💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

  • 16 221
  • 793
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 1 229
Момичета, здравейте!
Искам да ви споделя развоя от изпита на Кеймбридж, за който преди около 2 месеца споменах, че детето ми ще отиде. Беше на 6.06. С изцяло изпитващи пристигнали от Англия, в 3 модула - listening, reading, writing.
Той изкара макскимален резултат! 🥳 Много съм развълнувана и щастлива! Пожелавам тези сълзи на щастие на всеки родител!! ❤️

За да не е спам на щастието ми, ще споделя, че на Верена втори кътник й излиза. 🤪 Днес си мислех, добре че преди 4 дни пропуснахме да я ваксинираме, че щях да мисля, че е нервна и "повредена" от ваксината 🤭🤭

# 226
  • Мнения: 953
Ваня, да объркала съм се. Прочетох си известие само на смарт часовника и не съм прочела качествено.

Кремона, мн хубава новина! Браво на вас😍

Нашето торнадо май си мина на на 1 дрямка и смятам, че е ок, защото нощния сън се запази, дори се удължи. Вчера заспа в 20.10ч, още спи сега. Вярно, в планината сме сега, но пък щом работи- работи😆

# 227
  • София
  • Мнения: 906
А какво брашно ползвате за печива?

# 228
  • Мнения: 823
Аз пък днес също получих някакъв мижав превод... Предполагам нещо приравняват.
С кои ядки започнахте? И как с брашна или тахани/млека/олиа?

# 229
  • Мнения: 9 706
Ползвам безглутеново, защото бебешките й бисквитки са с глутен, сухарите също, кускус като правя, мюсли, в кухнята има глутен и мисля, че не е зле да хапва и нещо без глутен.

Вчера се сетих, че трябва да вкарам ядки. Бях ги забравила. Може би бадем ще вкарам с бадемово брашно, фъстъци с фъстъчен тахан, лешник също с тахан и още какви ядки трябва да се вкарат?

# 230
  • Мнения: 823
Аз знам за кашу по-натам, че е, ама орехите сега ли са? Сусам???

# 231
  • София
  • Мнения: 906
Някъде гледах, че препоръчват орехов тахан за първа ядка. И аз още не съм започнала.

Мерси за отговора за кашите и брашната, Ваня 🌷

# 232
  • Мнения: 953
Ползвам брашно на  “земя на траките” мляно на каменна мелница. Брашната без глутен обикн имат др примеси и обработка, дето като се зачета и си мисля, че глутена е направо полезен пред тях😅 и предпочитам да се натъпче с глутен май. Не че е оптимално ама…

# 233
  • Мнения: 9 706
Аз взимам на ДМ и като състав е записано само това:

Надявам се, че може да му се вярва.

Орехите ги бях забравила. Има ли някакво брашно/тахан с орехи? Иначе имам вкъщи и мога да се опитам да смеля и да ги сложа примерно в някакъв мъфин? Страх ме е да не попадне някое по-голямо парче, което не може да сдъвче, макар че все пак ще огледам хубаво. За това тахан и брашна са ми много безопасна опция.
И спазва ли се някаква схема, нещо повече знаете ли за вкарването на ядките? Много съм боса.

# 234
  • Мнения: 823
Аз взимам на ДМ и като състав е записано само това:

Надявам се, че може да му се вярва.

Орехите ги бях забравила. Има ли някакво брашно/тахан с орехи? Иначе имам вкъщи и мога да се опитам да смеля и да ги сложа примерно в някакъв мъфин? Страх ме е да не попадне някое по-голямо парче, което не може да сдъвче, макар че все пак ще огледам хубаво. За това тахан и брашна са ми много безопасна опция.
И спазва ли се някаква схема, нещо повече знаете ли за вкарването на ядките? Много съм боса.
Не знам, не видях, но видях олио с орехи, те са си най-българските ядки, но дали става да се почне с тях? Може би с брашно ще пробвам бадемите, че моята само хляб и бисквити й се яде... 😁

# 235
  • София
  • Мнения: 906
Има тахан с орехи на Белун - мисля него да пробвам. Иначе педиатърката каза за следната “схема” при въвеждане на ядки: маже се кожата на участък, който не може да оближе (например някъде на гръбчето), като идеята е да се види да обрив. После се мацва някъде около устата, на другия ден. Идеята е пак да на кожата, но ако погълне, поне ще е малко. И вече ако няма проблеми- тогава да се даде в печиво или леко намазано нещо с тахана. Аз мисля така да процедирам. Малко е хамалогия, но предпочитам да се подсигуря. Най-добре да му давам ядки пред спешното направо 🤣🤣 хипохондрик съм и малко ми трябва да го направя хахах

# 236
  • Мнения: 161
Аз дадох  1- 2 пъти таратор на малкия, докато обядвахме, в него имаше орехчета смлени, доста малко хапна, но ги броя за въведени. С другите като реша пак ще давам смлени ядките, не тахан, вкъщи не ползваме, само фъстъчено масло и то рядко и не мисля да купувам за едно захранване цели буркани.

# 237
  • Мнения: 953
За рд ѝ ден направих торта за нея и др бебета с бадемово брашно. Директно, без мазане, чудене и умуване😅 сиг не е най-отговорното решение ама ей на😆 по заведения е хапвала хляб поръсен със сусам… кво да ви кажа броя ѝ го😅
Реално от епигенетична гл точка ореха е най-разумно за въвеждане на първа ядка. Ще измисля нещо с орехи тия дни

# 238
  • Мнения: 1 038
Аз вчера дадох малко ягода ("обелена", без семена), като първо намазах на кожата и после оставих детето да хапне парченце. За днес пак съм приготвила. Май не ѝ допадна, ще видим.

Сусам съм давала - чрез питки за бургер, ха-ха. Скоро ще въведа и ядките. Аз имам лешников тахан (на Betr, ужасен е за мен и не го препоръчвам). Най-голямо притеснение имам по отношение на фъстъците - те са най-силният алерген, не толкова другите ядки.

В печива слагам обикновено бяло брашно на София Мел. Пробвала съм със смлени овесени ядки - тц, не ми се получи.

# 239
  • Мнения: 1 203
Всичко е яла, всички ядки които и ние ядем вкъщи. За брашна, взимала съм бадемово, елда, рожков. Тахани имам, но четох лоши работи за тях и спрях да им предлагам. Нещо там за обработката при производство, че не са съвсем полезни.
За редовна употреба и ние взимаме СофияМел или едно турско или арабско, Ваня Джорджевич го рекламира. То е с повече глутен и се препоръчва за козунаци.

Общи условия

Активация на акаунт