Счетоводител в нужда се познава 23

• 6 295
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
Банките напоследък го правят. Може да са пробутали с други документи

# 76
Да, например Алианц. На мен се опитаха да ми пробутат техния фонд.

# 77
Здравейте, моля някой ако ползва счетоводител за малка фирма, нерегистрирана по ДДС, да ми предложи, защото в нета намирам само счетоводни къщи, които предлагат услуги срещу месечен абонамент, а реално ми е нужен само за ГФО основно.

# 78
  • София
Също бях чела, че при теглене на кредит те задължават да смениш и фонда. Т.е. ако е теглил кредит да е трябвало да подпише документ за смяната.

# 79
Идете в новия фонд. Изискайте заявлението за прехвърляне. Питайте как е направено - в техен офис или чрез техен агент и кой точно.
Много е вероятно счетоводителката, някоя от личен състав или шефа да са агенти на комисиони към новия фонд. Фалшифицират подписа, прехвърлят и получават някой лев.
Друг вариант е фирмата да има кредит, обвързан с условието работниците й да са в конкретен фонд. Тогава също Фалшифицират подписа на работника на заявлението.
На мен лично са ми предлагали подобни схеми. Винаги съм отказвала. Както и да влезе агент да агитира в полза на конкретен фонд. Който иска да получи някой лев, да си направи труда да отиде и да обяснява на всеки поотделно в извънработно време.
Каквато и схема да са приложили във фирмата начина да си търсите правата е по съдебен ред, дълго и сложно, скъпо. Може и съда да отхвърли претенциите заради маловажност на случая. А може и да не успеете да докажете, че мъжа ви не се е подписал на заявлението.

# 80
  • София-Младост
Също бях чела, че при теглене на кредит те задължават да смениш и фонда. Т.е. ако е теглил кредит да е трябвало да подпише документ за смяната.
Не те задължават, но понякога има отстъпка в процента, ако си в еди кой си фонд.

# 81
Не те задължават, но понякога има отстъпка в процента, ако си в еди кой си фонд.

Да, защото повечето банки споделят клиенти с определен застраховател/ пенсионен фонд.. Например ОББ, мисля че са с Доверие, Тексим със Съгласие и т.н. Може би са под една "шапка".

# 82
Имам нужда от помощ за пръв път ми се налага да осчетоводявам ДА в Ажур.
Но нещо не мога да се справя , операциите му са автоматични 603/241 и 614/603.
Но как да стане , аз съм взела операция 204 / 401 - активът е придобит. Попълних всичко необходимо. Проверих в инвентарната книга там си е! После в данъчния амортизационен план също се е отбелязал, както следва да бъде. Но не се начислява?
Ще съм благодарна, ако ми помогнете.

# 83
  • София-Младост
603/241 с тази операция се начисляват амортизации.
Те започват обичайно от следващия месец.

# 84
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря за съветите, ще разнищим какво е станало. Кредит има, но е от друга банка. Фирмата го натискаха да си отвори фиктивна сметка в ОББ, явно има общо. Явно са го подписали, за да получат комисионна.

# 85
Благодаря за съветите, ще разнищим какво е станало. Кредит има, но е от друга банка. Фирмата го натискаха да си отвори фиктивна сметка в ОББ, явно има общо. Явно са го подписали, за да получат комисионна.
Или защото такива са условията по техния кредит.
На мой клиент мундигнали лихвата с 1. 25% защото не превеждал заплатата на една от работничките. И изобщо не приели, че заплата няма за превеждане, защото жената е по майчинство. Големи хиени станаха и банкерите.

# 86
  • до най-прекрасния мъж
Да, но право на работника е да определи начина, по който ще му се изплаща възнаграждението - в брой или по посочена от самия него банкова сметка. Техните кредити изобщо не ме касаят, това е злоупотреба и нарушаване на закона. Иначе, да, чу се, че имали кредит в ОББ. Но нас това не ни касае.

# 87
Да, но право на работника е да определи начина, по който ще му се изплаща възнаграждението - в брой или по посочена от самия него банкова сметка. Техните кредити изобщо не ме касаят, това е злоупотреба и нарушаване на закона. Иначе, да, чу се, че имали кредит в ОББ. Но нас това не ни касае.
Да, така е. Напълно съм съгласна с вас. Като работодател никога не съм позволявала банките да ми извиват ръцете по подобен начин (заплатите при нас, пък пенсионни те вноски при нас.) Работника най-малкото губи една сума при преместването. След два месеца отива в нова фирма, нов фонд, нова такса преместване. Накрая няма да му останат пари за пенсия.

# 88
Здравейте,
Имам следният въпрос във връзка с валутните разлики .
Пример : В евровота сметка постъпват 28000 евра , прехвърлени от левовата сметка на същото Дружество.От левовата сметка излизат 54852 лв по курс 1.959
Въпросът ми е ,как трябва да бъде осчетоводяването,и как се отчитат валутните разлики .Нали приравняваме към 1.95583 .

# 89
Осчетоводява се валутна разлика в сметка 624.
Във случая 54852:1.95583 = 28 045,38 евро. Понеже са постъпили 28 000, означава че тези 45,38 са валутната разлика.

Общи условия

Активация на акаунт