Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 31 648
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Как сте мамчета със симптомите на мен много ми се спи през деня Simple Smile Също съм и с анемия сега ми изписаха смарт хит ферум някой има ли мнение за лекарството? Действа ли помага ли?

# 271
Fayona, трансфонтанелната ехография позволява визуализиране на мозъчните структури, докато фонтанелата е все още отворена и обикновено се прави по-рано. Сина ми беше на месец и половина като го преглеждаха. Ако няма оплаквания или причина за прегледа, се прави еднократно. Ултразвуковия сензор се поставя върху фонтанелата, така че изследването е безболезнено и неинвазивно.

С каква цел се прави и допълнителна информация:
Скрит текст:

За жалост не мога да дам препоръка за София, тъй като съм от Пловдив и тук проведохме прегледа.

# 272
Здравейте момичета,на втората фетална Морфология при проф Марков,той ми напарви и ехокардиография ва сърцето,видя кръвотоците през главните артерии и вени,също така и мозъчните стомахчета и течността в тях,които могат да бъдат индикации за бъдещи проблеми,мисля че след като са направени тези изследвания няма нужда от допълнителни,аз му имам пълно доверие ,страхотен специалист е,вие как мислите?Аз имам проблем обаче с килограмите цели 12 до тук а съм 23 +2 дни ,сега гледам доста да се ограничават,нямам риск за гестационен диабет,всеки ден вече меря кръвно налягане у дома.При вас как стоят нещата с килограмите и кръвното налягане

# 273
Аз съм 23+1, качила съм 10 кг, имам допълнителен риск за гестационен диабет, тъй като имам ИР от преди бременността, бях спряла лекарствата, но преди седмица поне ми разрешиха инозитол, та се надявам съвсем да успокоя качването на килограми. На първата ФМ ми изчислиха завишен риск от прееклампсия, та и аз следя кръвното поне веднъж седмично, но за момента го държа дори по-ниско от обикновеното - днес го измерих 105/49.

# 274
Аз съм 22+2, +10 кг., с инсулинова резистентност, пия си Инозитол + Холин по предписание на ендокринолога, при който бях преди месец. Миналата седмица и аз минах втората ФМ в Марковс при Павлова,  но не ми е правила ехокардиография, а в епикризата е записала при прегледа на сърцето следната Забележка "По-обстойна ехографска оценка на феталното сърце изисква преглед от педиатър кардиолог". Понеже само там е записала забележка, реших да отида на преглед и днес имам записан час.

От вчера започнах режим с мъжа ми, ще се храня главно с протени и салати, както и ми препоръча ендокринолога. След всяко ядене, разходка, на ден по 10 000 крачки. Въглехидрати също трябва да ям, но след зеленчуците и протеините и да са комплексни (боб, леща, пълнозърнест хляб и др.).

След месец като вляза в периода 24-28, пак ще отида за обременяване с глюкоза, да видя дали има резултат от режима и ходенето. Надявам се и килограмите да не дигам много, че ще ми е трудно и да ходя сигурно Simple Smile

Да ви питам вие спряхте ли да работите? Много умувам какво да правя, понеже жегите малко ме измарят, но ми е добре да се разсейвам в офиса. Отделно мъжа ми работи по цял ден и се чудя да не ми е скучно вкъщи.

# 275
Аз работя от вкъщи, та освен ако няма някакви усложнения ще си работя до 45 дена преди термина. Единственият минус на това е, че много трудно вкарвам движение в ежедневието си и съм със скромните 4 000 крачки на ден.

# 276
Момичета, а тези 45 дни преди термин се водят майчинство или болничен,какво в крайна сметка се изплаща?

# 277
А дали може да се направи този преглед в 26та седмица? :/ и може ли препоръки за Варна и как да се запише час?

Аз ще ходя при Доц. Шивачев в МЦ Надежда до входа на Окръжна.
#nevqna
45 дни преди раждане/термин се водят вече майчинство и се заплащат 90% от брутната ви заплата на която ви осигуряват. Реално пак си взимаш болничен 45 дни преди термин, 42 дни от болницта и вече след като ти изтече този от болницата ти дава педиатъра на детето до 135 'ия ден. След това вече се попълва декларация за мачинсто.

# 278
Болничен се води, както и първите 90 дена след раждането. Би трябвало да се заплаща като стандартен болничен, поне аз не съм виждала някъде да пише нещо друго, тоест 80% от среднодневния осигурителен доход за последните 18 месеца. Останалата част от първата година майчинството е 90% от среднодневния брутен осигурителен доход на майката за последните 24 месеца.

# 279
Болничен се води, както и първите 90 дена след раждането. Би трябвало да се заплаща като стандартен болничен, поне аз не съм виждала някъде да пише нещо друго, тоест 80% от среднодневния осигурителен доход за последните 18 месеца. Останалата част от първата година майчинството е 90% от среднодневния брутен осигурителен доход на майката за последните 24 месеца.
Болничните след 45 дневния включително и той се заплащат на 90% от брутната заплата на която те осигуряват.
А майчинството вече пак си е 90% но там връщт две години назад и така изчисляват среднодневния.

# 280
Здравейте, момичета!
Изчетох ви темите назад и много ми харесва колко сте подкрепящи и активни, неща, от които имат нужда бъдещите майки Blush

Аз съм бременна с еднояйчни близнаци, спонтанни, като вече имам детенце на 2 години.
Терминът ми по стандарт за едноплодна бременност е 13 декември, но за близнаци е по-кратък, та ще се планира раждане средата на ноември, ако всичко е наред.

Аз също съм с ИР, бях с гестационен диабет предната бременност и малко преди да забременея с тази тъкмо си бях оправила показателите. Меря се често с глюкомер след хранене и забелязвам вече тенденция към по-висока захар.
Аз обмислям да не си правя обременяване, а да си следя захарта докато виждам, че мога да я контролирам само с хранене. До сега не са ми изписвани лекарства за ИР или ГД. Струва ли ви се глупаво? Ще попитам и следящият ме лекар какво мисли.

Има въпроси за ехокардиографията, обикновено се прави 18-22 седмица. Като най-добре около 20та. След това става много по-трудно да се огледа хубаво сърцето, въпреки че е по-голямо. Аз съм записала час при д-р Р. Маринов в София, много съм доволна от него, прекрасен човек е.

# 281
Здравейте, момичета!
Изчетох ви темите назад и много ми харесва колко сте подкрепящи и активни, неща, от които имат нужда бъдещите майки Blush

Аз съм бременна с еднояйчни близнаци, спонтанни, като вече имам детенце на 2 години.
Терминът ми по стандарт за едноплодна бременност е 13 декември, но за близнаци е по-кратък, та ще се планира раждане средата на ноември, ако всичко е наред.

Аз също съм с ИР, бях с гестационен диабет предната бременност и малко преди да забременея с тази тъкмо си бях оправила показателите. Меря се често с глюкомер след хранене и забелязвам вече тенденция към по-висока захар.
Аз обмислям да не си правя обременяване, а да си следя захарта докато виждам, че мога да я контролирам само с хранене. До сега не са ми изписвани лекарства за ИР или ГД. Струва ли ви се глупаво? Ще попитам и следящият ме лекар какво мисли.

Има въпроси за ехокардиографията, обикновено се прави 18-22 седмица. Като най-добре около 20та. След това става много по-трудно да се огледа хубаво сърцето, въпреки че е по-голямо. Аз съм записала час при д-р Р. Маринов в София, много съм доволна от него, прекрасен човек е.
Честито двойно щастие❤️
Колкото до ИР според мен по-добре все пак да се видиш с ендокринолог. Не съм много веща в темата,но особенно ако забелязваш покачване на захарта. Все пак и ти си знаеш организма и как да вземеш нещата под контрол, но ако успяваш сама да влезеш в норми с балансирано хранене е супер. В по напреднали седмици се прави обременяване с глюкоза така или иначе.

# 282
За работата планирам да си работя до 45 дена, даже тъй като госпожицата върви няколко дена назад си мисля, да помоля АГ-то да нагласим и термина от 01.11 на 04.11 и така вместо да излезна на 17.09 ще излезна на 21.09, което се пада уикенд, а не сряда както е 17ти. То имам и планирани почивки и преди това, сега точно ми привърши една, която беше седмица и половина и бих казала, че ми се отрази доста добре, малко да се разсея от всичко, чувствам, че съм по-продуктивна на работа и така.

Сега малко се притеснявам, че съм в 23г.с. за ехокардиографията, ама аз четох, че до 24 г.с. е ок да се прави. Expressionless Както и да е, ще видим днес какво ще каже доктора.

Успешен ден на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 283
Според мен няма да върнат никой дори и да отиде в по-късна седмица. Важно е да се знае, ако има някакви структурни аномалии, за да се вземат мерки веднага след раждане. Аз за съжаление имам 1 прекъсната бременност заради сърдечни малоформации несъвместими с живот след раждането Confused , за това и много подкрепям този преглед, както и ФМ.
Това, разбира се е много голяма рядкост. Доста под 1% шанс.
Пожелавам на всички ни много здрави и силни бебета Hug

Аз сега съм 2 месец отпуск, защото ми свърши майчинството преди 2 седмици и трябва да си взема натрупания. Още не съм казала за тази бременност и малко се притеснявам. Ще изчакам да мине този месец и след това ще им кажа.
Първото ми детенце тръгва на ясна септември, та са предупредени от преди това, че няма как да се върна преди адаптацията му.

# 284
Аз няма да си взимам 45-дневния болничен или поне не в пълния му размер. Ще изляза най-вероятно около средата на ноември, ако не родя преди това разбира се. Работя си от вкъщи, нищо не ме натоварва, така че мисля да остана до последно на работа.

Общи условия

Активация на акаунт