Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 617
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Да се отчета, че и аз в петък минах на ехокардиография при д-р Маринов - много внимателен, спокоен и обстоен, много ни хареса прегледът при него. Бебка пак много шаваше и му затрудни работата, в края на прегледа каза на съпруга ми, че явно е гладна и да се погрижи Smile След всички прегледи, на които само за диети ми говорят, това си беше глътка свеж въздух. Чак на мъжа ми му стана гузно, че ме държи на диета досега, та още като стигнахме колата ми предложи протеиново барче. Laughing

# 256
Да се отчета, че и аз в петък минах на ехокардиография при д-р Маринов - много внимателен, спокоен и обстоен, много ни хареса прегледът при него. Бебка пак много шаваше и му затрудни работата, в края на прегледа каза на съпруга ми, че явно е гладна и да се погрижи Smile След всички прегледи, на които само за диети ми говорят, това си беше глътка свеж въздух. Чак на мъжа ми му стана гузно, че ме държи на диета досега, та още като стигнахме колата ми предложи протеиново барче. Laughing
В коя седмица се минава ехокардиография?

# 257
Здравейте! Идвам от декемврийската тема, но там никой не ми отговори. Разбира се, търся само предположение Simple Smile Първа бременност ми е, предна плацента, 18 седмица. От няколко дни усещам едно странно усещане като почукване на едно и също място, не е гъделичкане, както повечето описвате. Дали е възможно да е бебето? Докторката ми каза, че ще усетя вероятно към 20 седмица. Ако не е бебето, трябва да е някое миниатюрно мускулче. Защото пък и на едно и също място.. не знам. Интересно ми е, споделете мнения Simple Smile

# 258
Здравейте! Идвам от декемврийската тема, но там никой не ми отговори. Разбира се, търся само предположение Simple Smile Първа бременност ми е, предна плацента, 18 седмица. От няколко дни усещам едно странно усещане като почукване на едно и също място, не е гъделичкане, както повечето описвате. Дали е възможно да е бебето? Докторката ми каза, че ще усетя вероятно към 20 седмица. Ако не е бебето, трябва да е някое миниатюрно мускулче. Защото пък и на едно и също място.. не знам. Интересно ми е, споделете мнения Simple Smile
Напълно възможно да е бебчето Simple Smile и на едно и също място щом е, може би е точно само там, където няма плацента, която да заглушава усещанията (мои теории). При мен буквално за два дни имам чувството, че от малка рибка стана малък Херкулес. Дано да е все така активен и да ме успокоява. Стискам палци съвсем скоро всякакви колебания да изчезнат и да се радваш на мънички по-силни ритничета.

# 259
Препоръчва се да се мине между 18 и 24 седмица, аз лично я минах в 22-ра.

Бебка също почна доста сериозно с ритничетата и вече освен, че нямам съмнения, че е тя, понякога се усещат и като си сложа ръката на корема. За съжаление мъжа ми все още не е успял да издебне такъв, но се надявам скоро и това да се случи.

# 260
Орхидеа, звучи като да е бебето, да Blush отпусни се и се наслаждавай на усещането. Ще става все по-силно в рамките на следващите няколко седмици.

И моята госпожица започна да ме рита по-силно и по-често, доволна съм от нея, успокоява ме така Simple Smile може и да негодува нещо, ама аз се успокоявам Joy

Иначе исках на щерката да и дам да я усети, но и тя още не успява. Ще трябва да почака още малко.

# 261
Препоръчва се да се мине между 18 и 24 седмица, аз лично я минах в 22-ра.

Бебка също почна доста сериозно с ритничетата и вече освен, че нямам съмнения, че е тя, понякога се усещат и като си сложа ръката на корема. За съжаление мъжа ми все още не е успял да издебне такъв, но се надявам скоро и това да се случи.

А защо на мен проследяващата ми каза че ротинно не се прави ехокардиография на бебето само акжчо има индикации или семейна анамнеза?И че накрая на тоновете се гледа сърцето но то е сама пулса.

# 262
Права си, феталната ехокардиография не е от рутинните прегледи и си е един вид застраховане, тъй като специалистът от фетална морфология не е кардиолог все пак и нещо може да пропусне. Във форума познавам една девойка, на която на ФМ й бяха казали, че всичко е наред и няма нужда да ходи. Тя все пак отиде за свое успокоение и се оказа, че детето й има проблем и веднага след раждането му правиха операция. И като ходихме на прегледа казаха, че 1 на 108 бебета имат проблеми там, което си е нисък процент, но ние просто искахме да си огледаме всичко.

Тоновете са отделно по-късно и си е само пулсът.

# 263
Според мен тази ехокардиография трябва да се казва от лекарите на всички пациенти. Първата ми бременност на мен никой нищо не ми каза точно за този преглед, и цял живот няма да го забравя. Нямаме никакви фамилни обременености, но понеже сме пропуснали този преглед бебчето ми си замина едва на 20 дни😭. Толкова е трудно да знаеш, че си имал няколко шанса за щастлива развръзка. Та според мен който знае, и чуе за този преглед нека го направи.

# 264
Да, аз също ще правя, моя АГ ми каза, че е препоръчително и ми разказа случай, който няма да споделям, но един преглед за 140лв (поне за Варна) може да спести много неприятности.

# 265
А дали може да се направи този преглед в 26та седмица? :/ и може ли препоръки за Варна и как да се запише час?

# 266
След препоръките взех и записах и аз час при доктор Маринов в Диагностичен център Сърце още за утре.

# 267
А дали може да се направи този преглед в 26та седмица? :/ и може ли препоръки за Варна и как да се запише час?

МЦ За детето, др Емил Христов, обади се утре и попитай 😉

# 268
Nefi23, много съжалявам, че сте преживели такава немислима загуба!

Аз научих за ехокардиографията през първата ми бременност, тогава проследяващия АГ имаше съмнение и ме изпрати на специалист, за което съм му много благодарна. За трансфонтанелната ехография пък разбрах покрай племенницата ми, тъй като при нея имаше проблем. Сина ми го заведох профилактично, защото видях отблизо какви усложнения може да създаде нещо, което не е хванато навреме. Затова вече предпочитам да се презастраховам. Малко след раждането отделно пак го водих на кардиолог, тест на слуха му правиха, при офталмолог го водих + стандартните прегледи при ортопед и нефролог, които се правят на шестия месец. Съветвам, който има възможност винаги, винаги да се презастрахова щом става дума за здравето. Моите родители са толкова безотговорни на тема профилактика и превенция, че чак е потресаващо. Те са ми примера какво да НЕ бъде отношението ми по тези въпроси.

Извинявам се за лиричното отклонение. Силно стиснати палци всичко да бъде наред с нашите бебоци! ❤️

# 269
Нефи, каквото и да кажем ще бъде малко.. Broken Heart

Зоя, дали може да споделиш повече за тази трансфонтанелната ехография? И тя ли на 6-тия месец след раждането се прави или по-рано? При какъв специалист трябва да се направи и имаш ли препоръки за София?

Общи условия

Активация на акаунт