Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 5 926
  • 223
  •   1
Отговори
# 195
Ужас, с тези съвети от болницата най-много един мастит да се развие.

Дават ли АМ на бебето? Надявам се, че не

# 196
https://xedra.me/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0 … 0%B4%D0%B0%D0%BC/
На това мога ли да се доверя?
Дават АМ, аз от вчера на обяд започнах да пускам капки и до вечерта стана чудо. Тя сучеше до капките.

# 197
https://xedra.me/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0 … 0%B4%D0%B0%D0%BC/
На това мога ли да се доверя?
Дават АМ, аз от вчера на обяд започнах да пускам капки и до вечерта стана чудо. Тя сучеше до капките.

Статията е много хубава.

И като са и напълнили коремчето с АМ, много ясно, че няма да суче, а междувременно гърдите на мама ще експлоадират. Как съсипват кърменето в 0болниците не е истина. Майката има толкова мляко, че я боли чак, те АМ дават.

Моето бебче на 11 месеца е лепнало някакъв гаден вирус от яслата. Не ще да яде много, с кърменето се успокоява, хидратира и засища, отделно антителата и другите неща, помагащи за болестите. Много е важно и хубаво кърменето и си заслужава. Яд ме е, че така го съсипват

# 198
Абсолютно го съсипват. На тази статия и на целия блог на Хедра не просто можеш да се довериш, а те съветвам да го направиш. Ако не бях ги чела предварително и моето щяха да съсипят.
Като се почне от това, че
"Оооо след секцио защо бързате да давате, чак след няколко дни ще ви слезе кърмата, бебето има нужда от АМ"
През "родените секцио преди термин имат проблеми със засукването"
А аз коластра си имах и бебето прекрасно засука, слава на Бога
И се стигне до "по 15 мин на гърда през 3 часа " казано от болничния КОНСУЛТАНТ по кърмене?!?!
За бебе на 2 дни това е абсурдно. Тя си стоеше по цял ден върху мен и цоцкаше много повече и по често от това.
Успех и не се плаши, важното е че имаш!  Нека бебка стои постоянно гушната до теб и й предлагай по малко. Тя ще те оправи. 🤗

# 199
Бебето е при мен по цял ден и носят млякото аз да го давам. Не й е пълен стомаха, когато я мъча да я слагам на гърда, засуква по много малко и се обръща на една страна и реве, зърната ми също са кървави вече.

# 200
Мажи се с крем Лансинох или друг с ланолин. И вземи протектор да не те боли. Момичето до мен заради разранени зърна се отказа.

# 201
Лансинох имам и мажа, ще кажа да ми донесат протектори, благодаря.

# 202
За да са кървяви, явно не захапва добре. Прави ли хубав вакуум, обръща ли устата като на рибка?

# 203
Тя каза, че заради твърдостта от слизането на млякото не засуква, което е нормално за бебетата, а отначало си е засукала. Това изключва проблемите технически с бебето. Остава да се справи с твърдостта.

# 204
  • София
За да са кървяви, явно не захапва добре. Прави ли хубав вакуум, обръща ли устата като на рибка?
Щом се разраняват, вероятно захапва плитко.
Елена Василева има една много хубава лекция за позата на бебето и точно захвата.
Ухо, рамо и краче на бебето трябва да са в една линия и бебето да се поднася към гърдата в момента, в който започне да прави онова търсещо движение с главичката.
Ето така:

На мен ми се разрани само едното зърно,много е неприятно, но мина.
В един момент силно се усеща, когато бебето захапва неправилно и това е в основата на разраняването на зърната.
Погледни това клипче, от седмата минута нататък е това, което ти трябва:
https://www.youtube.com/live/U-7zdon6Ay4?si=cQf-7BeXqlWa4m8a

# 205
Тя каза, че заради твърдостта от слизането на млякото не засуква, което е нормално за бебетата, а отначало си е засукала. Това изключва проблемите технически с бебето. Остава да се справи с твърдостта.
Именно и моля, помогнете ми именно с това. Цедя на ръка, с ел.помпа и излиза жълта коластра, която давам с шише на бебето и последните два пъти изхвърлих ам. Но те просто не омекват.Disappointed Relieved

# 206
Белушани, спокойно, и аз бях така! Абсолютно по същия начин, както го описваш. Гърдите ми бяха като плондери, имах чувството, че ще експлодират. Бебето отказваше да засуче, изобщо не можеше да захапе защото зърното беше станало огромно и твърдо…И аз бях след секцио, 3ти/4ти ден в болницата..Като се присетя и лошо ми става!

Първо и най-важно - успокой се, ще мине за няколко дни, временно състояние е, няма да направиш мастит. Това, което задължително трябва да правиш е студен компрес по много пъти на ден. Аз си замразявах напоени с вода дамски превръзки в камерата - много са удобни за тази цел.
Второ - масаж на гърдите с цел избутване на лимфата и омекотяване на зърното - виж в линка. Мен ме спаси тази статия на Хедра:

https://xedra.wordpress.com/2017/02/01/engorgement/

Трето - можеш да пиеш чист Ибопруфен (не Нурофен - той е с примеси).

Бебето ще се научи да суче, спокойно, просто в момента хем не може още, хем заради отока съвсем не успява.

# 207
Здравейте, може ли някой консултант по кърмене да се включи:
Склонна съм към проява на паник атаки и депресивни състояния.
Родих преди 4 дни и от вчера не съм спряла да плача и да се тревожа (още сме в болницата и малкия е почти целия ден с мен).
Кърмя го, но ми се иска да приема и Пниксен, който е на билкова основа за да се опитам да се успокоя.
Знаете ли дали е съвместим с кърменето?

# 208
Мой съвет - сега този момент е много уязвим. При нужда моля те, потърси помощ!

Не знам за самия медикамент, попитай в болницата лекарите най-добре.
Ще си го запиша и аз да го имам като идея, понеже на моменти и мен ме хващат тревожности.
Всичко ще бъде наред, бъди силна!
Има група във фейсбук За дългото кърмене, там може да попиташ.

# 209
Здравейте, може ли някой консултант по кърмене да се включи:
Склонна съм към проява на паник атаки и депресивни състояния.
Родих преди 4 дни и от вчера не съм спряла да плача и да се тревожа (още сме в болницата и малкия е почти целия ден с мен).
Кърмя го, но ми се иска да приема и Пниксен, който е на билкова основа за да се опитам да се успокоя.
Знаете ли дали е съвместим с кърменето?

Пробвай да го потърсиш тук, най-добре по съставките - предполагам ги пише на латиница на опаковката.

https://www.e-lactation.com/en/

Първите няколко седмици (и месеци) са много, много тежки. Ако не усещаш достатъчно подкрепа от близките си, наистина не се колебай да потърсиш помощ от психолог защото следродилната депресия е често срещано заболяване!

Всичко ще е наред! ❤

Общи условия

Активация на акаунт