Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 28 692
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Мамчета здравейте! На каква помпа за кърма се спряхте или сте използвали и сте доволни

# 511
С баткото бях взела на Cangaroo Elegance duo - вършеше работа, но се оказа, че не знам, че има значение колко е голямо размерчето на тази фланга? Ли как се казва на български, беше много болезнено и ми се разкървяваха зърната 😅 Сега съм се спряла на Канпул хендс фрий - хем има включени различни фланги (?) за различните размери зърна, хем е преносима, с предната се чувствах като вързана 😅

# 512
Аз бях с Филипс Авент, при нея няма размер на зърната, води се че пасва в 99% от случаите. Много е ефективна има и режим за стимулация. Обаче както каза Хоупче, вързан си... стига да не се налага често да се изцеждаш се търпи. Аз мисля да видя как ще тръгнат нещата с кърменето и ако се налага да се изцеждам ще взема и аз някаква hands free.

# 513
Аз също съм доста объркана относно каква помпа би била добра идея. Не мога да разбера дали някои модели от тези hands free идват само с една "кутийка" за събиране на кърмата. Гледам описанията, но не винаги ми става ясно.
На друга тема бяха съветвали мамите да не бързат с купуването на помпата докато не пробват да кърмят и не знам дали да чакаме да дойде малката или да купувам предварително.

По принцип ми харесва идеята за онези помпи които се слагат в сутиена и си изцеждат сами, но ми се струва че повечето такива варианти са по 400-500 лв, и не знам дали мога да дам толкова за нещо, което не знам дали ще мога да ползвам 😅

# 514
  • София
Колебая се между Philips Avent и Medela към момента, гледам да чета мнения да се ориентирам, но и аз още съм в процес на вземане на решение за помпата. Честно казано изчаквам септември за големите покупки.

# 515
Колебая се между Philips Avent и Medela към момента, гледам да чета мнения да се ориентирам, но и аз още съм в процес на вземане на решение за помпата. Честно казано изчаквам септември за големите покупки.
Очакват ли се намаления тогава? Аз даже си мислих за черен петък, но това вече е доста рисковано.

# 516
Аз като с първо дете много исках да съм готова за всичко, но истината е, че всяко от нещата можеш да си го набавиш в рамките на час от най-близкия магазин за детски стоки.
Все някога ще се наложи изцеждане, може защото бебето започва да спи по-продължително през нощта или пък се налага да го оставиш на някой за 1 хранене. Според мен помпа ще потрябва, обаче ако се кърмите чудесно и ще се ползва веднъж в месеца, може на момента да се купи една ръчна за 30-40лв и да е напълно достатъчно.

# 517
Силно препоръчвам безкабелните помпи, които се слагат в сутиена. Аз в началото бях с една такава, но тъй като не ни провървя с кърменето, се наложи да взема още една, за да изцеждам и двете гърди едновременно. Върших си всякаква домакинска работа докато се изцеждах. Но двойна помпа си струва само ако карате на ексклузивно цедене, иначе и единична е достатъчна. Относно цената, има и по-бюджетни, не е задължително да се взима скъпа такава, особено като не е ясно дали ще се ползва често. Първата ми беше закупена от Емаг за около 60лв. Но задължително гледайте да имат в комплекта различни размери накрайници/фунии/фланги или там каквото се казват. 😀

Аз все още си пазя моята двойна (на Momcozy), така че засега няма да взимам нова. Много се надявам да нямам нужда от нея, защото за мен си беше доста досадно ексклузивното цедене, пък дори и с улеснението на безкабелната помпа. 😅 Но за сина ми го правих, така че и сега ако се налага, пак ще го правя.

# 518
Момичете имам нестандартен въпрос. Тези които имате други дечица- знаете ли как става припознаването от бащата ако е чужденец? Какава е процедурата стъпка по стъпка след като се роди бебето? Има ли нещо което трябва да се подготви предварително?

# 519
Дами, на някоя налагало ли и се е да пие протеин? Днес ми го изписа ендокринолог заради долнограничещ албумин и белтък - каза Pregnaco. Ок ли е или пиете нещо друго? Тези от вас, които пият, де.

# 520
Дами, на някоя налагало ли и се е да пие протеин? Днес ми го изписа ендокринолог заради долнограничещ албумин и белтък - каза Pregnaco. Ок ли е или пиете нещо друго? Тези от вас, които пият, де.

Аз пия точно него. За две седмици белтъка се вдигна с 5 единици.

Бях при доктор Маринов днес, каза, че всичко е наред, видя ехогеннен фокус, но каза, че е вариация на нормата, а не нещо патологично. Според него сърцето е напълно здраво, каза че няма нужда да ходя повече, чак след като се роди бебето.

# 521
За припознаване се издава документ подпечатан от нотариус. Не вярвам да има значение нациалността на бащата, но най-добре да се свържете с натариус. Документът трябва да бъде представен когато минават да ви вземат данни за детето (ден-два след раждането), копия от лични карти и тн. Аз имам сключен брак, но такова обяснение имаше из информационните бланки на болницата.

Аз също пия Прегнако, не заради показания, а защото някои дни имам нужда от бърза и лесна следобедна закуска. Иначе лекар ми го препоръча.

# 522
Бързо отчитане от мен:

Минах феталната ехокардиография - всичко е супер. Вече след раждането препоръча 1 месец да се види отново сърчицето дали всичко е завършило както трябва.

Иначе детенце не спира да рита, вече по цял ден си се усещаме.

# 523
Здравейте! Включвам се да следя темата. Терминът ни е на 6 декември, но най-вероятно раждането ще е секцио по медицински причини и бебчо💙ще е ноемврийче в крайна сметка.

# 524
Момичета, днес пусках изследвания и ми излезе резултат за Витамин D 38.56 nmol/l (при референтни стойности 50.00 -120.00).
Това като много занижена стойност ли се счита при бременност?
Мисля да направя консултация с ендокринолог през новата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт