Счетоводител в нужда се познава 23

• 15 582
  • 438
  •   1
Отговори
# 375
Форума не ми разрешава да си изтрия мнението. Щепиша на модератор.

Добавено: Пемахнала аъм и цитата.
Благодаря. За това бях помолила, да се изтрие текста на цитата. Не е необходимо чак целия пост да се трие, за да не си ангажират времето.
А иначе казуса се реши по прпоръчания от вас начин. С още една допълнителна консултация със собствениците.

# 376
  • София
dari, така както го описваш ми изглежда като грешка на аптеката или на човек, нямащ представа от задължителните реквизити.
 Ако не е със сигурност трябва да има някакъв предшестващ документ, който издателят не е цитирал в дебитното.

# 377
dari, така както го описваш ми изглежда като грешка на аптеката или на човек, нямащ представа от задължителните реквизити.
 Ако не е със сигурност трябва да има някакъв предшестващ документ, който издателят не е цитирал в дебитното.
Грешката е в здравната каса. Защото си правят каквото си искат. Против всякакви счетоводни правила, закона за ДДС, указания на НАП и каквото се сетите. Не можем да се преборим с тях по никакъв начин. Така че правя отчет на продажбите с реквизитите по ЗДДС, с моя поредна номерация и си защитавам собствената работа. Касата и без това нито я проверяват, нито глобяват.

# 378
  • Пловдив
Настроиха ли ви счет.програми? Как върви, ако Да? Simple Smile

# 379
  • София
Моята я актуализирах днес, след като си подадох ДДС-то, над час си правих настройките. В амортизациите не влязох, че сигурно щях да остана да спя в офиса от ужас.

# 380
Отвратително е всичко. Ще има много грешки и поправки. Дано не се нагнетява излишно напрежение. Ще мине, с повече усилия, но в момента ми се реве

# 381
  • Пловдив
М да...и аз така си мисля...каша ще е.

# 382
  • Русе
При мен пък се оказа, че в ТРЗ програмата си трябва да изтрия допълнителните споразумения, които направих в края на декември за увеличаване на заплатите считано от 01.01.26 и да ги направя отново през януари като посоча размера на заплатите в евро.

# 383
Мисля, че не може да се прави превод на РЗ по револют, трябва сметката да е в българска банка.

# 384
Мисля, че не може да се прави превод на РЗ по револют, трябва сметката да е в българска банка.

"Трябва" не е основание. Може във всяка банка по света, срещу съответната такса.
Виж, за болничните имах мелодрама, но за заплата - не.

п.п. Проблемът с болничните беше преди години, та не се обзалагам, че и в момента е така.

# 385
Аз пък да се похваля/оплача. От утре се включвам в борбата със спекулата.
Скрит текст:
Малък селски магазин, с единствен работещ - собственик, с цифром и словом две хиляди лева оборот на месец от години получи пет страници ферман с искане за информация. Справка за продажни цени на над 15 вида стоки на конкретни дат мрез август, октомври и януари. В списъка влиза и ракия, не обърнах внимание каква разфасовка. Продажните цени доказани с копие на касова бележка от контролна лента. Защо хората плащаха сума ти пари за касови апарати, плащат за онлайн връзка с НАП? Да си изтеглят данните от техните масиви. След събиране на информацията + копия на бележките следват три страници въпросник - защо са повишени цените, с колко са повишени, защо са намалени и пр. пр. безумия
Селския магазин с мижавия оборот ли е спекуланта? Колко от тия хора ще решат, че е по-добре да затворят и да са на социални помощи или на някоя службичка в кметството? Каква е ползата за държавата от това? Защо няма някаква селекция, праг на същественост според оборота.
Честно казано само като си помисля и ме обзема такава ярост и безсилие.
Миналата седмица инспекция по труда на проверка в стопанския двор в друго село. Работят двама братя земеделци, водим жените им за стаж за пенсия. Обаче - инструктажни книги, оценка на риска, правила за работната заплата, правилник за вътр.трудов ред.
Е няма друга такава идиотска държава като нашата.
Синхронизирали нашия ЗДДС с европейските директиви. Каква им е синхронизацията - до оня ден бяха нерегистрирани лица, сега са малки фирми на облекчен режим. Дрън, дрън, че пляс. И между двайсет празни от смисъл параграфа, вмъкнат смяна в начина на изчисляване на оборота на търговците на стари коли. На 30 декември публикувано, на 08 януари - последен срок за сметки и регистрация (до 4ти обаче са почивни дни)
От ден на ден все по-големи идиоти ни упрвляват и все по-големи идиотизми творят.

Оплаках се.
Ако чуете по новините загинала боркиня със спекулата... (загинала геройски от... инфаркт на бюрото в офиса) - да знаете аз съм.

# 386
Влезе ли в сила без хартиени болнични?

# 387
Влезе ли в сила без хартиени болнични?
Какво трябва да влезе за хартиените болнични. Те отдавна са и електронни.

# 388
Права си не зададох коректно въпроса.
ЛЛ издават ли все още болнични листи на хартия, които да се представят на работодателя?

# 389
  • В полите на Пирин планина
Издават си се.

Общи условия

Активация на акаунт