💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 833
  • 793
  •   1
Отговори
# 675
Да ми липсва да съм нужна постоянно нз дали ще се случи. Но в момента сме в някаква фаза на разбирателство и хармония, сиг ще е за кратко. Или пък защото други сега тръгват на ясла, а аз съвсем не бързам за този момент, но последните дни мине голям кеф да сме си двете в рутината си и някой ден много ще ми липсва този етап. Сиг защото започна пак да яде, приема с ( сравнително) разбиране разни случки навън и е голям кеф😍

# 676
Здравейте! Нямам възможност да изчета всичко 🫣
Да се включа на бързо.
Имам първокласничка 🩷 вече се оплаква колко много пишат.
Имам и третогрупник 😅 за сега не се  оплаква, но миналата година голям зор беше с него. Не ставаше сутрин, обличах го, влачих го до колата и е ходил със затворени очи до градината. 😵‍💫
Емил започна много да повтаря и да ми говори с негови думи, в забавен период е. Цял ден виси на кракът ми и вика мамооо , мамоооо. Любима дума му е благодаря. Обича да готви с мен, давам му два картофа, лъжица и купа. Повече обича мотора и инструментите на баща си 😃

# 677
Йони, да знаеш, мъжете раци много обичат да готвят! Може би и жените. Доста им се отдава! 😎
Средното ми дете е рак, на 30.06 и доста обича да се пъхонтри в кухната, още играе с детската! 🤭🤗

# 678
За ударено, ужулено, всякакви рани препоръчвам крима алое вера на forever. Последно моята се ужули жестоко на един килим тип изкуствена трева в едно заведение. Цялата и буза от окото почти до брадичката беше морава, на черти, тръгна да посинява дори. Като се прибрахме веднага я намазах. Докато легна я мазах поне 7-8 пъти. На сутринта нямаше нищо.

# 679
За ударено, ужулено, всякакви рани препоръчвам крима алое вера на forever. Последно моята се ужули жестоко на един килим тип изкуствена трева в едно заведение. Цялата и буза от окото почти до брадичката беше морава, на черти, тръгна да посинява дори. Като се прибрахме веднага я намазах. Докато легна я мазах поне 7-8 пъти. На сутринта нямаше нищо.
Това ли е? Откъде го купуваш и каква ориентировъчно трябва да му е цената?

Скрит текст:

# 680
Момичета, дъщеря ми близо 5 дни беше с висока температура - до 40 градуса, но като цяло активна. От вчера е без температура, започнат бе и Ксимеб@к заради левкоцити в урината, а днес има и растеж от урокултурата. Но - от снощи е с обрив по гърба (ситен, червен, боцкащ), следобяда видях, че и по корема и зад врата го има. Изморена е доста - сутрин едва става, одеве спа 2 часа, сега отново спи вече близо час и половина, мрънка. Забелязах и че все нещо иска да пъха в едното си ухо, та ѝ накапах и Фуроталгин. Ще мажа с Фенистил гел, имаме рецепта и за капки, както и за смяна на антибиотика. Какво може да е? Вече си мисля за розеола, скарлатина, коксаки не е, а и преди е пила Ксиме-то, но без реакция.

# 681
Gerka99, това е
https://www.aloeveravarna.com/aloe-propolis-creme/
Купувам го от дистрибутор (като тези на ейвън и орифлейм) на 42 или 45лв беше.

# 682
Момичета, дъщеря ми близо 5 дни беше с висока температура - до 40 градуса, но като цяло активна. От вчера е без температура, започнат бе и Ксимеб@к заради левкоцити в урината, а днес има и растеж от урокултурата. Но - от снощи е с обрив по гърба (ситен, червен, боцкащ), следобяда видях, че и по корема и зад врата го има. Изморена е доста - сутрин едва става, одеве спа 2 часа, сега отново спи вече близо час и половина, мрънка. Забелязах и че все нещо иска да пъха в едното си ухо, та ѝ накапах и Фуроталгин. Ще мажа с Фенистил гел, имаме рецепта и за капки, както и за смяна на антибиотика. Какво може да е? Вече си мисля за розеола, скарлатина, коксаки не е, а и преди е пила Ксиме-то, но без реакция.

Щом расте урокултурата я изчакай и според нея ако е нужно ще се смени антибиотика. Дано да се оправя бързо!

# 683
Розеолата е 3 дни висока Т и след спад излизат. Може би не е това. Най-добре да си изчакаш всички изследвания и консултация с педиатър за още, ако е нужно.

# 684
Звучи като скарлатина. 🤔

# 685
Не мога да помогна, но бързо оздравяване!
Имате ли книги за родителството? Препоръчайте някоя, която не е само празни приказки. 😊

# 686
  • София
 Ние от няколко месеца вкарваме няколко поредни дни с по една дрямка, после тотално не издържа на една и си иска две - минаваме на две за известно време, после не иска на две....и така няклко месеца. Направо ужас.

Иначе как са акитата при вас като консистенция? При нас основно са като каша/пюре. Така ли трябва да са все още? Извинявам се, имам травма от бебешкия период и постоянно го гледам това ако и се чудя дали е ок.

Иначе слагат ли захар в държавната кухня, в закуските? Аз мислех, че слагат и известно време не му давах, но започнах да ги пробвам и сякаш изобщо не усещам да има и последните няколко дни си му ги давам. Възможно е да не усещам, понеже аз съм си доста голям фен на сладкото и сигурно ако е в малко количество, няма да усетя...

Успявате ли вече да намирате време за себе си? Аз изобщо и това много ми влияе психически Sad

# 687
И ние с дремките сме до никъде. Днес ще е за първи път втори пореден ден на 1 дрямка. Опитах днес да я приспя, но не искаше и само ме изнерви. Исках в началото да ги редувам 1/2 дремки, но ще видим. Голяма мъка с това спане. Става трудно приспиването по всяко време и това много ме изморява.

Знам, че в държавната слагат захар, но не им пишат точното съдържание и не съм сигурна. На мен също не ми изглеждат грам сладки. Може би слагат доста малко.

Време намирам като трябва да отида на козметик и фризьор, което не е често. Просто трябва да го синхронизирам с мъжа ми. Нямам голяма нужда да ходя сама по заведения и молове. Единствено искам вечер да заспи бързо, за да си релаксирам на дивана. Но последно време приспиването е мъка и това ме изнервя и изморява допълнително.

# 688
Моето дете много рано става, днес в 6 и 10, може и по - рано да се е събудил, тогава аз се разбудих. През нощта се буди поне 2 пъти и съм мноого изморена. На една драмка го държа, въпреки, че днес и в 10 можеше да заспи, но така после няма да може за 2 дрямка да заспи без сучене, а искам поне на обяд да заспива сам. Поради тази причина сутрин с количка да отидем някъде е много трудно, трябва да е много скоро след ставане, иначе заспива и ми се обърква целият график. Не знам много ли му е, малко ли му е съня, през деня винаги аз трябва да го будя и откровено се сърди и много му се спи, а поне 2 часа, даже 2 часа и половина спи. Но за сега така си караме.
Акото е различно всеки път и кашаво и не, зависи какво е ял.
Опитвам се вечер да намирам време за себе си, разбирайте да си погледам нещо на спокойствие, през деня, само ако таткото не е на работа, но то през деня все нещо трябва друго да върша, та рядко имам време за себе си.

Green Arrow скорошно оздравяване, висока температура е имало детето, измъчили сте се.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 13:17 от viksdreams

# 689
Да, времето за мен е вечер и то искам само да си почина и нищо да не правя. Ако това се брои за “време за мен”. Иначе и моята снощи много се буди и днес съм като блъсната. Супер изморена още със ставането. Как няма да съм изнервена като съм тотално изтощена.

Общи условия

Активация на акаунт