Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 400
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
В 16 г.с. съм качила 2 кг. Не се ограничавам с храна, не съм повръщала. Сега в жегата нямам много апетит и съм основно на плодове и зеленчуци. Дано всичко е наред. Предният път качих 10 кг за цялата бременност, но не помня по месеци как точно се разпределиха.

# 196
Момичета, които бяхте тези дни на преглед, измериха ли ви шийката на матката? В 20+1 ми е  3.26см , което леко ме притесни, въпреки че АГ каза, че е супер. Преди 3 седмици беше 4см, знам, че е нормално размерът да намалява със седмиците, но..
За всички хубави неща, които сте написали - много се радвам! При мен също всичко е наред ❤😊

# 197
Не ми я измериха,ще попитам при моя АГ на 15.07❤️

# 198
При мен я измериха и днес и има голямо разминаване със замерванията от преди и то в обратна посока, което мен много ме озадачи. При моето АГ в 17, 19 и 21-ва седмица я измери 4 см и трите пъти. Днес на втората ФМ в 22-ра седмица лекарят ми я измери 5.3 см. Чудя се дали е възможно такова голямо отклонение да прави самия апарат, склонна съм да вярвам по-скоро на предишните замервания.

# 199
При моя приятелка с близнаци се получи по същия начин - проследяващият АГ измери сравнително намаляване на шийката в няколко последователни прегледа и я изпрати в болницата,в която ще ражда, за серклаж. Там няколко АГ, включително и специалист по фетална морфология, измериха шийката нормална и я пратиха вкъщи.

# 200
Говорих с раждала наскоро приятелка каза, че през цялата бременност са и я мерили различен размер и най-голямата разлика било между прегледите при различните специалисти, какъв е ехографа и метода на измерване (с ехограф през корема или трасвагинало).

Ако АГ ви казва, че е ОК най-вероятно няма за какво да се притеснявате.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 18:06 от Vertex

# 201
Благодаря ви! ❤

# 202
  • Бургас
Да ви попитам нещо и аз. Като симптоми, сърцебиене и болки в ребрата имате ли?

От една седмица (21+3 съм аз) усещам как количеството кръв в тялото ми се увеличава главоломно към тези +70% към които се стремим: усещам си пулса (който преди бременността не можеха да го намерят защото съм с ниско кръвно) ; усещам как вените ми пулсират ако примерно си кръстосам краката седнала; имам сърцебиене - чак в гърлото се усеща. Отгоре на това и всекидневно се обаждат болки под долната част на ребрата вдясно. Което според Гугъл може да е сигнал за преекласмия (там се намира черния дроб) , но аз не се стряскам лесно и засега го приемам като неприятен симптом. В крайна сметка ребрата също се разместват леко при бременност. Но в комбинация двете неща ми натежават доста. Какво мислите?

# 203
Аз мисля, че най-доброто, което можеш да направиш, е да посетиш един кардиолог, за да ти е спокойно. Аз нямам толкова силно изразени подобни на твоите симптоми, но това не значи, че не са нещо нормално.
На мен ми тече кръв от носа, предполагам заради същия повишен обем кръв, за който ти говориш. При мен така се изразява просто.
Та.. направи си консултацията, за да си спокойна, и като лекарят потвърди, че всичко е наред, ще трябва като мен просто да ги приемеш тези неща като досадни симптоми Simple Smile

# 204
Здравейте, включвам се и аз за втори път.
Вече знаем пола и очакваме момиченце 🩷🎀 Качила съм около 4 кг от началото, вече съм 19+3 г.с. И от няколко дни мисля че усещам бебчето 🥹 Като потрепване и леко почукване с пръстче. Всичко е наред, при последния ни преглед мъничето се беше свило на кравайче и беше качила крачетата на главата си отгоре, та едва успяхме поне личицето да й видим 😄 Предстои ми втора фетална края на месеца, откъм покупки ни остава да харесаме само столче за кола, ваничка за къпане и помпа за кърма от по-големите покупки. Дреболии и дрешки мисля че закупих предостатъчно 😆От 01.07 съм и в болничен от работа и сега общо взето постоянно съм гладна, пия си безкофеиновите студени кафета и си почивам. ✨ Някой може ли да ми разясни малко как стоят нещата с болничните, този първия сега ми е за 14 дни, след това какво? Разбрах че с комисия се удължава, но как става и какво ми трябва? От Пловдив съм, следя се в болница Селена, но бях чела някъде че там комисията се заплащала скъпо и доста майки ходят другаде, ще съм много благодарна за съвети и малко разяснения 🌼

# 205
Yana9, комисията в Селена е 110лв. и нямаш нужда от нищо, само трябва да си запишеш час предварително, а за Пловдив знам, че ходят и в Хипократ. Трябва ти епикризата, болничният, картонът, в който се вписват болничните. Мисля, че не пропускам нищо, но можеш да им се обадиш преди това и да попиташ. Номерът им е 032 940 552. 😊

# 206
Вече знаем пола и очакваме момиченце 🩷🎀 Качила съм около 4 кг от началото, вече съм 19+3 г.с. И от няколко дни мисля че усещам бебчето 🥹 Като потрепване и леко почукване с пръстче. Всичко е наред, при последния ни преглед мъничето се беше свило на кравайче и беше качила крачетата на главата си отгоре, та едва успяхме поне личицето да й видим 😄 Предстои ми втора фетална края на месеца, откъм покупки ни остава да харесаме само столче за кола, ваничка за къпане и помпа за кърма от по-големите покупки. Дреболии и дрешки мисля че закупих предостатъчно 😆От 01.07 съм и в болничен от работа и сега общо взето постоянно съм гладна, пия си безкофеиновите студени кафета и си почивам. ✨ Някой може ли да ми разясни малко как стоят нещата с болничните, този първия сега ми е за 14 дни, след това какво? Разбрах че с комисия се удължава, но как става и какво ми трябва? От Пловдив съм, следя се в болница Селена, но бях чела някъде че там комисията се заплащала скъпо и доста майки ходят другаде, ще съм много благодарна за съвети и малко разяснения 🌼
Привет в някои болници има комисия и следящият Аг работи с тях, в някои няма комисия и АГ подготвя всеки месец документите. По принцип моята Аг си има собствена практика и няма лкк. Всрки месец ми дава талон за лкк и аз си ходя в болница където ми издават болничния. Досега не съм плащала и стотинка.

# 207
Yana9, комисията в Селена е 110лв. и нямаш нужда от нищо, само трябва да си запишеш час предварително, а за Пловдив знам, че ходят и в Хипократ. Трябва ти епикризата, болничният, картонът, в който се вписват болничните. Мисля, че не пропускам нищо, но можеш да им се обадиш преди това и да попиташ. Номерът им е 032 940 552. 😊

Всеки месец за удължаване ли трябва да плащам 110лв ?? Звучи ужасно

# 208
аз също съм 14 дена болнични и следящата каза след това на комисия,но не каза къде мога да отида и аз се следя в Пловдив

# 209

Всеки месец за удължаване ли трябва да плащам 110лв ?? Звучи ужасно
Дори да не е всеки месец, пак е странно,че се заплаща такава сума. Може би частните болници имат такава практика.
Аз съм с комисия, от почти самото начало съм на болничен, защото работата ми е такава,че не е за препоръчване да работя.
Бременните са освободени и от потребителска такса, та досега 1 лев не съм платила...

Общи условия

Активация на акаунт