Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 15 584
  • 621
  •   1
Отговори
# 540
Може да ака супер много, а може и с дни да не се изхожда. Новородените акат мноооого. Абсолютно нормално е. Цвета им е окей и е нормално да са леко течни.
Моето дете е изцяло на АМ и имаше период, в който акаше по 10+ пъти на ден, след това премина на 1-2 пъти на ден. Кърмените бебета могат да не се изхождат по 5+ дена, а някои пък могат да се изхождат по 5+ пъти на ден.

# 541
Момичета, имам нужда от съвет.
Предстои ми да вляза за операция, която в много отношения е като секциото, но без вадене на бебе, т.е. поне 18 часа няма да мога да се движа.
В момента кърмя чрез изцеждане (вече 1 година) и кърмата все още е доста основно хранене на детето, цедя по около 940 мл на ден.
Има ли как да премина през операцията, без да спре кърмата, заради дългия период без цедене? Има ли някой с опит преминал през нещо подобно?
Знам, че ще намалее лактацията, но ми се ще все нещичко да остане... Мислите ли, че подобна пауза носи риск от мастит и налага намаляне на кърмата преди това?

# 542
Няма ли как някой да ви помага за изцеждането? Аз бях почнала да цедя по-малко от 18 часа след секциото понеже бебето не захапваше

# 543
Zimk02, не знам. Ще проуча дали има как леко да ме надигнат, но не разчитам много, тъй като става въпрос за държавна болница.

# 544
Ще може ли някой да дойде при вас, позволяват ли?

Много жени успешно са кърмили след пауза и тази не е толкова голяма. Не съм сигурна за мастит, но поне на ръка би трябвало да може, нали? Успех, може да е добра идея да говорите с консултант

# 545
Здравейте, момичета! Имам нужда от съвет. От 3 месеца кърмя бебето си успешно, но от самото начало съм с ужасни болки в гърба, смених поза, започнах масажи, но се влошавам невралгия по ръцете - ужас. Започнах и ибупрофен, но се чудя има ли още нещо, което мога да правя или да пия, понеже иначе вероятно ще стигна до инжекции и ще трябва да спра да кърмя. След седмица седмица съм на лекар.

# 546
Здравейте и аз бях като вас,с ужасни болки с гърба и врата. Стремете се гърба да е изправен,при мен не ставаше,пак се изкривявах несъзнателно и затова изцяло започнах да го кърмя легнала на страни. Вече почти година и два месеца го кърмя по този начин. Понеже не ми разрешиха да пия милгамма,пиех едни леки витамини б комплекс и и мажех гърба и кръста с Тендивал и чат пак с Фелоран. Трябва да сте упорита,мажете през два часа с Тендивала.Започнете с упражнения в къщи-клекове,мост и др. След упражненията,може да намажете леко гръбнака и други проблемни зони с памуче напоено с Камфоров спирт. Знам какво ви е,много боли и ви пожелавам да се оправите час по скоро и дълго да си кърмите бебенцето Heart

# 547
Много благодаря за съветите и подкрепата 🫶
С упражненията ми е съвсем трудно понеже съм с голяма диастаза, но ще започна с по-леки, щадящи корема

# 548
Здравейте, доколко е нормално бебето да връща след всяко кърмене? Започна преди 2-3 дни, някой път е 1 супена лъжица, друг път две. Сега ми се случи и по време на самото кърмене. Течността си е бяла - кърма.
Някой път връща и час след кърмене - пресечено.

# 549
Напълно нормално. Много бебета са така. Моето беше така до към 6-7 месеца. Стига да наддава, всичко е наред.

Оригването между другото прави връщането на млякото по-вероятно.

# 550
Напълно нормално. Много бебета са така. Моето беше така до към 6-7 месеца. Стига да наддава, всичко е наред.

Оригването между другото прави връщането на млякото по-вероятно.

Ще те позлатя. Благодаря, че винаги отговаряш.
Засега наддава, следя я всеки ден, спокойна е, ака и пишка.

Благодаря отново!

# 551
И моята връщаше на всяко хранене или след него някъде от 20тия ден та почти до 2 месеца. После неусетно го израсна. Мислех, че преяжда, но не е показател за това. Просто храносмилателната система все още е незряла.🩷

# 552
Моля за съвет, бебето ми е на 16 дни, изцяло на кърма , тревожа се, че не наддава добре. Уж кърма има, гърдите се пълнят , слагам бебо, но той за 9 дни от изписването е качил много малко. Роди се 3980 изписаха го 3940 , днес 16 ден е 4080 . Искаше ми се да се кърмим , но явно няма да издържа и ще трябва да цедя , за да знам какво количество изяжда. Винаги е много гладен сякаш не му давам достатъчно, има препълнени памперси с пишко и ако (като акото е жълто с водна консистенция, не е по много , оскъдно е и е на всяка смяна на пелена.  ) Имам чувството, че кърмата която изпива не засища детето и той за това е толкова гладен , страхувам се да не му навредя... Първото си дете не съм кърмила, нямам опит в това той качваше добре и беше на формула, сега това имам възможност да кърмя , но ако не наддава добре ще трябва да преустановят това мъчение за нас. Всякакви съвети ще са ми полезни, тъй като се отчайвам , че не се справяме и детето ми е гладно. Да добавя, че от вчера реших че ще.цедя по 100мл и ще.го храня от шише. Иначе бебето видимо засуква много добре зърното , чува се че гълта , но аз някак не видя ли какво е изял не мога да се успокоя. Той може да суче и 1 час , махна ли го от гърда отново търси храна, не знам какво да правя.

# 553
На тази възраст е добре да е достигнато теглото от раждането. Той и го е задминал. Памперсите и акото звучат напълно нормално. Хранете на поискване, сменяйте гърдите често. Теглете през няколко дни ако искате - хубаво е 25-30 грама на ден да наддава отсега нататък.

Ако не, не означава, че трябва само да се цедите. Схемата е първо поне по 10 минути на всяка гърда, цедене, даване на изцеденото мляко в шише с бавен биберон и чак тогава ако се наложи АМ. Но това е ако наистина не поема достатъчно

# 554
Здравейте! Глобули макмирор дали са безопасни? 12 дни трябва да поставям:/ Чудесен завършек на годината Sweat Smile
Активни съставки са нифурател (500 mg във вагиналните капсули) и нистатин (200 000 IU във вагиналните капсули.
Изрично казах на АГ че кърмя, но знам ли, притеснено ми е

Общи условия

Активация на акаунт