Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 377
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Момичета, какво е становището на вашите лекари относно влизането в морето. На нас ни предстои и чета разнопосочни мнения, като според моята лекарка няма проблем да влизам. Свекървата пък ме плаши, че е супер опасно и пусти мои хормони почнах да го премислям. От друга страна ще ми е много криво да съм на морето, а да не мога да се разхладя във водата.

# 676
Моята каза, че няма проблем, препоръча да се хидратирам и да не стоя на слънце, жега и да не прегрявам. Аз лично съм била това лято 3 пъти за по няколко дни в Гърция и за сега няма оплаквания. Другата седмица съм на преглед и ще я питам дали не трябва да направим профилактично изследвания. Последно си правих стерилна урина и беше чиста.

Мисля, че все пак всичко е индивидуално е и добре да следвате това, което ви казва вашия следящ лекар и също вашето вътрешно усещане за това как се чувствате и е добре и не за вас.

# 677
Момичета, какво е становището на вашите лекари относно влизането в морето. На нас ни предстои и чета разнопосочни мнения, като според моята лекарка няма проблем да влизам. Свекървата пък ме плаши, че е супер опасно и пусти мои хормони почнах да го премислям. От друга страна ще ми е много криво да съм на морето, а да не мога да се разхладя във водата.
Моята АГ ми забрани заради бактерии. Каза ми единствено краката да потапям.

# 678
Бях в Гърция и влизах във водата, нямах и все още нямам проблеми с бактерии или гъбички, при мен не се появяват лесно такива екстри, но влизането ми докарваше много контракции, а аз и без това си имах, и съответно влязох само два пъти за цялото море. Не е било бурно морето, аз дори не плувах, само се плациках вътре, но пак.. Мнения и за, и против - колкото иска човек. Всеки сам решава според своята си ситуация и разбирания.

# 679
Аз следвам някакъв здрав разум. В по-градски плажове, и такива с повече хора, изобщо не ходя. През 2013та веднъж се заразих с ужасен стомашен вирус само от потапяне до колената.
Единственото ми изкъпване това лято беше на майната си, където имаше още двама човека във водата и плажът беше огромен и чист.
От една страна - бактерии за вагинални букети, но сега точно Август е пик и на всякакви стомашни вируси. Има си основание да избягване на потапянето.
Басейни, парни бани, сауни, джакузита и всякакви СПА неща изобщо няма да коментирам. Там мисля, че има генерален консенсус.
Другото важно е да махате банския възможно най-бързо, да няма запарване, ако все пак решите да ходите.

# 680
Ние сме 3 седмици на море, една мина вече. Не мога да коментирам чистотата на специфични плажове защото не сме на Черно море. Но относно контракциите по време на плуване - също е строго индивидуално. На мен лично водата (и в океана, и в басейна) ми носи облекчение. Плувам засега всеки ден по няколко пъти и усещам страхотно облекчение. Но за чистота на вода и тн вече е друга история. С предната бременност плувах в Черно море, но избирахме по-отдалечени плажове.

# 681
Моята АГ ми забрани заради бактерии. Каза ми единствено краката да потапям.
Моят каза абсолютно същото.

# 682
След като имах бактерия и пих 3 антибиотика за да я излекувам , аз лично не бих рискувала , във Варна живея и кракът ми не е стъпил на плажа .. при положение ,че водата е супер мръсна и на всички курорти по българското крайбрежие лай* ата се изливат там .. не бих рискувала , отделно ние може и да сме си посвикнали с летните ,,бонуси" , но масово хората като идват на морето или почивка ги хваща рядкото щастие.. За една година плаж , аз лично не бих рискувала проблеми.. Все пак ,ако решите , търсете необитаеми плажове и успех.

# 683
Аз точно идвам да се оплача, че микробиологията не ми е чиста. Анаеробни клетки и кандида албиканс. И двете умерено. А аз правих преди един месец и имаше само анаеробни клетки, опитахме с лактобацили да оправим флората, но явно не е станало. Сега в добавка кандида ...
Ние бяхме на море, аз само краката си топя, но два пъти се случи да вляза до колене в морето да хвана малката, и ме заля вълна, съответно ми се измокри банския . Та , може и от това да е, знам ли
Притеснено ми е сега, с предната бременност всички микробиологии ми бяха чисти, а сега....Ще видя утре какви лекарства ще ми изпише доктора .

# 684
Момичета от няколко дни съм с една огромна тежест в стомаха,висока горе,все едно слон съм изяла,независимо  колко храна съм хапнала,пли вас има ли го това чувство на тежест

# 685
Като е станало въпрос за морето, какво мислите за пътуването, как ви се отразява? Чудя се за море края на месеца, началото на другия, тогава ще съм в първите дни на 7я месец. След 4 часа път(5 с почивките) в 22 седмица, получих зацапване, нищо сериозно. Просто не знам в началото на седмия месец дали не е рисковано, нищо че пътя е 2 часа магистрала.

# 686
Като е станало въпрос за морето, какво мислите за пътуването, как ви се отразява? Чудя се за море края на месеца, началото на другия, тогава ще съм в първите дни на 7я месец. След 4 часа път(5 с почивките) в 22 седмица, получих зацапване, нищо сериозно. Просто не знам в началото на седмия месец дали не е рисковано, нищо че пътя е 2 часа магистрала.

Аз лично изобщо не се чувствам добре като пътувам. Спряла съм, максимум час път от града. Но това си е лично решение според мен и ако АГ разрешава и си се чувстваш добре, защо не?
Аз обичам да съм предпазлива.

# 687
Със сигурност, ако Аг позволи. То и последният път и двамата АГ позволиха, спазвах всички препоръки за пътуването, но резултатът беше налице, колкото да ме стресне и май още ми държи влага. Blush В крайна сметка, каквото и да правим, не сме застраховани.

# 688
Последно на море пътувах края юни и имаше кратък обход и на 2я завой повръщане.
Оттогава макс 30м с кола до вилата през прав път  иначе не пътувам изобщо

Корема ми тежи като погълнала диня.Каквото и да ям дори праскова все едно съм изяла голяма доминос пица нормално е бебетата са по големи .Странното е че от месец насам качвам доста бързо кг станала съм 70кг а до края имам 3 месеца.Дано да не наддам повече от предната бременност бях качила общо 12кг което е оптимално.

С тази съм качила 6.5кг досега в 26г.с.

# 689
Аз за себе си реших, че няма да рискувам с къпането в морето, не съм питала АГ специално за това. Заради разширените вени така или иначе не ми е разрешено плажуването, та едното без другото не си го представям. Иначе решихме все пак да си направим почивка, та пътувахме 4 часа по магистралата, нямах никакви проблеми, надявам се и на връщане да е така.

Вече съм качила 11кг в 28-ма седмица, надявам се да успея да се вместя в 15кг до края, но може би и това е прекалено оптимистично.

И на мен напоследък много тежко ми става след хранене, а не съм увеличавала количеството, дори го намалявам последните дни. Явно вече бебчовците много притискат стомаха и трябва да се подготвим, че още по-тясно ще става последните месеци.

Общи условия

Активация на акаунт