(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 60)

• 21 943
  • 738
  •   1
Отговори
# 735
А при нас чорбаджийските са отрупани, но пък тиквичките тази година никакви ги няма.

Бриз, аз ползвам такива буркани доматена паста, може и от пипер да купя, точно вчера ги загледах.

Много ми е лесно, за да не варя толкова дълго време доматен сос да сгъстя с пастата. И моята лютеница е на око и е предимно домати и пипер, патладжан слагам малко за вкус, сол, пипер, олио, а моркови изобщо не слагам.
Ще правя, защото малката не може без лютеница.

Иначе затворих още десетина буркана домати на парчета, 2 пукани люти чушки, 6 буркана със сос за спагети.
Поръчах си стъклени шишета 750мл. да затворя и малко доматен сок.

Тази година зеления боб хич го няма. Замразих някоя и друга кесия във фризера, но сравнено с други години е нищо. Понеже сях няколко вида от които единия български жълт (някакъв неизвестен) дето досега само цъфтеше в лилаво и нищо не връзваше, половинката само се бъзикаше с мен и ми пееше "Аз съм само цвят лилав – люляк съм, люляк съм." на И.Флорин ама той се оказа късен сорт и сега едни шушулки направи, та ще имам да бера тепърва.

Абе пей той, ама ако не съм аз ще ядат само магазински пластмаси JoySunglasses

# 736
Биб, миналата година в Нидерландия,  правих лютеница от някакъв италиански доматен сос и пиперкова паста от турския магазин, патладжан и моркови не слагах и младежите я харесаха.

# 737
  • In transit
Зимата правя такава мързелива лютеница, че синът ми може да живее на лютеница. Joy
2 буркана Пиперково пюре, сгъстен доматен сок домашен, патладжан печен и белен няколко броя, настъргани моркови 2-3, 1 връзка магданоз, сол и мед. Чудна става и за 30-40 минути е готова.

# 738
  • София, в момента в любимото ми село Железница
НОВА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт