Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 644
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Аз няма да си взимам 45-дневния болничен или поне не в пълния му размер. Ще изляза най-вероятно около средата на ноември, ако не родя преди това разбира се. Работя си от вкъщи, нищо не ме натоварва, така че мисля да остана до последно на работа.

Той не е ли задължителен 45 дневния? 🤔

# 286
Аз няма да си взимам 45-дневния болничен или поне не в пълния му размер. Ще изляза най-вероятно около средата на ноември, ако не родя преди това разбира се. Работя си от вкъщи, нищо не ме натоварва, така че мисля да остана до последно на работа.

Той не е ли задължителен 45 дневния? 🤔

Не

# 287
Не е задължителен. При мен обаче АГ не се съгласи да не ми го издава, защото трябвало да се променя термина. Поне така ми го обясни при предната бременност. После му бях благодарна, защото накрая вече толкова много ме мързеше и не ми се работеше, че едва си дочаках да дойде този момент да изляза в майчинство. 😅 Просто много бързо се изморявах и изобщо не бях продуктивна на работа, въпреки че мениджъра и колегите ми бяха супер съобразителни и не ми възлагаха сложни задачи.

# 288
На мен с предната бременност ми го издадоха седмица преди термина, не е имало никакъв проблем. Болничният е право, не е задължение. Не е нужно да се променя терминът.

# 289
И аз смятам 45 дни преди раждане, работя от вкъщи, но пак е доста натоварващо. Въпреки това, напоследък с болките в гърба  и тоталната липса на концентрация се замислям дали няма да се наложи и по-рано. Ще имам и няколко дни отпуск за чистене преди това, както и още един дълъг  сега за лятото, но по стара бг традиция смятам да го ползвам за доста отложени задачи вместо изцяло почивка. 😄 Те задачите си текат и сега, но след работа е 50:50 дали ще имам енергия да ги свърша и просто отлагам всичко... само гледам да не се стресирам от липсата на време, но понякога се усещам, че завиждам на някои неработещи, сред които е била и майка ми преди години 😇

# 290
Аз се включвам с въпрос към всички - какво купихте до момента? Аз засега съм горд собственик на едно боди (подарък за таткото) и плацента 😄 Нищо не сме купували, само попрегледахме два магазина за колички. Чувствам се доста неподготвена, но се успокоявам, че до ноември има време и нямаме място все още за всички неща за бебчето. И още един въпрос - имате ли име в предвид или още не сте мислили по въпроса?

# 291
Аз се включвам с въпрос към всички - какво купихте до момента? Аз засега съм горд собственик на едно боди (подарък за таткото) и плацента 😄 Нищо не сме купували, само попрегледахме два магазина за колички. Чувствам се доста неподготвена, но се успокоявам, че до ноември има време и нямаме място все още за всички неща за бебчето. И още един въпрос - имате ли име в предвид или още не сте мислили по въпроса?
Аз от първата бременност имам по големите неща като количка, кошара, столче за кола,обиколник за кошара, чаршафчета. Общо взето повечето с изключение на дрешки, и затова сег няма да бързам ще изчакам да пуснат есенната колекция и към края ще купувам дрешките.

# 292
Аз започвам да се оглеждам вече за основни неща, поръчах кошара, гледам повивалници. В тази връзка дали някоя от вас може да ми помогне къде да намеря повивалник с шкаф, на който горната част се сгъва? Защото в нас до спалнята няма много място и трябва да е сгъваем Sad А не искам само повивалник,защото отделно ще трябва да купувам шкаф, за който няма място. Намерих един-единствен в ИКЕА, но 500лв за шкафче ми се струват много. Но пък ако няма друг вариант, това ще е..

# 293

Две книжки (дълга история) и възглавница за кърмене. Второто по-скоро за мен си го взех заради гърба. Набелязала съм неща, но ще е от септември голямото пазаруване 😁

Vi, наистина ли е супер необходим този повивалник? Около мен повечето мами само препоръчват да не се претрупвам с мебели и че реално доста голяма част са маркетинг и не толкова необходими. Реално бебето може да се повива навсякъде, вкл на леглото ви, стига само да се вземат правилните подложки. Ако е за височината, сиг и най-обикновен скрин за вашите неща би свършил работа, ако на него се поставят подложки и се преподреди за целта.

# 294
Ние вече имаме обещани възглавница за бременни и такава за кърмене, легло с клатещ се механизъм, количка, кошче за кола за новородено, раница за бебеносене, електрическа помпа за изцеждане и дори бебешки дрешки, играчки и книжки, които племенницата ми сама е отделила за бъдещата си братовчедка. Получихме вече и първия подарък за малката - рокличка, чорапки и шапчица по повод годишнината от сватбата ни миналата седмица. Останалите неща планирам да ги купуваме като изляза в болничния преди раждането.

Още от преди да забременея вече си мислех имена и доста се привързах към едно име за момиче. После се оказа, че такова и чакаме, та го споделих с мъжа ми и той също го хареса. Миналата седмица за годишнината ни решихме, че официално ще седнем с един именник и ще видим дали някое друго няма да ни хареса повече. Над два часа го мъдрихме и накрая пак на първоначалното се спряхме.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 13:19 от Fayona

# 295
Здравейте, момичета:) За килограмите - 62-63кг съм все още, 2-3 съм качила от началото на бременността, в 22-ра седмица съм, не знам дали е нормално. Напоследък обаче, нещо всякаква храна ми е еднообразна, плодовете много ме радват, че са свежи и приятни иначе всичко останало ми е безвкусно и еднотипно. Може би си е от храната в Англия, не се слави с много вкусове като цяло Grinning но си правя разни кифлички със сирене, десерти с банани и без захар, пък дано да е добре това. Иначе с нетърпение си чакам ултразвука на 10-ти и се вълнувам пак да видя малчо. Но имам и полет в петък сутринта и ми е малко притеснено, но се надявам да мине добре излитането. Иначе бебо много шава и се движи, всеки ден по няколко пъти го усещам, даже снощи го и видях как ме изрита и коремът ми се повдигна, беше много приятно Simple Smile) И ние не сме купували много неща, имаме доста от сина ми - количка, легло, стерилизатори, ще си вземем само нови бутилки. Аз мисля да работя до последно, работата ми не е напрягаща и ако сме добре с бебо, се надявам да изкарам седмица две преди термина.

# 296
Да се върна на темата с болничния, понеже аз също работя от вкъщи. Мислех си да работя до края, но с напредването на времето все повече усещам, че искам да се отдам на бременността и последния месец и половина да си почивам и подготвям за бебека. Може би зависи и от работа, но моята напоследък е натоварена и дори се радвам, че ще си почина малко. 😄 Дори мога да сменя позицията като се върна след майчинство. По темата с дните майчинство и от какво се формират мога да препоръчам да прочетете това:

- https://zamama.info/timelinemama/
- https://momgotajob.com/dlazhna-li-e-bremennata-zhena-da-polzva-4 … n-predi-razhdane/
- https://ruskov-law.eu/sofia/article/otpusk-bremennost-razhdane.html

За купуване все още не се взимали нищо, освен няколко неща, които взех и ги гледам като ми стане мило, че ще се появи скоро. Обаче, ще почнем скоро да си набавяме неща от познати и да купим каквото преценим още. Обмисляме и да обиколим магазините за колички да направим по няколко тест драйв-а. 😄

# 297
Аз изобщо не съм по пазаруването. Даже ми е още много далечно и не го мисля. Имаме доста неща и от първото дете, но доста сме и раздали на приятели.
На мен повивалникът - шкафа+мекото отгоре ми бяха много полезни първите поне 6-7 месеца. После започват да се хвърлят като крокодили и няма шанс да ги задържиш на толкова малко пространство Grinning
Обаче вечер сменях по няколко памперса и това да местя неща, за да се случи смяната щеше да ми е непосилно.

С предната бременност си взех болничен от 28г.с., също работя от вкъщи, но като за първо бебе исках да имам време да си подредя мислите, къщата, да прочета книги, да ходя на курсове за бъдещи родители и тн. След като се роди се чувствах много подготвена и спокойна точно заради тези неща.

Ние мислим за имена, но все още нямаме фаворити. Искаме и да си подхождат, сходно звучене да имат.

# 298
Тези, които са ходили при д-р Румен Маринов за ехокардиографията, каква е цената на прегледа?

# 299
Тези, които са ходили при д-р Румен Маринов за ехокардиографията, каква е цената на прегледа?

Преди 2 години беше 100лв., вече сигурно е към 120лв в Надежда. Видях, че прави ехокардиография и в още един МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт