(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 60)

• 22 999
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Да са ти живи и здрави рожденичките🤗😍

# 601
Айла, да са ви здрави, щастливи и с много късмет децата! Имат ли това всичко друго, за което мечтаят и поискат ще го имат!

# 602
  • Русе
Aila, да са здрави момичетата ти и да сбъдват мечтите си.

# 603
  • In transit
Айла, честити да са близначките! Здрави и щастливи.

# 604
  • София
Поздрав и от мен на момичетата, Aila!
Здрави, щастливи и успешни да са!

Ние отиваме за пет дни да видим морето. Оставих ключа на съсед да пусне два пъти капковото. Тази вечер обрах каквото имаше и полях.
Да спазим Бг традицията, да отидем на море със запаси! 😀🤩😂

Шегувам се, но наистина ще качим зарзавата! Отиваме на гости при много близки братовчеди, да им видим за пръв път новата морска къща в Ахтопол. 🏖️🌊⛵⛱️

# 605
София, на картофено-бобена диета ли ще минете😁 Шегичка.
Приятна почивка🤗

# 606
Добро утро!
Aila   много здрави и щастливи да да момичетата ти.
sofyia прекрасни зеленчуци.Върна ме в далечната 1990 г. Моите родители не обичах морето,( то и аз така сега) и това е годината в която на два пъти ходихме. Значи натоварени провизии и на къмпинг при леля и братовчедите за няколко дни след което прибиране до дома отново провизии и при вуйна и другите братовчеди на друг къмпинг.
Да ви кажа какви съм ги сътворила. Снощи в 8 пуснах помпата, в 9 отидох да пусна един от затворените кранове на едно от разклоненията и така до преди малко. Случайно видях че продължава да полива. Не събрани кръгове направо напоени редове има.

# 607
Aila, честити да са близначките.Здравето и късмета винаги да са с тях, другото сами ще си го постигнат!
Чудна реколта показвате, то и ние този уикенд ще трябва да запитване ръкавите и да консервираме.
Кьополу и печен патладжан ще трябва да се прави, че да освободя растенията

# 608
Sofyia, приятна почивка и браво за хубавата реколта! Много се радвам на доматчетата в щайгата ти, може да не са много,  но доказват, че въпреки тежкия вирус, все пак е възможно да се отгледат домати.
Аз имам сега един ред с колтуци и съм го покрила с агрил. По някои от първите, които заместих, пак има признаци, но те са сред останалите домати и не съм ги покривала.

# 609
  • София
Благодаря ви!
Кити Кет, имам два корена Ръгби оцелели, още един Меделина и две - три от черното чери, което е кисело, воднисто, кожесто и се пука лесно, но явно е куче  Simple Smile
Новите домати нямат други заразени, освен първите  два.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 12:55 от sofyia

# 610
  • там където има винаги вятър
Aila, честити да са близначките  Flowers Four Leaf Clover
Моята най-малка внучка днес става на 1 година.
sofyia, приятна почивка!
Много и хубава реколта при всички!!!
Колко държава сме, а пък каква разлика в зреенето....аз боба го обрах мноого отдавна, царевицата и нея изядохме. Семената ги купуваме от агроаптеки, а тези за царевицата дори от Билла, че нямаше на други места.

Чета за сортовете домати които сеете и съм Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes Много съм далеч от тия неща. Преди години ММ купува семена, произвежда разсад. Тая година - по-малко. На село имаме 2-3 семейства които само с това се занимават и от тях си купуваме. Дъщерята си купила разсад от пазара - уж розови домати ама - не.
Тя, за разлика от мен е "скарана с бгмама", т.е. - нито има регистрация, нито чете определени теми. Но нали я влече земеделието ще трябва да следя какви сортове садите и да я информирам Hands Plus1 ThinkingWink

laurentin, ел.мотика няма да затрие тревата, сигурно от 20-тина години я имаме - и трева си имаме Smiley
Скрит текст:
Все му казвам че с тая фреза тревата я заравя, трябва да вървя след него и да я обирам...ами по-добре ми е с мотиката. За сега кръста ме държи, но с жегите е ад, силите нещо не стигат, а и за 2 дни - кое по-напред Worried Сами си го правим, никой не ни е виновен.

# 611
  • София
mama iasi ,  много здраве и успех на  внучката ти!

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 14:10 от puffeto

# 612
sofyia , хубава почивка, да съберете много слънце. 🤗
mama iasi , да е здрава и все така лъчезарна рожденичката! 🤗
ММ фрезова, аз изобщо мотика не хващам (е, в редки случаи). Тревата, която е фрезовал, изсъхва, не ми пречи като садя. Аз плевя около растенията, пътеките между редовете стържа с мотиката, а тази година имам и широки пътеки, ММ ги окоси с косачката. При свекърва ми няма една тревичка, но тя е непрекъснато в градината. Аз не успявам. Има една трева много ниска със сочни листа, даже я оставям в междуредията да пази влага.

# 613
Mama iasi, честита да е внучката! Да е здрава и щастлива!
Аз вървя след мъжа с фрезата между редовете и обирам тревата. Кръстът нещо се оплака и няма кой да копае с обикновената мотика. Около стъблата на растенията скубя тревата.

# 614
mama iasi, да е жива и здрава внучката!
Сортове, разсад ... трябва мерак, четене и дисциплина, че малко като не внимава човек - я изпусне срока, я прекали с поливането, я обърка температурите... Но който го влече, се научава.

Общи условия

Активация на акаунт