💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 254
  • 793
  •   1
Отговори
# 315
Аз давам с месото на обяд независимо дали е супа или основно, защото иначе огладнява рано рано и ни отива режима на кино 😅 и към 15:30 се чудя какво да правя - да яде ли, да го приспивам ли. А месцето си го засища, докато се наспи. Също така през деня има повече време да се преработи храната, а вечер нещо по-леко.

# 316

Моето колкото и да играе, да търчи и да се мята, вечер си се буди поне по два пъти, бутам вода, милвам, пея, шъткам, но без кърмене не заспива, това е варианта да се успокои.. вече си мисля, че до 4 годишна ще я кърмя... Ахахах.. ужасена съм. Иначе тя е приятно злояда, тези дни е много любопитна и яде всичко от нашата храна което и предложа и съм повече от щастлива, но се чудя до кога ще трае това ни щастие...

Тъкмо си мислех да питам има ли още кърмещи. И ние сме така, не заспива без кърмене. През нощта 1-2 пъти се буди.

Миналата седмица мина и нашият рожден ден. Тортата и скромната украсата - покривка, балони - избрах с Мечо пух, сладурско се получи. Бяхме поканили само  най - близките, хубав празник стана. Пораснаха нашите бебенца Heart

# 317
По колко АМ пият децата ви вечер?

# 318
220 мл, но няма вечеря още. Другата седмица мисля да й добавя и вечеря, съответно ще намаля млякото, но не знам колко да й давам.

# 319
150 мл + 3л мляко. Има вечеря към 150-160 гр супа. Понякога безмесна, понякога с месо.

# 320
  • София
Аз давам вечеря (супата, независимо дали е с месо или без) към 18ч; после в 19:45 пие мляко  + последни 2 мин кърмене (отбивам) и заспива към 20ч.

Напоследък синът ми много крещи около мен, май съм му писнала, защото с другите хора е много по-спокоен. Къса ми се душата, много ми е кофти. Не е като да не ме гушка и целува, но понякога предпочита да е с други хора. Което го разбирам, де, ама като го видя ми е гадно.

И ние от септември сме на държавна, ще видим как ще е.

# 321
Момичета, останало ли е майче, което още да кърми активно?

# 322
aleksieva.dani, преди 2 седмици ми вдигна температура за 2 дни и тогава за последно я кърмих и през деня, предполагам това е активно кърмене. Иначе кърмя вечер по 3 пъти. Детето определено не се засища. Суче в 06:00 и в 08:30 вече е гладна, до преди 2 месеца си правеше и 4 часа пауза от кърмене до закуска

# 323
Аз кърмя само на събуждане, да й започне готино деня 🤭🥰
За първи път правя така, но се подготвях за отбиване и "а туй, а онуй", то се затопли. Обаче, така подготвена, ще изчакам Септември 😂
До сега, батковците й съм кърмила на заспиване и през нощта. Тях ги кърмих 13 месеца единият, а другият 12 месеца, без 10 дни.

# 324
Момичета, останало ли е майче, което още да кърми активно?

На всяко приспиване кърмя - на обяд, вечер, през нощта като се събуди поне 1-2 пъти. Напоследък търси и сутрин и не мирясва без да го кърмя, а беше спрял, сигурно не му се чака докато станем и му дам закуска. Отбиването ни е много далеч явно, опитвам поне през нощта да го науча само с вода, но не иска, пие вода и си търси кърменето, за да заспи.

# 325
Аз давам вечеря (супата, независимо дали е с месо или без) към 18ч; после в 19:45 пие мляко  + последни 2 мин кърмене (отбивам) и заспива към 20ч.

Напоследък синът ми много крещи около мен, май съм му писнала, защото с другите хора е много по-спокоен. Къса ми се душата, много ми е кофти. Не е като да не ме гушка и целува, но понякога предпочита да е с други хора. Което го разбирам, де, ама като го видя ми е гадно.

И ние от септември сме на държавна, ще видим как ще е.

Не си го слагай на сърце. С нас прекарват ужасно мн време и малко си втръсваме едни на други. Търси разнообразие, ясно е че ти си му нааай-любимия човек🥰

# 326
Моята дъщеря е нон стоп с мен, съответно вечно мен търси. Но е много общителна и като сме на площадката, гледа другите деца, бута се по тях, понякога се заиграва с някое дете. Мен това много ме радва. Още повече ме радва, защото свекървата направи коментари за това, че детето търси само мен. Нормално, гледам го сама, ма, стрино.

# 327
Green Arrow, дразни я, че задачата "внучето да обича баба много", става още по-сложна. Възрастните за да се чувстват значими и да "поправят грешките си" от отглеждането на своите деца, позволяват всичко на внуците. А всъщност точно тогава се допуска наистина грешка. 🙂 защото дразнят младите, а това е гаранция, че те ще ги избягват. Каквото и да направи един човек, отглеждайки детето си, не е със лоша умисъл. Обаче когато целенасочено се позволява всичко и се спори с родител по отношение на това да е "да" или да е "не", за мен това е чиста проба злост.
Та, бабата нека да се дразни, това й е работата. По-добре тя да се дразни, отколкото да дразни. 🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 14:41 от КремонаЛиза

# 328
Моята обичайно пие 210мл АМ, после яде от масата с нас (понякога доста като количество според мен Rolling Eyes ), но снощи изпи 270мл и малко се изненадах. Нощем има 1 или 2 хранения.

# 329
Моята снощи за първи път вечеря с кака си на детската масичка 😁
Яде омлет, домати и краставици, леща и варена царевица. Общо взето каквото видя, от всичко. 😂

Общи условия

Активация на акаунт