Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 170
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Някой бил ли е на ФМ при д-р Атанасова в МЦ Марковс? Какви са ви впечатленията от нея?

# 106
Мале момичетааа не знам какво да правя. Дайте съвет вече много се притеснявам. Моята лекарка при която ходих на първа фетална незнайно поради каква причина все още няма график за другия месец, и се чувствам много притисната и с времето, и с избора на друг. Очаква се "уж" тази седмица да обяви часове, но си мисля, че не е много сигурно. Как бихте постъпили ако б1хте на мое място?
И на кой мога да се доверя изобщо не знам.

# 107
Бахме при нея в 12та седмица, дружелюбна е, много подробна, вдъхва доверие с начина, по-който обяснява всичко - казва нещата с медицинската им терминология, но след това пояснява на достъпен език. Аз имам същото питане, но за доктор Гьошева от Марковс, доста е млада и може би оттам имам леки резерви.

# 108
Нефи, аз лично бих изчакала графика й. Терминът ти е късно в месеца, така че няма нужда от такова бързане, особено щом ти е допаднала лекарката от първия преглед.

# 109
Бахме при нея в 12та седмица, дружелюбна е, много подробна, вдъхва доверие с начина, по-който обяснява всичко - казва нещата с медицинската им терминология, но след това пояснява на достъпен език. Аз имам същото питане, но за доктор Гьошева от Марковс, доста е млада и може би оттам имам леки резерви.

Здравей, ние бяхме при Гьошева за първата фетална и този петък ще ходим за втората. Доста спокойна, обяснява подробно, отделя време и внимание да ни обясни всичко и да отговори на въпроси ако имаме такива. Ние сме доста доволни.

На мен това ми е първа бременност и реално нямам база за сравнение с други лекари, но като цяло отидохме в Марковс по много други препоръки на всички, които са били бременни преди мен.

# 110
Нефи, за кой град ?

# 111
Здравейте дами,

Следя темата и знам, че го коментирахме, извинявайте, че го подхващам отново, но - Какво мислите за плуването в Гръцкото море?! Видях някъде из темите крем или нещо подобно като предпазна мярка. Писах преди малко на АГ то, честно казано се притеснявам, че ще ме отреже … 🌊🌊🌊

# 112
Аз съм от Варна, но за фетална избрах да отида в София при Доц. Чавеева

# 113
Мамчета някакви капки за нос
Днес беше запушен,но тая вечер почна леко да тече💖

# 114
Мамчета някакви капки за нос
Днес беше запушен,но тая вечер почна леко да тече💖

При мен АГ то позволи само солена вода … проработи, но не прекалявай може да изсуши лигавицата и да има обратен ефект.

# 115
И аз бих искала да знам някакви полезни съвети и препоръки, които да са ви дали вашите АГ-та за морето. Чакам нашата фетална другата сряда да ни кажат как изглежда шийката. Важно е да се знае, ако ще се пътува по-дълго време. Ние от София ще ходим чак до Балчик с кола и малко ми е премисъл как ще сме.
Но да, някакви медикаменти и специфична козметика или други продукти/аксесоари, които ще вземете с вас, съобразявайки се с бременността?

# 116
Моя АГ каза, че морето е ок, както и плуването по време на бременност. Предпоръча обаче повече на сянка, мазане със силен фактор слънцезащитен и приемане на много течности.

За Гърция аз лично бих избягвала плажовете с много хора, моторни лодки и джетове, също и тези в близост до пристанища.

Да попитам все още не съм си взела слънцезащита за тяло, някой има ли препоръки?

Намерих и тази статия, която изглежда полезна:
https://btvnovinite.bg/plateni-materiali/bezopasna-slancezashtit … a-bremennost.html

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 16:12 от Vertex

# 117
Моя АГ каза, че морето е ок, както и плуването по-време на бременност. Предпоръча обаче повече на сянка, мазане със силен фактор слънцезащитен и приемане на много течности.

За Гърция аз лично бих избягвала плажовете с много хора, моторни лодки и джетове, също и тези в близост до пристанища.

Да попитам все още не съм си взела слънцезащита за тяло, някой има ли препоръки?

Намерих и тази статия, която изглежда полезна:
https://btvnovinite.bg/plateni-materiali/bezopasna-slancezashtit … a-bremennost.html

Здравей, аз си купих слънцезащита на Авен 50 фактор, 50тина лева беше, ама поне не изгорях. 😫
Аз съм изключително бяла и изгарям лесно по принцип.
В аптеката казаха, че е подходяща за бременни.

# 118
Аз пътувах в петък следобяд от София до Албена близо 7 часа, а в понеделник се прибрахме, беше по-спокойно и ни отне “само” 5 часа и половина. Бяхме на танцов фестивал с каките. Убих се от път и бях адски изморена, но освен, че много спах след това, не съм имала никакви проблеми. Това го казвам във връзка с дългия път с кола. Аз обичам да шофирам като цяло и ми беше добре. Бебето не се оплака Simple Smile планувам и до Гърция да скокнем с колата малко по-натам. Надявам се и тогава тя да е благосклонна към моите намерения.

За слънцезащита каквото и детско да вземете с 50ти фактор, според мен ще си е ок. Аз също съм много бяла. Седях си основно на сянка под чадъра и се мазах често. Влязох за малко и в морето - да се отчета, че и до него съм стигнала Simple Smile

# 119
Ние ползваме вече няколко години тези на Eucerin. Не обичаме мазни и лепкави слънцезащитни и тези са ни идеални, препоръчвам ги. В момента са намалени в  SoPharmacy. Между другото много обичаме за плажа да си взимаме спрей термална вода. Хем охлажда много приятно, хем успокоява чувствителна кожа като моята например, защото съм със слънчева алергия, която не мога да преборя от дете.

Общи условия

Активация на акаунт