Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 587
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Според мен всеки ден трябва да се прахосмучи, точно за да не е прашно. Който има робот съм сигурна, че си го пуска също всеки ден. Не съм маниак изобщо, хич не обичам чистене, но ако чакам да стане мръсно ще е по-трудно. 😅 а и то това е най-лесно да минеш прах. И почти всеки ден пускам пералня.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 09:46 от Tanya Valcheva

# 661
Скрит текст:
И аз съм съгласен с теб за баланса и за това, че е справедливо да има такъв - не може жената да работи и изкарва повече и после и домакинската работа да й е в повече...или обратното. В семейства, в които и двамата работят поравно, нормално е да има такъв баланс. Между другото ти и друг път си говорила за него и аз споделям мнението ти. Но за мен отговорността за изкарването на достатъчно много пари за осигуряване на семейството е на мъжа, т.е. това е част от неговата роля. Не случайно мъжете се комплексират ако изкарват по-малко - самите ние си знаем това, знаем каква ни е ролята, и ако не я "изпълняваме", се сдухваме. И аз бих се сдухал в такава ситуация, щото това е моя отговорност.

Но има и нещо друго - мисля си, че принципното разпределение на ролите е по-добра среда като цяло за едно семейство. Ти например би ли запазила уважението, доверието и привличането си към един мъж, който не работи, но върши цялата домакинска работа и гледа децата? За дълъг период от време? Реално той не си е влязъл в "мъжката роля", а по-скоро ти. Всичко тук е справедливо, да, но дали ти самата би се привличала от него ако това продължи дълго време? Всъщност ти може би да, защото си толерантна и възприемаш по-гъвкави модели, но дали много от жените биха възприели нещата по същия начин? Такъв мъж също много вероятно е да е депресиран, което допълнително влошава положението....

Той пак може да работи и има доста такива,   това са мъжете с творчески професии, или  които работят по някакви проекти, не изискващи нормирано работно време. Още като водех детето на училище имаше татковци,  които са у дома  - един беше музикант, примерно има едно-две участия седмчично, или ходи в студио да миксира някакви неща, но през повечето време си е в къщи.  Другият беше ИТ и пак си разполагаше с времето, като на няколко месеца изкарва стабилна сума.
Сега се сещам, че още преди  десетилетия една моя съученичка я гледаше основно баща и, доста известен художник. 
На всички тези хора жените им бяха на обикновен осемчасов работен ден.

Разбира се, винаги съществува опасността творческо/научната/свободнонаета персона  да си е у дома и пак да чака жена му да дойде от работа да подхване и къщата, защото той медитира и не бива да бъде безпокоен.

# 662
Съгласна съм с Прима, че много от педантичните мъже очакват жените да ги заместят перманентно в поддържането на чистота, след като заживеят заедно.
Ако в картинката има деца, животни и двор  си е пълно робуване да го върши само единия. И за 2 часа няма как да се поддържа чисто, ако не е всеки ден по 2 часа.

# 663
  • София
Аз съм сама с един тийн, тъй че заради това ми е лесно. Едно време, когато децата бяха малки, си имаше работа като за половин работен ден, всеки ден.

# 664
Съгласна съм с Прима, че много от педантичните мъже очакват жените да ги заместят перманентно в поддържането на чистота, след като заживеят заедно.
Това са някакви отровни двойници на педантични мъже. На автентичните такива не им трябва жена да им цапа.

# 665
Имах един колега дева, който режеше картофите някак си с еднаква дебелина и дължина, само с нож. Това като го видяхме доста колежки, които бяха свободни го отписаха 😅
Аз нямам проблем и да си хвърли чорапите, до остави тениска, където не й е мястото. Не се ядосвам за дребни битови неща, но ако ме кара да бърша прах с определена кърпа (бях го видяла в едно предаване някаква размяна на съпруги беше ) , дали не беше някаква Боряна, не помня, но не работеше тя и той настояваше тя да чисти прах зад тв, под дивана , по другите повърхности всяко със специална кърпа и препарат всеки ден... ужас направо. Но ако тя е ок нямам проблем. Имаше и други, той държеше яденето да не е нито топло, нито студено, а точно определена температура, защото баба му така е правила и на жената по някаква причина не й пречеше и му беше свикнала. Всичко е въпрос на семейна динамика и дали те се разбират така. Повече дразни, ако друг човек започне да се чуди, да коментира и може и да се скарат.

# 666
Това са някакви отровни двойници на педантични мъже. На автентичните такива не им трябва жена да им цапа.
Не всички педантични мъже, си падат по мъже. И търсят компания като всички други, нищо, че са леко сбъркани.

# 667
Не всички педантични мъже, си падат по мъже. И търсят компания като всички други, нищо, че са леко сбъркани.

Цял живот съм била възпитавана (много консервативно), че трябва да съм перфектната домакиня иначе няма кой да ме "вземе".
За своя изненада попаднах на мъж, който въобще не се впечатлява от перфектно изчистена къща, петстепенно меню и перфектно изгладени ризи.
Каза: "Ако за това ми беше необходима партньорка щях да си наема чистачка. Мога и сам да си изчистя и сготвя."
Изведнъж фабричните ми настройки отидоха по дяволите...

# 668
  • София
Просто си живеят сами. Аз съм виждала такова чудо - и тях чисто като мавзолей! Живее сам и не се храни вкъщи. То бива, бива, ама толкова не бива.

Гладя си само за мен!

# 669
Неее, мъжете изобщо не харесват домакини. Сега ако домакинства няма да й каже да спре. Но ако само домакинства просто това няма как да го задържи, така че зависи от жената колко ще домакинства. Много обичам един сериал отчаяни съпруги и буквално го гледам в болест и здраве, и мм се загледа веднъж с мен и каза за Бри, която е перфектна домакиня , че такова чудо не иска и го плаши, и е гестапо. А знам, че тази героиня е много любима на жените.
Да създаваш уют в дома е различно от това да си някаква перфектна педантна домакиня. Аз нямах ютия като се запознахме с мм, мързелива съм и практична, като купувам дрехи избирам материи, които не се мачкат, за да не ми се налага да гладя.

# 670
Бри е психопатка, не просто домакиня Simple Smile)))

# 671
Бри е патологичен случай. Помня в един епизод как децата ѝ я питаха защо не готви нормална храна, а все някакви изчанчения ястия и се сърди, когато не оценяват усилията ѝ, които никой не е искал.

# 672
Бри е психопатка, не просто домакиня Simple Smile)))
Хахахаха и тя има хубави качества. Бях чела някъде, че много успешни сериали с по 4 главни героини са правени осъзнато или не по някакви архетипи дали на Юнг за перфектната жена, дали по стихиите огън/вода/въздух/земя.
Нали Юнг обяснявал, че перфектната жена е и домакиня, и секс богиня , и майка и кариеристка. Но няма перфектна, затова повечето се раждали с 1-2 стихии по-напреден план, а останалите трябвало да се опитват да балансират. За да не те приема само за майка, или за дете, или само за секс, но не и като конкурент в работата.
Мм каза, най-много му прилимам на Габи, която ми е любимка така че. 😅 и малко Линет каза.
Бри според стихиите е земя, защото е брутално педантична, консервативна и не показва емоции. Габи е огън, Сюзан въздух, който е непохватен и все се блъска, Линет вода заради емпатията и много деца.

# 673
Аз се чудя как някой мъж ще получава едва ли не "душевен оргазъм" от излизана до блясък къща, десет манджи.и т.н. като жена му го посрещне вбесена защото цял ден е въртяла парцала и не е подвила крак.
Баба ми беше същата, дядо ми се опитваше многократно да я накара да седне и да си почине за две минути - ама не. Фабричната грешка в програмата щеше да доведе до "експлозия". И въпреки това дядо ми пак ходеше да й изневерява.

# 674
Те мъжете изневеряват и на красиви жени, и на перфектни домакини, и не рядко и с много по-грозни жени и по-стари, които нито са кариеристки, нито домакини. Та нещата не са толкова прозрачни.

Общи условия

Активация на акаунт