Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 617
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • Далечният изток
Е, не разбира се. Стига де, не сте ли имали връзки, семейства, отношения?!
Много добре нормален човек разбира, когато отсреща човекът не е твоят човек, не те уважава, не те обича, не те цени. Понякога не съвсем в началото, но с времето се разбира и се усеща. Ако ти даваш пък, независимо какви ресурси за този човек, нормално е да се почувстваш като глупак. Важи и за жените. Една скорошна тема - тя давала всичко от себе си, той я използвал и т. н.....
То и какво значи "всичко" и колко е то, също е въпрос на анализи, но не за това е темата.

В крайна сметка колкото ти се откъсва от сърцето за даден човек, толкова даваш. Не само пари, да не ме разберете грешно. За някой може да си способен наистина да дадеш всичко, за друг не...

# 586
Аз съм много щедра когато съм влюбена, но не усетя ли реципрочност в това, много рязко свалям розовите очила.

# 587
Имам 1 колега, който смята в проценти. И това важи за всичко от отношенията с жена му до колегите. Примерно помогял на някой колега 60%, а той отвръща с 40. Grinning Или плащал.това и това в тях не знам колко процента, пък жена му... Не става въпрос само за пари, просто си е такъв. Умен човек е и наистина помага, но като чух това пресмятане...
Никога не ми е пукало за това.
Бягам от сметкаджии и добре че "Краставите магарета през девет баира се подушват."

# 588
Не бързам да съм щедра аз, докато не видя адекватност и емпатия.
А излъже ли ме и ми се прави само в началото – полудявам. И се усеща този нюанс. Joy

# 589
Ходили сме. Ти гледай в Париж, Лондон или Милано да не те окрадат, че после не само няма да си знаеш граматиката, ами ще се чудиш и как в грамотните държави може да се плаща само електронно.

Босилке, ама то девойчето говореше/пишеше за бяла, нормална и грамотна (?) държава.
Ти какво нормално, грамотно, камо ли пък бяло Simple Smile Simple Smile видя в Париж, Лондон и Милано ?
Simple Smile
Или беше опит за сарказъм? Всуе се мориш, бгмамските девойки от сарказъм разбират колкото свиня от кладенчова вода.

# 590
  • Somewhere far away
"Девойчето" говори от собствен опит. Била съм в много държави - никъде не се размятат пари в кеш , както в България.

# 591
  • Пловдив
Как се приема ако на 2ра среща ....жената е  чакала час и половина закъснение , а  после е платила и сметката. ......

За един приятел питам?

# 592
  • Somewhere far away
Е, сериозно ли питаш това. Мисля че и сам може да си отговориш без да има нужда да се изпишат сто мнения, които на практика ще казват едно и също ,ама написано по различен начин.

# 593
  • Somewhere beyond the moon and stars
Приема се, че по всяка вероятност няма да има 3-та среща.
Час и половина закъснение е крайно неуважително.

# 594
Час и половина не чакам даже и.... Пффф кой да кажа... Не ми идва на ума...
Обикновено изчаквам пет-десет минути като пиша на човека, че съм на мястото и ако не отговори и не дойде до 5-10 мин., си тръгвам. Случвало ми се е с приятелка, която винаги закъсняваше. Вече не ми е "приятелка" и не излизаме. Аз си уважавам времето, а който не ми го уважава, не уважава и мен, съответно у лево.

# 595
"Девойчето" говори от собствен опит. Била съм в много държави - никъде не се размятат пари в кеш , както в България.

Не много малка част от хората сме пътували в много държави, не си само ти. Хич не ми се е случвало да им се развалят терминалите в други държави и да трабва да плащам кеш, никак, "само в България е така", а пък в България само кеш плащам навсякъде и никак не ползвам картата.
Мислех си, че вече само старците говорят така.
Мд кешът е много хубаво нещо, макар и да плащам почти само с карта.

# 596
Час и половина. Ужас.
Иначе жената си мисля, че е доста смотана и готова на всичко.
Да търпи неуважение, че и сметка да плаща.
Нормална жена няма и 30 минути да чака.
Аз бих си поръчала ако съм гладна. Хапвам и изчезвам. Даже няма да досаждам на телефона.
Срещата за какво е. Вечеря, пийване някъде.
Или театър, кино, такива неща.

Преди доста време имах среща с един за кино.
Чакам, чакам. Не идва, звъня,  затваря, не пише дори.
Ами  купих си билет. Аз голям зор си имах да го гледам този филм. Е, ядосах се, то бива неуважение.
След 40 минути ми вибрира телефона, виждам, че пише нещо, ама реших да си гледам филма. След 10 минути реших да погледна. Питал господина дали съм му купила билет да съм излязла да го дам на входа за да го пуснат.
Реших да отговоря след още 20 минути, че билет си купих за себе си.
Логично нямаше повече срещи, независимо от извиненията и противоречивите причини.
А и без това не ми беше хич симпатичен. Иначе симпатичен, даже хубав, ама не мен не ми допадна още от самото начало.
Ама ми го натрапи една досадна колежка.

# 597
  • Пловдив
Допълвам ....грешка в тайминга и неразбирателство

# 598
  • София
Към колието и обици ще трябва.

# 599
  • София
Ама чакайте малко, защо мъжете, които не искат парите да са фактор за жената, не са хванат с жена, която има кариера и изкарва много пари? Докато тя работи, те ще поддържат дома, ще гледат децата и ще чакат жената да се прибере вкъщи след тежкия работен ден, за да я посрещнат с домашна топла манджа, масаж на краката и освобождаване на напрежението. 

Т.е. ако единият /мъжът според упоритите настоявания на БГ Мамма/ изкарва парите, другият /жената/ "поддържа дома, гледа децата и чака мъжа да се прибере вкъщи след тежкия работен ден, за да го посрещне с домашна топла манджа, масаж на краката и освобождаване на напрежението"? Зорлем ги буташ към кухнята и ти!  Grin

Общи условия

Активация на акаунт