Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 579
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Те мъжете изневеряват и на красиви жени, и на перфектни домакини, и не рядко и с много по-грозни жени и по-стари, които нито са кариеристки, нито домакини. Та нещата не са толкова прозрачни.

Именно. За това намирам за комично когато особено жени и мъже от старото поколение ми обясняват как въртенето на черпака и парцала е сто процентова гаранция за "щастлив брак".

# 676
  • София
Напротив. Когато една жена влезе в ролята на майка - демек домакиня, директно губи ролята на жена - демек сексапил. И мъжът рано или късно тръгва навън.

# 677
Това се случва и когато се избира партньор, който да бъде преди всичко добър/добра  майка/баща, не любовник/любим.

# 678
Това се случва и когато се избира партньор, който да бъде преди всичко добър/добра  майка/баща, не любовник/любим.
Като си избират добър/добра любовница, и като им се роди едно дете, повечето изведнъж решават, че са несъвместими, след като ги заблъскат отговорностите и битовизмите. Не може само по един критериѝ да сте съвместими с някой и да очаквате безкрайно щастие. Няма как.

# 679
Може би защото единият не е искал, но е решил да направи компромис. Или поне това е една от причините, не знам...Но по принцип родителите и децата не могат да се избират, но партньорите могат.

# 680
Преди всичко трябва да бъде любим. Но да сте съвместими на битово ниво, горе долу и нещата, които те дразнят да можеш да ги приемеш, не всеки ден да дуднеш или да не издържаш. И да имате горе долу еднаква представа за родителство, или пак да приемате как другия вижда нещата. Но каква полза, ако само домакинства някой, така ще го виждаш като родител в някакъв момент.

# 681
В последните страници се обсъжда мъжката роля. Доколкото схвашам, тя е в:

Да е уверен и със самочувствие;
Да държи на думата си;
Да е финансово добре обезпечен и да се грижи за семейството/ партньорката си;
Да съвместява домакинските задължения или да се договори с партньорката си да наемет външен помощник/ца.
Да е добър в леглото - мъж, който покорява, обладава и въобще се наслаждава на партньорката си.
Да е верен и да не "хойка", както е било едно време и до скоро.

Може и да не е изчерпателен списъкът. Сега като го изчета на спокойствие, започва да ми се струва, че почти всички показатели сякаш се отнасят и до... двата пола, т.е. и за жените. Малко ме притеснява точката с финансовата обезпеченост - тя само от мъжа ли се очаква и ако да, това не поставя ли жените в известна зависима, т.е. неравнопоставена позиция?

Не вярвам нещата да се свеждат само до мъжкия атрибут в леглото... И/ или само до финансите.

Ако задълбаем по-дълбоко, има една друга съществена разлика относно ролята на половете - жената може да роди чуждо дете в семейството, а мъжът може да създаде чуждо дете другаде/ извън семейството. Струва ми се, че тук се крият важни обяснения...

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 14:12 от Petko09699

# 682
  • София
Погледнато от към семейни финанси да го кажем така - мъжът да изкарва една идея повече и да е една идея по-стабилен финансово. Тъй като примерно, след времето на майчинството, детето може да се окаже болнаво и да се наложи жената изцяло да си префасонира професионалния живот. Т.е. - да не може да работи на 8 часа.

# 683
Чудила съм се дали именно тези изисквания на жените, мъжете да са по-стабилни финансово от тях не е една от причините за все още по-трудната реализация на жените в кариерата, по-ниско заплащане и по-малко на брой жени на ръководни позиции.
Ние като жени изглежда одобряваме това, следователно няма причина да се променя според обществото.....

# 684
Моята логика (и практика) винаги е била, че семейството ми трябва да може да живее само с моята заплата, ако се наложи. Хубаво е, че и жена ми вкарва в бюджета, но това е предимно за да охлабим някоя дупка на колана и за да може и тя "да излезе" малко от в къщи.
А за равноправието - много е хубаво, стига да не се превръща в състезание "кой е по-мъж?", защото тогава не се отразява добре и на "силния" пол и го пвави по-лабав.

# 685
Чудила съм се дали именно тези изисквания на жените, мъжете да са по-стабилни финансово от тях не е една от причините за все още по-трудната реализация на жените в кариерата, по-ниско заплащане и по-малко на брой жени на ръководни позиции.
Ние като жени изглежда одобряваме това, следователно няма причина да се променя според обществото.....

Изискването мъжете да са по-стабилни е прагматично, именно с намаляването на финансите на жената в периоди на бременност и майчинство. После, обаче е хубаво да са съизмерими, ако не равностойни, понеже, ако бюджетът се крепи  основно на приноса на мъжа, пък той по някаква причина изпадне във временна нетрудоспособност ще стане много тегаво.

Идеалният случай е семейството да може да си поема разходите, поне жизненоважните, само с една заплата, на който и да е от двойката, ама се получава трудничко, докато децата са още на семейна издръжка.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 14:39 от Iris04

# 686
Моята логика (и практика) винаги е била, че семейството ми трябва да може да живее само с моята заплата, ако се наложи. Хубаво е, че и жена ми вкарва в бюджета, но това е предимно за да охлабим някоя дупка на колана и за да може и тя "да излезе" малко от в къщи.
А за равноправието - много е хубаво, стига да не се превръща в състезание "кой е по-мъж?", защото тогава не се отразява добре и на "силния" пол и го пвави по-лабав.
Тя и моята почна с такава идея, ама взе че и се получи и изкарва доста доволно дори и по форумните стандарти. Та не се знае знае ли се

# 687
Бри е патологичен случай. Помня в един епизод как децата ѝ я питаха защо не готви нормална храна, а все някакви изчанчения ястия и се сърди, когато не оценяват усилията ѝ, които никой не е искал.

Така представен в този форум и в тази тема, спойлера от сериала може да бъде приет за язвителен сарказъм.
Защото доста точно описва някои Wink
Цензурата спи.

# 688
Много мъжко мнение. Евала.

# 689
Едно съм разбрал. Жената иска да бъде обожавана. Всяка жена го иска, от един мъж. От Мъжа, когото тя е избрала.
Драмата на съвремието е, че обожавам е със същия корен като обожествявам, има "бог" в тях. (в конкретния случай богиня Wink )
А съвремието ни е атеистично-о-о...
Жената е меко създание, търпеливо, толерантно. Тя може да приеме мъжът да не я обожава вечно, да не я обожава ексесивно, да я обожава мълчаливо, да я излъже, че я обожава.
Но не може и никога една жена няма да приеме директен изказ на реалния факт (истината, с една дума), че мъжът, когото тя е избрала не я обожава.
Искрените атеисти не се разможават Wink
За да се размножи, на атеиста му се налага да излъже.

Общи условия

Активация на акаунт