Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 615
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • По света и у нас
Тая тема сме я нищили и ще ти припомня какъв е извода - има мъже които искат да става тяхната и са готови да платят за това (това са мъжките мъже), и има мъже които искат жена им да се грижи за тях докато те си “цъкат”, че и да им плаща за масрафа. Това са мамините синове - иска майка за него си. Това е.

Ние сме били хванали от втория тип…защото сме от по- оправничките. По скоро те са ни хванали.

# 616
Да. Аз затова спрях да съм "оправна" като става въпрос за отношения с мъже.
"Оооо не мога, не знам" ако е мъж, ще има инициатива и решения и отговорност, ако не, бай. Добре е тия неща да се разбират съвсем в началото на ниво разговори.
Ох Мая, тоя твоя бм направо те е направил алергична към мъже Grinning
Мда. Опитвам се да се лекувам. Joy

# 617
Тая тема сме я нищили и ще ти припомня какъв е извода - има мъже които искат да става тяхната и са готови да платят за това (това са мъжките мъже), и има мъже които искат жена им да се грижи за тях докато те си “цъкат”, че и да им плаща за масрафа. Това са мамините синове - иска майка за него си. Това е.

Ние сме били хванали от втория тип…защото сме от по- оправничките. По скоро те са ни хванали.

Или си искала по- да можеш да си правиш каквото си искаш. Майките освен че се грижат, и вземат решенията.
Кой кого може и да няма добър отговор, като начин за гледане на нещата, а трансакционалният начин за гледане на нещата (в по- широк емоционален смисъл) е алтернатива която може по- да не идва от вътре от само себе си, доколкото това съществува или се среща.
Не мога да преценя кое от двете колко е разпространено или успешно.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 20:23 от БШекли

# 618
  • Пловдив
На мен ми стана интересно за "ролята на мъжа". Как я виждат мъжете? Щото стандартните неща, като поддържане на кола, дребни ремонти от дъжд на вятър, вземане на решения, носене на отговорност, даване на сигурност и тн., ние жените се справяме перфектно. Т.е. една жена може да е хем "женска роля", хем "мъжка роля", а масата мъже нито едното или удобно влизат в роля "принцеса" хахахха
олееее,сега се сетих точно Примера - бившия ми изтъкна като аргумент, че съм "гадна кучка", защото категорично отказах да ходя с колата да го прибирам от работа. Моята кола, която аз съм си купила и поддържам. И това след моята работа, моето вземане на детето от градина, пазаруването и преди прибирането вкъщи да готвя и чистя. И той толкова страдал, милия от това. Хахахахха princess ааааа и после да слушам три часа претенции кое как не съм свършила правилно в собствения ми апартамент.... Хахахахха ай, мерси ама друг път. Аз съм повече "мъж". Thank you, next.
Абе честно казано - ти от къде го изкопа тоя екземпляр!!?!?!?!?!?! То нито мъж, като мъж, нито за жена става. Съвършено ясно защо е бивш, ама защо изобщо е бил някакъв?!?!

Аз винаги съм била на мнение, че мога и сама. И ако с един мъж ми е по-трудно отколкото без него го разкарвам. Държа да съм добре придружена.

# 619
Защото се запознахме, когато бях на 19г с ниско самочувствие и без чувство за себестойност. А той е манипулатор нарцисист, който ми проми мозъка много успешно.
Не се оправдавам. Сама съм си виновна. Избора е бил мой. Травмите са си мои.
Чак след като станах майка, прогледнах. Отне ми още три години да взема крайното решение. Бях на 35г.
Последните две години са най-прекрасните в моя живот. Не съжалявам за нищо. Имам прекрасно дете и обичам себе си най-сетне. Така е трябвало да стане.
Някои загряваме бавно, ама като загреем, няма изгасяне.

# 620
  • Пловдив
Но да знаеш - не са всички мъже такива. Недей ги слага под един знаменател.

# 621
Еми, мацки, когато една жена печели добре, грижи се за външния си вид и е напълно уверена в себе си, единственото нещо, което един мъж може да ѝ даде е отношението му към нея. Та така за ролята на мъжа.

# 622
Нарцисистите също имат ниско самочуствие и чувство за себестойност, но по грешка се опитват да запълнят или компенсират дупката с висока външна оценка (само_чувствие =/= други_чувствие, това са две различни неща). А всъщност, човек може сам да си се чувства за себе си както си иска, тоест да е сам на себе си добър приятел или приятелка, като и ако поиска; това няма връзка с външната или външните оценки. Да не си си приятел/ка е минавка, искам да кажа, защото защо не, то е съвсем безплатно.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 21:16 от БШекли

# 623
Ай стига с тая себестойност! Продуктите имат себестойност, хората имат стойност и себеоценка.

# 624
Малко се получава ефекта на огледалото. Ще може ли да отрази то нежен, чувствителен, но същевременно и силен мъж, който и ч*ка, и плаща по подразбиране (доброволно), а него го оценяват и преценяват.

Кога има угодия...?

# 625
  • Далечният изток
Ми не знам... Аз примерно не харесвам нежни и чувствителни мъже.
И не знам какво чак пък толкова се очаква да плаща?! Да полага най-елементарни грижи за семейството си, колко повече да плаща...
Чукането вече е друга тема. За мен е чувствителна признавам, но няма да се впускам в подробности като колежките Grinning

# 626
  • София
Някои мъже тотално не са на център. Въобще не знаят къде са. Ама аз да не съм учителка, че да ги уча?

# 627
  • София
Каква е корелацията между нежността и домашните задължения? Smile

# 628
Нежен мъж, единствено в леглото, оттам нататък, на един мъж трябва да може да се разчита, да си държи на думата, да е деен и инициативен,  да усещаш рамо и подкрепа. Другото е бла- бла и сладки приказки.
А сладкодумци много.

# 629
  • Далечният изток
Нали ги делят на мъжки и женски дейностите. Не им е мъжко да домакинстват може би. Само нежните мъже сигурно простират и чистят, пък мъжкарите чукат... Де да им знам логиката, и аз вече съвсем се обърках Joy

Общи условия

Активация на акаунт