Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 641
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Жената иска да издумка едни 250 кинта за чипик.
Ако и дам 300, тя трябва ли да ми върне 50? Или аз трябва да дам още 250. Щото я обичам.
Но пък , ако и тя ме обича (както нали казва), значи пак ще има едно превъртане на кеш.

# 571
  • София
Тя пари няма ли си? Безработна ли е?

# 572
Приятно ми е да ме наричат "Господин Петко", даже си помислих дали не е по-добре "Капитан Петко войвода " Simple Smile))

Правилно ли схващам, че мъжът трябва винаги да дава и да не се замисля много дали усеща уважение и адекватно отношение. Или ако се замисли, става сприхав и скръндза?

Идеята за челна стойка не е лоша... без бельо напр...

# 573
Тя пари няма ли си? Безработна ли е?
Има си. Работна е.
Четах един виц скоро:

Приятелки:
- Казах на моя, че искам едни ботуши за 500 кинта.
- И той купи ли ти ги?
- Не. Даде ми 500 лева.
- А, значи сега искаш да отидем да си ги вземеш...
- Не. Не искам да си харча от моите пари.

# 574
  • Somewhere far away
, значи пак ще има едно превъртане на кеш.
Няма да има превъртане на кеш, защото това си е типично бг глупост, да пипне пари, та да ги види да си ги усети, че видиш ли ако са ти в сметката не са баш  "истински " пари! Това е комично. Архаична и остаряла философия.
Все повече хора се научиха да ползват карти, банкиране и всичко ще се плаща само онлайн в близкото бъдеще. Никакъв кеш. И така трябва да бъде.

# 575
Не е никак архаично. Отидеш без кеш – я пос терминала не работи, я ти падне батерия на телефон, я имат профилактики на електронните устройства и още куп пречки.
А и кешът дава психологически момент на спокойствие.
Миналата седмица трябва да платя нещо уж онлайн единствено може и само от определена карта/сметка. Отивам да внеса по сметката, нали защото уикенда виртуално няма кой да ти обработи плащанията в банката ако преведа от друга карта. И хоп – всички банкомати изпразнени ли не работят уикенда покрай мен. Дори да внесеш не можеш.
Кешът си е кеш.
А не дай, Боже, да ми откраднат телефона или хакнат лаптопа с акаунти/мейли и т.н.

# 576
  • Somewhere far away
Да, защото си в бг. Отиди в която и друга бяла , грамотна държава и ще се убедиш с очите си , че там кеш не се ползва. 

# 577
Ходили сме. Ти гледай в Париж, Лондон или Милано да не те окрадат, че после не само няма да си знаеш граматиката, ами ще се чудиш и как в грамотните държави може да се плаща само електронно.

# 578
  • Somewhere far away
Какво да м и окрадат? Евтиния телефон ли? Или картата? Като  ми вземат картата я блокирам и готово,  ама на теб като ти вземат кеша го взимат и повече няма да го видиш.
 Ако носиш големи суми в кеш, пък още по- тъжно ще ти стане.

# 579
Връзваш кинтите на руло с ластик и в джоба на дънките. Иначе в чанта или раница може написана да не ги видиш. С толкова римляни на запад хич не е за пренебрегване тва

# 580
Как и какво блокираш като ти откраднат и телефона, и картата.
А ако телефонът ти е скъп или имаш много карти и пари?
Докато звъннеш на полиция, институции и ще си като в небрано лозе.
Кешът не се носи в големи суми с теб, държи се на сигурно.

# 581
За съжаление има доста начини да ти изпразнят сметката без да си губиш физически каквото и да било. И крипто портфейли и какво ли още не. Общо взето, няма сигурност в нищо.

# 582
Не ми се е случвало, на като чувам около мен перипети и се плаша.
Започнах да си заключвам картата.

# 583
На някои места, особено турситически е препоръчително да ползваш само карти. В Таормина например е бъкано навсякъде с фалшиви пари, които ти връщат като ресто. С картите този проблем изчезва.

# 584
  • Пловдив
Правилно ли схващам, че мъжът трябва винаги да дава и да не се замисля много дали усеща уважение и адекватно отношение. Или ако се замисли, става сприхав и скръндза?
Аааааа, почваш да схващаш нещата. Значи можело. Точно така е. Защото почнеш ли да се замисляш и да претегляш - нещата отиват на край.

Общи условия

Активация на акаунт