Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 788
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Обаче в България много жени са 100 на нула. Говоря че се отглеждат сами, децата, че има случаи и мъжо да е на техен гръб.

# 106
  • Обран бостан ;)
Обаче в България много жени са 100 на нула. Говоря че се отглеждат сами, децата, че има случаи и мъжо да е на техен гръб.
Ами като си лягат с дебили - така ще е. Wink

# 107
  • София
Разбира се, жените са виновни за всичко.

# 108
Мъжете не се подчиняват на никого Grinning освен на силния шеф с парите и силните клиенти с парите Grinning А, и на борчето, което е три пъти по-едро и силно от тях Grinning

# 109
Аз кафенцето на пейката си го купувам сама. И впрочем, от такива срещи никога нищо не в излязло. То денят се познава от сутринта.
И да, обикновено такива типажи са прикрити женомразци - сакън да не се минат, ами да огледат жената дали си струва за втора среща. Ама те и на втората и ентата няма да я поканят на ресторант. Просто ще си я мразят завинаги и ще си пазят "златото", дето го нямат.

Не ги е срам - "меркантилни" **** такива

# 110
Жените готови ли са на равноправие? Всичко да е 50:50? Щото да бъдем силни и незавиисими, но да се подчиняваме на други силни и независими е нещо като дървено желязо. Или пък на думи да сме силни и независими, а на дела - напълно зависими от парите и имуществото на партньора...
Аз съм напълно готова за равноправие. Сама си плащам сметките, работя, не чакам някой да ми черпи и не напирам и цветя да ми се подаряват. Категорично не съм зависима от партньора си, даже той е зависим да му сготвя, защото не може (в замяна на това е поел чистенето вкъщи и изхвърлянето на боклука). По едно време даже изкарвах повече пари от него. Та, айде стига вече с внушенията, че жените искаме равноправие само на приказки, а иначе много държим да сме зависими от мъжете. Повечето от жените работят, плащат сметки, гледат деца и мъж, ама все се намира някой мъж да им обяснява как не са независими.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 12:59 от Acid_Burn

# 111
  • София
Жените готови ли са на равноправие? Всичко да е 50:50? Щото да бъдем силни и незавиисими, но да се подчиняваме на други силни и независими е нещо като дървено желязо. Или пък на думи да сме силни и независими, а на дела - напълно зависими от парите и имуществото на партньора...

Това не е равноправие, а еднаквост, но ако беше, как мъжете щяха да раждат, за да са равни на жените?

# 112
Като не им харесват българките има жени от други националности - ама там ще трябва да плащат много повече от едно кафе и Рупецова с нейните 50 хиляди евро на месец ще им се видят песен.

Преценявали си били...

# 113
  • Обран бостан ;)
Разбира се, жените са виновни за всичко.

Не съм казал това.
Ретроградния меркурий е виновен.
Само да ми падне тоя .... направо на меркуций ще ми стане. Angry

# 114

Това не е равноправие, а еднаквост, но ако беше, как мъжете щяха да раждат, за да са равни на жените?
Да, майката винаги е известна, а бащата се предполага - напр. ако е живял с нея законно или фактически в последните месеци Simple Smile

Не вярвам децата да са вид разменна монета. Мисля, че и за майката е важно кой точно е бащата, особено като се записва името. Но отглеждането на детето може ли да е 50:50 или там монопол има майката?

..."Изкарвам повече от него", "зависим е какво ще му сготвя", "на гърба на жената", "гледа мъжа си"... Не знам за какви отношения става дума. Всъщност, може ли всичко да се измерва и изчислява до стотинка, до мърдне на пръста? И кой и кога го изчислява? Готови ли сме за реално равноправие?

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 13:22 от Petko09699

# 115
Ама първо питаш дали жените сме готови за независимост, а като получиш обяснение защо АЗ съм независима, веднага обръщаш палачинката какви били тези взаимоотношения??? Ще ти кажа - отношения, при които двама души са заедно, защото се обичат достатъчно, за да си помагат и да не се чувства единият като слуга (странно защо обикновено жената е слугинята?).

# 116
Може би зависи от средата. Такива зависими не познавам. Всичките ни приятелски двойки и родителите ни, рамо до рамо са изградили всичко, което имат. 
А равноправието се отнася за правата. Право на същото образоваине като мъжете, право на свобода да си избираш партньор с твоите възгледи за живота, а не наложен от баща ти, право да участваш в планирането на деца, право да работиш и т.н. Което включва и правото да не се възползваш от всички права, които имаш. Наш приятел, например, не си завърши образованието. Специализира се в определена област, която му носи добри пари и прекъсна.

Но пак не разбирам връзката с женомразието. Хората са различни, не виждам защо да мразя някого, само защото има различни от моите разбирания, каквито и да са те (стига да не нарушават законите, разбира се, не говорим за убийци, изнасилвачи и подобни).

# 117
  • София
А може ли по една пременопауза на мъжете? Така, да сме равни?

# 118
Женомразието няма директна връзка с равноправието. Мъжете, които мразят жените не е задължително да мразят и всички мъже, които не са им равноправни.

# 119
Женомразието няма директна връзка с равноправието. Мъжете, които мразят жените не е задължително да мразят и всички мъже, които не са им равноправни.
Точно обратното е. Има пряка, директна връзка между омраза, каквато и да била (въпреки усилията ви да изкарате женомразството като нещо различно от другите омрази). В основата на омразата е различността и завистта - как може някой да е нещо повече от мен? Наложено чрез сила равноправие води до 2 негативни последствия: - некадърни се възгордяват от надценяването си, тоест равни са със способните, а способните се отказват от действия, защото действията им се омаловажават и обезмислят.

Да го кажа по друг начин, пък да видим колко ще изкара преди да го донесат и изтрият.
В момента (макар да не е нещо ново) се използват полу-истини и неуместни обобщения, за да се придобие надмощие, неподкрепено от нужните умения и способности.
Правя уточнение, че думата надмощие не обозначава нещо лошо. Принципно значението на думите не може да бъде определяно със субективни категории като добро и лошо. Все едно, да не задълбаваме в семантични спорове.
Имам предвид оправдаване на лична некадърност със социални явления. Характерни методики са измислена виктимизация, изопачаване на статистики, премълчаване на едни факти, наблягане на други, има още много.
Oт една страна воювате за равенство с мъжете, но без да се споменава никъде с кои мъже. Защото мъжете далеч не са равни помежду си. Никой не отрича съществуването на физическо насилие от мъже върху жени. Да, това е непростимо. Само че физическото насилие от мъже върху мъже е в пъти по-често срещано. Горе-долу пропорцията е 8:2 (или печално известното съотношение 80% към 20% Simple Smile Simple Smile )
Неуточняването на вида насилие също е манипулация. Психологическото насилие на жени върху мъже е в несравнимо по-голяма пропорция от мъже върху жени. Както една от вас беше писала, обаче то е по-трудно доказуемо и един умел адвокат може лесно да обърне общественото настроение и юридическите заключения. Има и други видове насилия, според упражняването, според обекта, според "личните усещания" за насилие. Които се премълчават, защото заключенията за тях не подкрепят феминистката кауза.
А нещата са сравнително прости - всеки случай трябва да се разглежда като индивидуален такъв, а не да се сравнява, да се обобщава на база на някакви лични наблюдения и извадки, и особено да се съди под влияние на лични емоции. ората са различни, а не еднакви. И далеч не са разни, никога няма да бъдат. Както бива, съвсем правилно, наказван строго мъж, издевателствал физически върху жена, така не бива да се обобщава как всички мъже са насилници и бият жени.
Генерализиране в една посока получава като реакция генерализиране в обратната посока. Първи закон на Нютон за акцията и реакцията Wink Не се чудете защо от единичен случай на манипулиран от жена мъж, в соц мрежите се образуват цели общности, според които жените са без изключение използвачки и вещици.
По мое лично мнение живеем в Оруелов свят, не случайно го споменах в изтритото ми мнение. Свят, в който пропагандата на правилномислието е по-силна от реалността. В крайна сметка - борба за власт.

Най-добрата система за обществена организация измислена до момента не е демокрацията, а меритокрацията. За съжаление в света 80/20 (прости/умни, некадърни/кадърни, мързеливи/работливи), меритокрацията е невъзможна. Нашият свят е света на доминация на количеството над качеството.
Лично предпочитам да гледам на събитията от към смешната страна, затова ще кажа, че е много забавно да се наблюдава как количеството си внушава, че е качество Wink
Успех желая на преследвачките на равноправие.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 15:08 от Bowerick Wowbagger

Общи условия

Активация на акаунт