Повечето змии в Бг изобщо не са отровни. За животните ме съмнява също да има риск, ако има как да я снимаш ще я определим.
Аз лично съм върл фен на зеленият патладжан както се разбира от постовете ми. В момента половината патладжани, които съм насадила са зелени, догодина май всички ще са зелени, защото основно от тях бера. Стават доста големи, а все още ако се наберат навреме почти нямат семки. Изобщо не горчат. С правилният подход почват рано да зреят и раждат доста до есента, но аз и садя доста корени, та може би компенсирам и с брой растения. Тези тънките като почнат раждат много, но на мен са ми много люспести и изобщо не ги харесвам, тази година съм ги сложила за разнообразие само и защото имах останали семена.
Дотук вече съм набрала от зелените поне 20 кг, а сезона тепърва е открит. За лютеница според мен всеки сорт патдалжан ще свърши работа, зеленият също, но за хапване определено предпочитам зеленият, виждат се снимките как ги пека на тава, отделно и пълня и каквото се сетите, защото не горчи като черният и не се налага никаква предварителна обработка.
За първа година намерих отново след първата ми година шарен но не тънък, което обаче не ми върши работа, защото беше някакъв хибрид и имаше десетина семена в пакетчето. Три години вече купувам Тсаконики, тези сега са Листада и все са тънки и не е това, което търся. Ако някои знае точно име на едър шарен патладжан да сподели и догодина ще го пробвам и него. Ако може да не е хибрид ще е идеално, или ако е хибрид да не е десет семена и да не е майка си и баща си като цена.
































































