  да й се дава каквото и да е без знанието на лекар.

# 39
А на нея дали й се ходи по док , зъболекари ?

Майка ми е на повече години и ходи навсякъде.

# 40
  • Ст Загора
Говорим за жената .

# 41
Значи и жената може.

# 42
  • Ст Загора
Не става въпрос дали може , а дали иска .

Иначе имам леля на 80+ ами ходи си по доктори . Пуска си изследвания

# 43
Иска да не губи време! Иска зъболекар в квартала, личния много се чакало и не и обръщал внимание. За всичко иска направление и търси лекар в болницата в квартала - която няма специалисти висок клас.
Пробвала е, трудно е и се е отказала. Говори "Време ми е!", "Аз съм на достатъчно години", "Ред ми е", но си проверява внимателно да не и навреди шейк на лекарствата. Simple Smile
Вероятно нещата са малко комплексни - псхична основа, нерви, депресия, болки, зъби, трудно хранене, възрастови промени и болести.
Ще и пообърна внимание, ще я поглезя с това онова и ще внимавам да не почне пък да се самосъжалява и съвсем да не яде, за да я съжаляват.

# 44
Тя ако не иска, никой не може да ѝ помогне.

Общи условия

Активация на акаунт