Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 677
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
В неговия Диагностичен Център "Сърце" е 120 лева.

# 301
И аз доста от нещата вече ги имам от сина ми. Преди няколко дни си взех хибридна ергономична раница, която става за новородени, тъй като тази, която имам от преди може да се ползва чак от четвъртия месец. Със слинг пък реших, че изобщо не ми се занимава. От племенницата ми имаме доста дрешки, но тя е юнско бебе и най-вероятно повечето няма да паснат като размер, та ще запълваме липсите като ги разгледам. Със сина ми ме бяха съветвали да не се презапасявам с дрехи, защото много бързо се израстват. Бях взела по 5 - 6 бройки от всяка дреха и се радвам, че така постъпих. Чак от 74 размер започнаха по-бавно да умаляват.

Повивалника ми е твърд, ползвах го върху скрина, който така или иначе си имахме вкъщи. Става да се сложи и върху маса или пък бюро. За мен беше най-удобно така. Друг вариант при липса на пространство е мека подложка за повиване, която да се ползва на спалнята или дивана.

Имахме подготвени имена за момче и момиче от доста време, чакахме само да разберем кое от двете ще влезе в употреба. 😄 Баткото ни е Явор, момата също ще е с имен ден на Цветница и ще празнуват заедно.  🥰

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 15:53 от zoya.

# 302
Аз вече бях писала, че и аз имам много неща от сина ми и допълнително разни познати и непознати ни дават неща. Гледам да ги посъбирам и да изчиствам, изпирам каквото мога сега докато съм подвижна, че след лятото нещата ще са други.

Ние сме в чужбина и тук пък имат други традиции - разни картички и подаръчета, за посетителите на бебето. Аз хич не съм фен и със сина ми не правих подаръци. Но новия татко е местен и държи да хвърлим една шапка пари за тази (според мен) глупост. Но как да е! Даже подхвърлих дали майка му не иска да избере и поръча - хем да се чувства полезна с нещо, хем да ми отмени този стрес... Ма не, майка му нямала да избере нищо интересно.

Другото, което се реших е фото сесия за бременни в края на август. С миналата бременност почти нямам снимки - чак накрая се снимахме в един парк и изглеждам като кит Joy Но пак са ми мили снимките та сега се реших за професионален фотограф в студио и малко по-рано - хем да не ме гледат хора по улиците, хем дано съм не-толкова огромна.

Освен ужасно безсъние, умора и всякакви физически болежки тук и там, като цяло съм добре Joy

# 303
Вчера най-накрая разбрахме пола - чакаме момче 💙 Името го избрахме месец преди да разбера, че съм бременна.

Ще взема доста неща от сестра ми (и тя има момче) - next to me, ваничка, люлка, дрешки и други през август, за да може да се ориентирам какво трябва да купим и септември да го отметнем, предимно количка и столче. За момента съм на мнение, че е по-добре да не купуваме много неща и да видим от какво ще имаме реално нужда. А се надявам през септември пак да има намаления 😅

От няколко седмици използвам голяма възглавница за бременни, удобно е с нея, но продължава да ми пречи спането предимно на ляво - горната част на бедрото ми изтръпва и понякога се будя от болка. Някой друг дали има подобно неразположение и да е разбрал какво помага?

# 304
Момичета, аз съм на почивка, на планина, от вчера имам непостоянни, а от време на време болки , малко по нагоре от яйчниците. Странично на корема, от двете страни.
Не знам дали е нормално, напоследък АГ не отговаря на вайбър.
Не е нещо изключително, но ги нямаше до скоро тези болки. Не изключвам да са и от предишното секцио, защото е около белега.
В 20гс съм.
Има ли при вас подобни болки?

# 305
Ние имахме повече имена за момче, когато разбрахме, че ще имаме дъщеря. 😅
Намерихме едно, което се харесва и на двама ни и си го ползваме с идеята да свикнем и да видим как ни звучи. Други така и не измислихме, а и на този етап се усеща странно да търсим вече.

Все още не сме си купували нищо, на мен това ми е първа бременност и нямам нещица, но се появиха една камара познати мами, които имат неща за даване (както и очаквах да стане), та ще се сдобием и ние с това-онова.

За момента проучвам въпроса с количките и бебешките столчета за кола. Поне що се отнася до количките ми е трудно да намеря голяма разлика между тези за около 800-1000 лв и 1000-2000лв - ако някой има идея, ще се радвам да сподели. Не съм голям фен на излишното харчене, дори да можем да си го позволим, и се опитвам да направя приемлив избор без да се налага твърде голям компромис, ако е възможно.

Чудя се каква кошара ще ни е по-удобна, такава която се слага до спалнята, или такава с легълце, което расте после с детето, или и двете - доста съм объркана.

Не знам колко неща и какви ще са ни нужни та гледам лека-полека да я карам с проучването, че доста бързо се претоварвам като ги мисля тия работи. 😅

# 306
Flower90, Но-шпа облекчава ли болките?

Относно пазаруването, на мен ми беше много полезно да си направя списък с абсолютно всичко, за което се сещах. През определен период от време си го преглеждах и на "свежа" глава преценях всяко нещо дали наистина ще ми е необходимо и има ли смисъл да се купува от самото начало. По този начин си редуцирах списъка с 1/3 и накрая нямах много излишни неща купени. Е, имаше такива, които на по-късен етап трябваше да купя като видях, че всъщност ще ми трябват, но не бяха покупки от първа необходимост. Така си ограничих емоционално харчене.

# 307
Ами пак си ги има на моменти, аз не го пия редовно нош-па, трябва да пия по редовно.
Ще видя утре дали ги има и ще го мисля.
Като търсих в Гугъл приличат на болки от кръглите маточни връзки, ама знае ли човек.

# 308
Zoya това всъщност е много хубав съвет. В днешно време и на следващия ден доставят вкъщи, така че е по-лесно да се купи нещо като потрябва.

За легло - със сина ми имах малка кошара, в която той направо се губеше като бебе, а за хола имахме една люлка, която ми я бяха дали въпреки волята ми. И в която някак по-уютно му беше. Така че сега купих co-sleeper който да сложа до нашата спалня. И според това какво е бебето - спящо, неспящо - ще купим по-нататък легълце, люлки или каквото ни потрябва. С този co-sleeper имаме по план 5-6 месеца време преди да му стане малък и да решим какво легло и къде и тн.

Шкаф за повиване също имам от сина ми (от икеа от преди 10 години). Той се сгъва и ние си го ползвахме като обикновен скрин и до ден днешен. Някой беше написал 500лв… не си спомням да е струвал толкова много. Бих погледнала за втора ръка или просто за удължение, което да се сложи върху обикновен скрин. Не че не може на леглото или дивана. В никакъв случай не бих казала, че е нещо без което не може да се живее.

Нещата от първа необходимост на мен ми бяха - легло, стол за кола, количка, дрешки, памперси, няколко шишета за хранене и помпа (която наехме) и tummy tub за къпане. Много бързо купихме и слинг след раждането, защото синът ми беше неутешим, неспящ, ревящ. Имахме само едно малко шише, защото се надявах да се кърмим, но понеже не потръгнаха нещата, трябваше да купим и няколко шишета от аптеката набързо след раждането и един стерилизатор за микровълновата.

Общо взето, хубаво е да знаеш какво съществува на пазара, да знаеш къде може да си го купиш, но не е нужно според мен да се купува на момента. Например бейбифон на мен с първото дете така и не ми потрябва. Той първо не спеше, и второ като се събудеше, целия квартал чуваше без проблем. Сега живеем в по-голяма къща и може би ще се наложи, но ще изчакам докато наистина потрябва.

# 309
Минах и аз на ехокардиографията, докторът наистина беше много внимателен, огледа сърцето и каза, че всичко е наред и си имаме едно напълно здраво бебе. Препоръча да дойдем на преглед и след раждането, за да затвърдим, че всичко е в норма. Като цяло доволна съм, че отидох и докторът също каза, че е добре, че все повече майки минават на такъв преглед. Иначе госпожицата в корема ми много се вълнуваше и не спря да шава през цялото време, още от чакането пред кабинета, но доктора успя да си свърши работата.

За покупките и аз имам от първото ми дете, чудя се дали и какво да трябва да купя и да започна може би лека полека да пера другите неща. Малко се ядосах, че изцапахме столчето за кола и сега се чудя как да го изчистя най-добре. Преди време бях гледала в интернет видео как се маха всичко и се пере, ама ми се струва супер сложно. Ние май ще заложим на покупка на нова кола Grinning Blue Car, че в тази ще ни е малко тясно, като сложим второ столче и шофьора отива доста напред, а на мен така не ми е много удобно да карам, та така. Имаме и куче и то горкото въобще не го виждам да се качва при две столчета, ама ще го мислим. Другото е, че в момента сме се разглезили и имаме 2 столчета в 2 коли, ама после не си представям да имаме 4 столчета в 2 коли, та ще трябва като сме с деца все с 1 от колите да се ходи, но това да ни е проблемът.

# 310
Момичета, аз имам малко странен въпрос. Виждам, че много от вас имат възможност и работят от вкъщи. Иска ми се, когато ми свърши майчинството да се преориентирам и да сменя работата. Смятам, че възможността да работя от вкъщи ще ми е полезна, особено в началото, когато детето се адаптира в ясла, боледува често и т.н. Дори съм решила като се роди, да проуча нещата и да изкарам и някакъв курс, ако трябва.

Ако не е тайна, какво работите от вкъщи?

# 311
Момичета, аз имам малко странен въпрос. Виждам, че много от вас имат възможност и работят от вкъщи. Иска ми се, когато ми свърши майчинството да се преориентирам и да сменя работата. Смятам, че възможността да работя от вкъщи ще ми е полезна, особено в началото, когато детето се адаптира в ясла, боледува често и т.н. Дори съм решила като се роди, да проуча нещата и да изкарам и някакъв курс, ако трябва.

Не за всяка дистанционна работа има нужда да имаш изкаран курс или да си квалифициран към нещо, освен ако не желаеш, разбира се.
Последните ми две работни места бяха изцяло дистанционни - просто такава опция търсих аз в jobs.

Възможности има със сигурност и то все повече, бих казала.

# 312

Аз съм програмист на мениджърка позиция.
Ако мой приятел ме попита на къде да се насочи и няма специфични интереси, но иска да смени тотално направлението си, бих дала съвет - Prompt engineering. В момента AI агентите се развиват с безпрецедентен темп и това е професия, която ще започне да се развива и търси много в следващите година-две. Вече виждам интервюта в сфери като маркетинг, които проверяват точно колко добре можеш да генерираш съдържание изпозлвайки изкуствен интелект.

# 313
И аз съм в ИТ сферата, макар да не съм програмист. Създавам техническо съдържание, преподавам, обяснявам на прост език как работят сравнително сложни системи. Но пък аз цял живот съм учила и работила в тази сфера. Знам, че има много хора, които се преориентират в някакъв момент, но мисля, че точно сега е сравнително трудно.

# 314
И аз съм програмист по професия. Работя от вкъщи от 2020 година и толкова съм свикнала да съм хоум офис, че не знам каква заплата трябва да ми предложат, за да се съглася да ходя в офис. 😆 Скоро и с две деца, още повече ми е приоритет свободата, която ми предоставя този начин на работа.

Общи условия

Активация на акаунт