Час и половина е изключително дълго време за цедене. По принцип повечето цедят по 15-20, най-много 30 минути на всеки 2 или три часа. Аз с по 15 минути на два часа си докарах хиперлактация.
Дават ли кърмата на бебчето? То в коя седмица се е родило? Сукателният рефлекс се развива след 32 седмица, може и да може да пробвате на гърда, но помпата ще ви е необходима поне още известно време.
Пийте ибупрофен за облекчение, може да го редувате с парацетамол. След секцио част от подуването е и заради течностите, които се вливат по време на операцията, не е само заради млякото. Ще мине.
По принцип е добре да гледате да цедите толкова, колкото бебчето яде. Но не е лесно да се намери точният баланс и количествата се увеличават постепенно в началото. По принцип е хубаво 8-12 пъти на ден да се цедите, ако бебето изобщо не е гърда, включително и през нощта
40 мл не са малко на този етап въобще. Колко яде бебето на едно хранене?
Студеният компрес е за облекчение - правете го, ако имате нужда. Ако не ви е тежко, няма нужда.
А тези неонатолози са за бой. Няма по-жизненоважно нещо за едно недоносено бебе от майчината кърма. Знае се, че е най-доброто в случая и че спасява животи. Дотолкова, че ако майката няма мляко, най-добра практика е да се дава донорско. Какви са им доводите да се лишава бебето от течното злато? И бебето си е ваше, аз бих настоявала, че аз съм майката, аз решавам с какво ще се храни. Как така те ще решават? Безумие.
Нормално е да се забави млякото по някое време при цеденето. Но дори на празен ход, пак се стимулира кърмата с помпата. Всъщност ако цедите с помпа, е нормално в началото дали тече силно, постепенно се забавя и накрая изглежда, че е спряло или че има много малко останало. Но след известно време, може би след 5-10 минути, млякото потича отново по-силно (не чак като в началото), постепенно се забавя и пак спира. И след още време, пак се появява още мляко и така. Не излиза всичкото наведнъж в една непрекъсната струя
[/quote]
Бебенцето се храни венозно и с шише. С шише ми казват че изяжда около 20 мл. като от вчера са увеличили с още 10мл. Родих преждевременно поради инфекция,която все още не се знае откъде е и каква е. Бебче е на антибиотик, аз също бях. Като питам за кърмата всеки лекар ми казва че е политика на болницата, не искат да рискуват , а бебето тъй като е родено по-рано се храни с мляко за недоносени и трябва да стои на топло. Вчера щяха да ми я носят, но има силна жълтеница и отново не ми я дадоха.. Днес отново ще питам и ще държа да и дават кърмата, ако се налага все още да е в кувьоз..Последния път едва не ме изгониха след този разговор... Много ми се отразява това психически, обвинявам се за станалото, но същевременно гледам да се мобилизирам..
Преди малко мина визитация и ме пращат отново на физиотерапия. Обясних им притесненията си..че вчера след процедурата, гърдите ми станаха още по - твърди и тогава изцеждах повече мляко за по кратко време. Отговориха ми че е нормално при запушвания, че е хубаво да отида ще има облекчение, да се старая да не ям кисело мляко и да намаля течностите.. На мен ми звучи безумно,но не съм и компетентна... Казах че ще помисля дали ще отида.. Дали наистина би помогнала тази физиотерапия?
Последното ми цедене бе в 8:00 , по 15 мин всяка гърда..излезе общо 35 мл. а гърдите са все още твърди като камък, имам съвсем леко облекчение..