Цветята са страхотни.
Моите рози както очаквах почват да прецъфтяват, но като не е и валяло това е положението. По-късно ще се опитам и аз да видя да кача снимки.
Аз се добрах до село. Като цяло съм доволна. Апокалиптичната картина, която рисувах изобщо не е истина слава богу. Не забелязах сериозно болни растения.
Граха е почти изцяло изсъхнал, има доста изсъхнали шушулки, но се очакваше, като беше за бране още преди 10 дни.
В обедната оскубах двата реда, остават ми още два да оскубя и ще освободя мястото там.
Доматите изглеждат здрави, да чукна на дърво, нямах време да ги нагледам корен по корен. За култучене и връзване са, но това ще е уикенда, засега само поливане ще получат.
Пипера е жив, трябва да видя да полея този без капково задължително. Около капковото навсякъде има яко трева, но пък полянката вече почва да жълтее. Изобщо не е валяло докато ни няма.
Патладжана има някакви сухи листа или по краищата на листата сухо, което не ми харесва, но като цяло и той е добре и уикенда ще видя пак да го прекопаем.
В оранжерията е джунгла. Девойката уж беше гледала за краставици и тиквички, набрах по една касетка и от двете, като тиквичките едните са станали прекалено големи. Едната тиквичка има 2-3 съвсем бели листа, явно се е маносала, ще видя да пръскам уикенда, засега само ги изрязах листата.
Разсада праз не се виждаше от трева, оскубах я и го подрязах, че яко беше клюмнал.
Има една голяма от висящите тиквички, но като цяло опита го броя неуспешен. Огромни растения, опитват се да завземат цялата оранжерия, а почти няма плод, догодина няма да ги садя определено.
Като цяло предвит нерегулярното поливане и това, че изобщо не съм успяла да стигна да пръскам съм доволна.
Забележки, нещото по листата на патладжана, бели мухички по копъра в оранжерията, ще го скубя уикенда и бели листа на тиквичките. Нищо не е сериозно засега, дано успея да вкарам ред уикенда.