Термин Ноември 2025 - Тема 3

• 26 238
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
Птичка, ти доста си качила и затова и бебокът върви напред. При мен в 27-ма седмица бебка беше 1.2 кг, а аз вече съм качила 11 кг, което също е малко над нормата. Ти преди  бременността имаше ли инсулинова резистентност? Прави ли вече обременяването с глюкоза?

Правихме и всичко е във норми..
Другото което разбрахме е ,че плацентата е започнала да остарява и затова моята гинеколожка ми каза ,че ще се налага да се преглеждаме на всеки 2 седмици.
И гова ме притеснява много повече

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 16:17 от Ptichka04

# 736
По темата с имената … ние търсим френско/холандско с опция за изговаряне на английски и български 😂 та измежду тези критерии ползвахме един апп за имена и сме се спряли на 5-6 опции. Никоя не е “уау, това е името”, но нямаме други идеи. Обсъдихме опция и да решим след като се роди… може пък тогава да ни просветне 🤓

# 737
  • София
Fayona, и аз като теб съм плюс 11 кг до сега, бебо е 1,050 кг. Вчера бях на фетална при втори лекар и ми изписаха желязо, защото съм под долна граница.

# 738
За френско име знам само едно-две за момиче - в нашето училище имахме Жаклин - на мен доста ми допада. Другото което знам е Делфин 😁.
Иначе ние също се опитваме да избегнем име което всички ползват - последните години голяма мода беше сред момичетата да са всичките Тея, Сиана, СиЯна (всякакви разновидности на Сиси общо взето), Рая. Чувала съм и странното за мен Аная - доста чести станаха тези, които звучат по-западно, според мен те не са толкова съвместими с нашите фамилии и някои идват наистина изчанчени.

Разбира се всеки си избира, просто мисля, че е хубаво да се помни, че кръщават и възрастен, не само дете. 🤷‍♀️😁

# 739
ползвахме един апп за имена
Ще споделиш ли апп-а? Blush

# 740
Антония9999, това звучи като витилиго. По принцип и това не пожелавам да е, но ако смяташ, че имаш рак, може би по-добре да се окаже витилиго.

Ние търсим име за момче и направо не знам... Харесвам Александър, но всички се казват така и има по 2-4 в клас в училище (лични наблюдения, учител съм от години. В класа на съседчето като му бяхме на завършването също бяха четирима Александровци, отделно бащата на съседчето, другият съсед от другата страна, няколко роднини... Абе всички се казват така. Харесвам Борис, но имаме някои противни роднини с това име.
Първото дете се казва Виктория и името трябва да е по-емблематично, да отива някак си. Не може Виктория и Даниел/Мартин. Засега имаме едно име, което няма още да споделям, МЖ го харесва много, аз не чак толкова много, но не мога да предложа нищо освен Александър.

И аз съм учител и винаги има по 3 в клас най- малко.Отделно в парка в блока само Александър.Направо ми е писнало от това име.Преди години беше Иван.
Ние бяхме избрали Матео/Матей за момче и Исабела за момиче.Но е момиче и сме смесен брак с холандец и искахме името да звучи ок на бг и холандски.
Първата ни дъщеря е Джесика- това име си го харесвах още от малка.😃
Но използвахме онлайн списък за имена и така избрахме от 1000бр.

# 741
Момичета, вече създадох новата тема и ви чакам всички там. Отново, пишете ми ако разберете пола или датата за термина ви има нужда от корекция, за да нанеса промените на първоначалната страница.
Термин Ноември 2025 - Тема 4

Общи условия

Активация на акаунт