Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 184
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм от Варна, но за фетална избрах да отида в София при Доц. Чавеева
Здравейте, колко горе долу по-рано си запазихте час за фетална?

# 121
Момичета, някоя от вас да има проблеми със съня? Уж пия и магнезий,а пак няма спане - заспивам едвам-едвам, стоя заспала максимум 40минути и се будя..после няма заспиване 😅

# 122
Хоупче , аз досега нямах проблеми, но в последните 2-3 вечери не мога да спя изобщо. Боли ме кръст, боли ме не знам си кое 🤣🙄 и снощи в 3ч реших окончателно, че ще си купувам възглавница за бременни, като чета мненията, всички са много доволни, че даже ги ползват и след раждането. Надявам се това да помогне. Днес се събудих с твърд корем в дясно, явно бебето доста е пораснало, щом вече мога да преценя къде е, което е много сладко, в същия момент дискомфорт 😂 , но тепърва ще става по-кофти от тук нататък.

# 123
Мами здравейте! Пуснахме изследване с Аг макар че пия желязо хемоглобинът ми е 95 при вас как е положението

# 124
Здравейте, момичета! И аз се включвам по въпроса с плуването в басейн и топкането в морето. С първата ми бременност отидохме на море и аз си влизах само да се охлаждам и без това не мога да плувам. Наша приятелка джи пи като разбра така ме наплаши - каза, че не можело нито в басейн, нито в морето, че са мръсни и е опасно от гледна точка на бактерии, можело само краката да се топят за разхлаждане. И тази година мисля да на влизам, не за друго ами да не рискувам, въпреки че ще сме в Гърция и ние. Иначе за слънцезащитно - аз ползвам Питц Бюин и съм доволна засега, но и аз мисля, че какъвто и 50ти фактор да се ползва, пак е достатъчно, без значение от бранда:)

# 125
Шуши, моят последно от 120 падна на 114 за един месец въпреки, че и аз пия желязо и желязото дори се покачваше. Тази седмица пак ще правя изследвания за желязо, феритин и Б12 (не знам дали има общо с тях, но и него ми назначиха) и ще коментираме дали ще увеличаваме дозата или ще сменяме подхода. Иначе АГ-то вчера ми каза, че е нормално хемоглобинът да пада, тъй като заради увеличения обем кръвта всъщност ни се разрежда. Но доколкото съм чела по време на раждане го искат задължително да е над 70, иначе преливат кръв, та е хубаво да не стигаме до там, а доста месеци ни остават още.

# 126
Шуши, моят последно от 120 падна на 114 за един месец въпреки, че и аз пия желязо и желязото дори се покачваше. Тази седмица пак ще правя изследвания за желязо, феритин и Б12 (не знам дали има общо с тях, но и него ми назначиха) и ще коментираме дали ще увеличаваме дозата или ще сменяме подхода. Иначе АГ-то вчера ми каза, че е нормално хемоглобинът да пада, тъй като заради увеличения обем кръвта всъщност ни се разрежда. Но доколкото съм чела по време на раждане го искат задължително да е над 70, иначе преливат кръв, та е хубаво да не стигаме до там, а доста месеци ни остават още.
и мен това ме притеснява да не се стига до преливане на кръв дано

# 127
Относно магнезия(магнерот)500mg споменах че един ден имах леки болки крампи в никакъв случай контракции на гин.
Но тя ми изписа магнерот 3×1 таблетка дневно.
Четох листовката и пише терапия за магнезиев дефицид а ни се знае дали имам не ми е насрочвала тест.
В същото време в листовката пише за бременни по 1 таблетка на ден.
Четох и в нета че ако се предозира за дълго време са възможни нежелани реакции.

Мнения по въпроса?

# 128
Да ви успокоя, аз съм с анемия бета таласемия, с предната бременност ми падна хемоглобина до 72, преляха ми в края на 8ми месец кръв, нямаше проблеми.
Вие няма да стигнете до там, защото желязодефицитната анемия лесно се коригира, таласемията - не.
Тази бременност по бавно ми пада хемоглобина, но да видим, сега ще пускам и аз изследвания.
При мен много напрегнато върви бременността, не стига другото, Ами малката изкара и варицела, после аз се разболях с гърло и кашлица, още не съм се оправила, малката сега не знам какъв вирус пипна, само с температура за сега.... Мрън.
Първата бременност се притеснявах без да има защо, бях си казала, че тази ще съм спокойна, да ама не.... Сметки без кръчмар.

# 129
Благодаря за ревюто, и аз гледах в сайта на Avène и пише, че са подходящи за бременни, кърмещи и бебета. В онлайн аптеката Galena в момента има доста голямо намаление на слънцезащитени около 40-50% на повече и мисля да си поръчам от там.

Скрит текст:
Моя АГ каза, че морето е ок, както и плуването по-време на бременност. Предпоръча обаче повече на сянка, мазане със силен фактор слънцезащитен и приемане на много течности.

За Гърция аз лично бих избягвала плажовете с много хора, моторни лодки и джетове, също и тези в близост до пристанища.

Да попитам все още не съм си взела слънцезащита за тяло, някой има ли препоръки?

Намерих и тази статия, която изглежда полезна:
https://btvnovinite.bg/plateni-materiali/bezopasna-slancezashtit … a-bremennost.html

Здравей, аз си купих слънцезащита на Авен 50 фактор, 50тина лева беше, ама поне не изгорях. 😫
Аз съм изключително бяла и изгарям лесно по принцип.
В аптеката казаха, че е подходяща за бременни.

# 130
При мен след секциото с баткото хемоглобинът ми падна до под 80 и ми преливаха кръв също..

# 131
Как се справяте с отекли крака? Не стига че голяма жега ами и цял ден на работа бях на неудобен стол в конферентна зала и резултата е доста подути колена, прасци и глезени и ме болят.

# 132
Относно магнезия(магнерот)500mg споменах че един ден имах леки болки крампи в никакъв случай контракции на гин.
Четох листовката и пише терапия за магнезиев дефицид а ни се знае дали имам не ми е насрочвала тест.

Мнения по въпроса?

Не се притеснявай,  много бременни пият 3 пъти по 2 хапчета магнерот, включително и аз. Като попитах АГ не е ли висока доза , той каза ,че не е .

# 133
За подуването на краката много хора бяха препоръчали компресорни чорапи. При мен обаче имаше подуване само на глезените и то размина в рамките на две седмици и сега съм вече ок и не съм ползвала нищо. Само гледах по-често да си вдигам краката и си ги топих в студена вода, а почнах и да правя йога всеки ден почти (в ютуб има готин канал с тренировки и кога практики подходящи за бременни, доста ми харесва - Pregnancy and Postpartum TV). Предполагам не е изключено пак да почнат да ми се подуват крака/глезени, но тогава ще го мисля 😅

# 134

Мнения по въпроса?

Не се притеснявай,  много бременни пият 3 пъти по 2 хапчета магнерот, включително и аз. Като попитах АГ не е ли висока доза , той каза ,че не е .

Да и аз забелязах във форума някои пият по 3 на ден по 500мг хапче.
Но на всички английски източници намирам едно и също най много до 400мг на ден се полага магнезий при бременност:

Общи условия

Активация на акаунт