💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 199
  • 793
  •   1
Отговори
# 180
При нас е от 11:00 до 12:00. Купони се взимат месец за месец, цената е символична. Наливат на място.
С двете спанета е супер неудобно, но вече с едното е ок. Точно взимам, хапва и ляга.

# 181
Моята вчера направи 1 дрямка от 13:15 до 14:45 ,само 90мин. Вечерта й се спеше към 18... Е разсеях я до към 20, ама пак успяхме да заспи чак към 21. Днес дано се съгласи на 2, че иначе ще се преумори.

# 182
Кремон, благодаря 😍🌷

Да, и ние занесохме 20 буркана и 80 капачки и се заявява от предния месец. Да гледаш дете в Сф не е така лесно и безпроблемно като в по-малък град, затова и си отваряме очите за др опции, макар и да съм си съвсем софианец.

# 183
Уникална къща мечта КремоЛиза! Особено двора, място за отглеждане на "свободни кокошки" (деца) Simple Smile

Изпитвам ужас от големи разстояния, особено в отглеждането на деца. Живеем в центъра зад нас е градината, пред нас е училището и детската кухня, има и голям паркинг синя зона. Но с две деца с голяма разлика имаме нужда от трета спалня. С втората бременност гледахме за къща в кварталите на Бургас, разбира се с детска градина и градски транспорт. С идеята, че баткото е голям и ще се оправя сам с автобусите. Но зимата ходи на тренировки до 20:30... Кога ще се прибере, кога ще вечеря и спи... А да намериш триспален на поносима цена в центъра се оказа търсене почти 2 години... Но идеята да съчетавам работа и да съм шофьор на децата не ми допада. От както съм родила колата я ползвам за гараж на количката. Компактно ми е, без бързане, без стрес.

Липсва ми живот с театър, изложби и събития, който предлага столицата, както и много близки приятели които се установиха там.. Имах желание да уча в София и след като мъжа ми ме закара да видя къде е университета и се отказах набързо, нямаше и магистрала по онова време. Избрах Варна, отново живеех на центъра, беше чудесно студентство.

# 184
Честито на рождениците. Май са вече на привършване в нашата темичка.

На мен животът в София за сега ми харесва. Ще видим как ще са нещата с ясла/градина/училище и работа. За сега работата ми е на пешеходно разстояние от вкъщи, но това е променливо и не се знае дали след 2/3/5 години ще ме устройва. Преди да купим апартамента, мислехме за къща, но да сме такси на децата постоянно, отпадна като вариант. Т.к. гледахме за къща в не толкова близките села до София, съответно с транспорт на 30 мин/час. А, пък за къща в Симеоново, Драгалевци, Бистрица - нямаме пари 🤣

Абе на вас преведоха ли ви майчинството за Юни? Че реално ми е последния месец с висока сума и т.к. е на 24-ти, не е пълен месец, ама си е почти 🤣 Та ми е интересно какво ще ми преведат. Ако има значение, вчера подадох декларацията към работодателя за втората година, но тя е в сила от 1.07, между 24.06 и 30.06 трябва ли нещо да се подава?

# 185
Преведоха ми, високата сума е, ама не знам дали е до термин(които ми беше за началото на юли) или до раждането.

# 186
До раждането трябва да е. Ще се обадя да питам в ЧР дали не трябва нещо да се подава от 24.06 до 30.06 (в моя случай).

# 187
  • София
Аз писах няколко пъти на счетпвпдителите да питам какво да подам, за да се продължи втората година- казаха, че те си следят и ще оправят нещата. Ама сега нямам никакъв превод- ни малката сума, ни голямата. И малко се притеснявам….

# 188
Със сигурност се подава декларация за втората година. Може би заради нея ми бавят превода. Не, че ми е спешен, ама все пак искам всичко да са си подали коректно и не ми резнат последния месец.

# 189
Аз писах няколко пъти на счетпвпдителите да питам какво да подам, за да се продължи втората година- казаха, че те си следят и ще оправят нещата. Ама сега нямам никакъв превод- ни малката сума, ни голямата. И малко се притеснявам….
Нямаш ли ПИК? Аз също съм на произвола на счетоводителката. 😂 Само напомних на шефката преди около десетина дни.

# 190
  • София
Нямам. Все се каня да си направя и ей на̀.

# 191
Аз получих превод на 24ти, като това е за периода до 21ви юни, тогава ми свършва първата година. Сега чакам за остатъка на месеца вече от славните 780лв 😀😀

# 192
  • София
Кога се счита края на първата година - раждането или терминът?

# 193
Раждането. Ти може да родиш и 3 месеца преди термин.

# 194
Сега проверих и аз имам превод, ама той май е толкова, колкото и по принцип. Нима държавата ми подарява 6те дни от 24 до 30 Юни? Д'ън повярваш 😂😂😂😂

Благодаря Анника! Разсмя ме много свежо и съпругът ми дори ме попита за какво така рязко съм се разхилала 😂
Вече 7 години и ½ отглеждаме петлетата и кокошчицата свободно тук 🤭

Общи условия

Активация на акаунт