Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 15 803
  • 624
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, ама съм писала на всички в олкс и я няма налична или вече са я изпратили. Тук ми е последната надежда.
Оо съжалявам!
По принцип в блога на Хедра има много подробни (дори по-подробни, отколкото в книгата) статии по повечето проблеми и казуси. Така че може там да четеш. Мен например в болницата (където не си бях взела книгата) блогът ми беше от голяма помощ.
Другото, което ми хрумва - обади се директно на Хедра и попитай дали има екземпляри при нея.

Много тъпо, че е изчерпана, явно не я печатат.

# 136
Да, срещнах такива мнения за блогът. Ще го зачета най-добре, просто обичам да имам нещата на хартия и някак попивам повече, ама ще действам с каквото има под ръка. Иначе в Сторител също я има качена, ама хич не мога да слушам.
Мерси за идеята да й пиша, ще го направя още днес! 🤗🫶

# 137
Книжен пазар, бях я поръчала, но не я взех и я върнах. Виж там.

# 138
В блога има около 30% от книгата. По-специфичната информация си е в книгата. В Сторител като я пуснеш на 1.3 скорост много добре се възприема, че жената, която чете говори твъъърде бавно и спокойно. На мен въпреки че имам хартиената от Озон, аудио ми дойде много удобно докато чистя/готвя/шофирам. Иначе 413 страници си искат време да седнеш да четеш. Аудио е 14 часа. На 1,3 скорост 10 часа, за 3 дни я прослушах.🤗

# 139
  • София

Много тъпо, че е изчерпана, явно не я печатат.
Хедра каза,че скоро ще има нов тираж.

blackstreet , такива са фуниите и по-добре.На Меделата гумата ми почна да се отлепва,при условие че Спектрата е ползвана доста повече от нея.
Те и фуниите на Спектра си имат живот и се сменят през определено време.

# 140
Момичета, на 1 месец сме. Вечер преди заспиване стои на гърда понякога по час през час, явно я успокоява. После спи непробудно 5-6 часа. Постоянно ме съветват как трябва да я будя, за да си хапне и да се стимулирам, за да не ми намалява кърмата а и на нея да не й ставала голяма паузата без храна. Тази вечер пробвах. Милото пи 7 минути и заспа. Оригнах я, но стана неспокойна в съня си и се изкашля веднъж, а до преди това спеше дълбоко като ангел.
Интуитивно чувствам, че е грешно да я будя, защото през деня сама си търси по на често, нощем просто й се спи.
Права ли съм?

И също да включвам ли помпата тогава нощем? Защото пък се тревожа ако се изцедя  и замразя млякото и след малко тя пък се събуди гладна дали ще има достатъчно за нея? А да го цедя, оставя на стайна температура в случай че потрябва и по късно замразя, не мисля че е ок за дългосрочното му съхраняване.. отделно, че тя не обича да пие от шише.
Как да процедирам така че да не ми намалява млякото ако не се храни нощем 5-6 часа и има ли изобщо такъв риск при положение че преди това ме е стимулирала здраво през час по час?🤗

# 141
Ако си наддава добре, не е проблем да спи на тази възраст. В далечните дни, когато и моето бебе спеше по 5-6 часа (отдавна са мираж), на мен не ми намаля кърмата. Но ако ти е притеснено, може да ставаш да цедиш. Винаги има мляко в гърдите, но може просто по-малко да се цеди. По принцип е най-важно да се храни бебето или да се цеди между 1 и 4 през нощта. Но ако бебето си наддава без проблем и не търси хранене тогава, много жени могат да го пропуснат

# 142
Колко кърмения имате общо за денонощието през останалото време?

# 143
6-7 кърмения средно по 40 мин общо от 2те гърди. Казвам средно, защото сутрин и през деня са по 25-30 мин, вечер по 50-час.

# 144
6 кърмения в общия случай са малко за бебе на месец, направете ги 8 и си давайте паузата през нощта щом бебето я иска.

# 145
Как спряхте нощното хранене?

# 146
Как спряхте нощното хранене?
И мен ме вълнува същото. Бебето ми е на 13м и половина, продължава да си суче през нощта. В добрите дни е по 1х на нощ, към 04-05ч. Но понякога е още в 02ч 🤔

# 147
  • Велико Търново
И мен ме вълнува 😁
Моята е на 1г и 10м++. Знам, че ще има много рев и все още го отбутвам във времето, а скоро ще почне ясла и трябва да съм го спряла като се върна на работа, защото няма как работа и будене нощем. Тя все още суче активно по няколко пъти на ден (яде си и нормалната храна). Просто не ми е ясно какъв зор ще е отбиването🙄

# 148
Момичета, цедя се и давам така кърмата на малкия. Цедя се горе долу 10-15 минути. Малко ли е, има ли някакво "правило" по колко време е добре. Също така се цедя докато кърмата намалее и пада на съвсем бавни капки, това правилно ли е или е добре да се цеди съвсем докато спре

# 149
Изобщо ли не суче бебето? Ако е само цедене, трябва на няколко пъти да спре и да потече пак в рамките на едно цедене, иначе остава мляко в гърдите и с времето ще намалее кърмата.

Ако знаете английски препоръчвам този канал за цедене специално:
https://youtube.com/@newlittlelife?si=FlyE9zjSpcC7kMZf

Общи условия

Активация на акаунт