💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 188
  • 793
  •   1
Отговори
# 150
Тъй като наскоро минаха рождените дни на децата ви, да попитам какви подаръци получихте? На моя син предстои и само ме питат какво да му подарят.. много се затруднявам. Дайте идеи 😁

# 151
Тъй като нашето беше с кръщене, получихме главно пари и злато. За радост нямаше много подаръци-играчки. Общо 4, от които два се дублираха 🤣 Аз бях си поръчала от тези коли, които са с родителски контрол или да си го бута детето само̀ с крачета. Пред блока има няколко такива и ползвахме чуждите, но не ми е приятно така да взимаме на другите играчките. Иначе си е облекчение за малко, защото както казах, не стои в количката, а пък не ходи още. За сега й харесва, но да видим до кога. Води се от по-скъпите подаръци (100/150 лв). Към тях бих добавила уокър, ако нямате. Триколка, ако ще ви е удобна. Аз още се чудя дали ще ми трябва това пособие. От по-евтините подаръци, София се радва на една кукла (не помня ти с какъв пол беше) като й бърка в очите, носа, устата (вместо да ми го причинява на мен 🤣), издава някакви звуци и я гушка. Бизиборд също намирам за интересно. Дублирания подарък е пияно на Hape и дрънка понякога на него. Има един стар таблет от братовчед си, който още работи и му натиска копчетата и се кефи. На български е. Та това ми идват като идеи за по-евтини подаръци (до 50 лв). Реално на тази възраст още не разбират и най-практично ми се виждат дрехи. Ако за лятото има, то есента ще дойде след 2-3 месеца и целия гардероб трябва да се смени. Сещам се още за басейн и пояс.

# 152
Нашите роднини даваха пари и колички. Купихме батут, за да скачат големите и го ползвах като кошара за бебето, но той вече не иска там. 😃 Имаме много играчки и боклуци, предупредих да не дават повече.

# 153
И на нас предимно пари и злато подариха. От играчките най-доброто попадение е акумулаторната кола. Много й се радва. Има и музика и постоянно си пуска и танцува докато се вози 😀 Останалите неща са кукла, говореща на български, уолкър, персонализира нощна лампа и други джунджурии 😀

# 154
При нас също главно се даваха парички,но то защото ние така пожелахме.Има доста играчки и не ми се трупат още,с които ще си играе 5 минути и ще ги забрави.Иначе получихме дидактически куб,активна масичка,сортери и книжки.В интерес на истината май от книжките е най-впечатлена обаче иска да ги мачка,къса и гризе.
И при нас тръшкането е някъде от около 2 месеца вече.Като си тръгваме от площадката и вадя мокрите кърпи да я бърша и види ли пакета и почва да врещи.Вдигам я тя се опъва,блъска ме с ръце и крака.В повечето случаи не излизаме с количката защото тя ходи и не иска да стои в нея,но като тръгнем да се прибираме и е някакъв екшън.Ставам вир вода докато прибера този малък звяр,а с прибирането следва и тръшкането че е вкъщи и трябва да й сваля обувките.Абе въобще не е лесно,за второ не мислим за момента😄.

# 155
Нашият рд предстои в четвъртък, но съм казала главно пари да дават.
Уокърът мисля, че ще ми съсипе стените, шкафовете и вратите. А детето чудесно си бута един кашон от памперси😅 заринати сме от вещи и нз къде да ги слагам вече, дано никой не вземе да подарява обемни ненужни неща. Акумулаторните колички изглеждат мн готини, дали се ползват дълго или за 2 сед ще ѝ мине зора?

# 156
Ние получихме пари за РД, но имаше и 2-3 играчки. Честно казано предпочитам да ми дават пари, за да мога да купя каквото аз харесвам и преценя за нужно. Дразня се, когато купуват дрехи или играчки, без да са ме питали искам ли, имам ли нужда и после в магазина да ми снимат какво искат да вземат. Крайна съм, знам, ама боклуци няма къде да трупам.

И моята се извива и тръшка, когато искам да я слагам в количката. Реве, ако не й се даде нещо. Ама така яката, все едно е дошъл краят на света.

Тази нощ не спа добре, а сутринта стана в 6. В момента е легнала за втората дрямка. Интересно ще е довечера дали ще има трета дрямка или ще издържи.

Ваня, помня, че май още докато бременна не беше изключила варианта за второ дете. И си казвах "Бреййй, каква смела жена". Аз от началото съм категорична "one and I'm done". 😄😄😄

# 157
Ние си бяхме поръчали за подарък кула Монтесори и триъгълник на Пиклер с бизи борд. По принцип винаги съм била за ваучери и пари, обаче ми е тъпо че някой дава 200 лв. и после ще купя с тях обувки и дрехи, а не нещо което да остане и да си спомням, че е било от еди си кой си за първия рожден ден и после сме го подарили на еди си кой си и е обиколило този и онзи. Моите деца имат голяма разлика, но имаме доста играчки, които са се запазили с времето и са се върнали от приятелски дечица при нас за второто ми дете. Верно е се вече гоним 40 и почти всичките ми приятелки имат деца, но никога не се знае Wink

Верно няма ли някой пак да е забременял от групата Simple Smile. Подканвам аз за второ моята дружка с която бутаме колички и сме приятелки от деца, мъжете ни също...но тя не иска и да чуе.

# 158
То по-скоро за две деца може да мисли човек, който няма още деца 🤣🤣🤣 Аз и сега не съм го изключила напълно. Има моменти, в които подивявам и казвам: НЕ! Но после ми минава. И двамата имаме сестри и е хубаво да си има някой близък за подкрепа. Едва оцелях през тази една година. Лошо ми става да си помисля, че пак ще мина през това, но съм сигурна, че се забравя и един ден ще съжалявам. На 37 съм и нямам много време да си кажа: абе да минат 7/8/9 години, ще му мисля тогава.

От майската тема има една майка-нечовек 🤣 Термина мисля й е Октомври. Та смятайте 🤣 За мен майки с малки разлики на децата са истински героини. Без да се шегувам.

# 159
То по-скоро за две деца може да мисли човек, който няма още деца 🤣🤣🤣 Аз и сега не съм го изключила напълно. Има моменти, в които подивявам и казвам: НЕ! Но после ми минава. И двамата имаме сестри и е хубаво да си има някой близък за подкрепа. Едва оцелях през тази една година.

И аз така се чувствам. Мислех си, че искам 2 деца с малка разлика ПРЕДИ да се роди детето ми. Сега вече не искам изобщо повече деца…
А лошото е, че обективно погледнато втората година даже е още по-тегаво защото са много по-мобилни и започват да тестват граници, повече тръшкане, спят по-малко, в същото време са си бебета и нито говорят, нито ходят до тоалетната сами..

# 160
Хубаво е да са с малка разлика, защото после като станат на 3/4/5 се заиграват заедно. Обаче нямам тези сили за деца с малка разлика и 4/5 години майчинство.

# 161
При мисълта за второ мога да се разплача на секундата😆
Но имам сестра и ми е хубаво, че я имам и ми се иска и тя да има такава дружка. Ще видим, нали съм секцио лъжа мъжа ми че задължително трябва 2г след секциото да не забременявам. Засега се хваша😅

Ходих за държавната кухня. Ми ок, 1лев е обачее до тук с плюсовете. Часът за взимане от 12 до 12:30. Вс на опашката са с малки деца, които реват че им се спи или са гладни, или са гладни и им се спи. Пече, жега е… ми тоя час е измислен на тях да им е удобен, не на семействата. В др пунктове може да е по-разл часа на взимане, но този е безумен.

За капак ми дадоха “бебешка” храна, защото няма 1г, нищо че я прави в др ден… тя тая кашичка не очаквам да я иска🙄
Цял свят говори колко е важно да се дъвче и да ядат нормална храна за да се развиват, ние тука до 1г каши…

# 162
Мисля, че навсякъде часа е този, което е адски безумно. Поне може лятото да сменят часа - примерно от 11 до 11:30.

# 163
В кухнята-майка за Студентски град знам,.че е 11:45 - 12:15. За мен подобни безумни часове бяха ключов фактор да не искам да ползвам държавна кухня. Смело взимам храна от Ян Бибиян във Фантастико (избягвам вече картофи - много и големи кубчета, както и тиквички: с кората са), когато мога готвя за нея (закуска и следобедна закуска все аз правя). Скъпо ми е, няма спор, но тия часове са на никъде в режима ни засега.

Хубаво е човек да има брат или сестра. Но мен още бременността ме смаза психически (беше рискова и много проблемна), а след това и реалността да отглеждаш сам дете (с таткото, който е почти винаги на работа) - не, не, мерси съм. Не съм много емоционален човек, не се умилявам лесно и напълно ясно съм казала, че не искам да минавам пак през това. Искам да се съхраня психически.  И аз знам, че втората и третата година са още по-трудни, особено като се почне боледуването и отсъствието от градина, а ти - от работа.

# 164
Много е хубаво деца с млака разлика. Дъщеря ми беше на 1г , когато забременях. Брат й отрасна с другарче, постоянно си играят заедно и се търсят.
Между първото и третото разликата е 6г. И това е хубаво, дъщеря ми много помага, дори да се изкъпя мога спокойно.
Между двете ми момчета разликата е 4г, баткото няма голям интерес да играе, не е внимателен и за секунда не бих го оставила да гледа бебе 😂
Бихме гледали и четвърто, но физически, психически и финансово не можем и не искаме 😃 Никога не се знае, след 10г какво ще ни дойде на главата 😃

Общи условия

Активация на акаунт