Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 10 571
  • 444
  •   1
Отговори
# 435
Libraing, много добре те разбирам тъй като моето дете беше в кувьоз и аз също трябваше да се цедя и да хвърлям. Много е добро количеството, което вадиш и те съветвам също като mаrtIna да използваш ръчната помпа. Тъй като детето е в неонатология и го хранят с шише то вече е свикнало с него и ако са някои течащи като тези, с които хранеха моя син, кърменето ще бъде предизвикателство, но в никакъв случай не се отказвай! Силно се надявам детето да си засуче и да нямате никакви проблеми! Heart Кураж и всичко ще бъде наред!

Аз цял месец се борих да кърмя детето, но явно волята ми не беше достатъчно силна, защото така и не ни се получи и сега е на АМ. Но пък със следващото дете ще знам как е и ще си нося стерилизатор, мои си шишета, ще съм по-настоятелна и по-често ще давам гърда.

П.С. докато пишех този пост MayGodBless се включи и нейния съвет е изключително добър! Ако има кой да взима кърмата и да я замразява това ще е супер.

# 436
Аз нямах стерилизатор първите 3-4 дни и миех само с бебешко веро и топла вода. Подкрепям момичетата по-горе каквото съветват. Стискам палци скоро да си гушнете бебчето и да е успешно кърменето! Hug

# 437
Аз понеже съм много анти трупане на излишни уреди - миене с бебешко веро и преваряване в голяма тенджера не е ли вариант? Докога се преварява всичко, първите 2 месеца?

# 438
Вариант е и съм го правила. Но ако имаш 10+ шишета, както аз, цял казан ще ти трябва Satisfied За няколко малки или 2-3 средно големи шишенца върши работа.
Стерилизира се до годинката, а може и до навършване на шестия месец. Всеки казва различно. Аз мисля да стерилизирам до шестия месец и после само с бебешко веро да минавам.

# 439
По принцип стерилизирането не е задължително за донесените бебета, но за недоносените е по-различно. За тях, доколкото съм чела, стерилизирането е задължително, и бих се придържала към долната граница за държане на стайна температура - т.е. 4 часа.

# 440
Ако бебчето е недоносено, съхранението на кърма е по-различно от това за доносени и не важат същите часове. Има информация на фб страницата на НАПК.
И се присъединявам към съвета да не се осланяте само ма хендсфри помпата, ако раздялата продължава и се окаже по-дълга.

# 441
Добавям само, че се продават таблетки за студена стерилизация - измити шишета и части на помпа се слагат в плик с таблетката и излизат стерилни, може да ти донесат в болницата. Опитай по-често да цедиш и задължително и нощта, количествата ми се струват нормални, успех и бързо възстановяване!

# 442
Аз понеже съм много анти трупане на излишни уреди - миене с бебешко веро и преваряване в голяма тенджера не е ли вариант? Докога се преварява всичко, първите 2 месеца?
Има бюджетни стерлизатори за микровълнова фурна, които вършат чудесна работа без хамалогията на преваряването в тенджара.
По принцип стерлизацията е силно препоръчителна първите месеци когато има слюнка от бебето, тъй като комбинацията от слюнка и мляко има потенциал да развие прекрасни (=опасни) бакериални колонии. Помпата за кърма е напълно достатъчно да бъде измивана с гореща вода и веро след всяко ползване, няма нужда да се стерлизира - пишеше го в инструкциите на моята помпа. Също така оставяйте помпата да съхне на въздух, например върху чиста домакинска хартия - в болницата могат да ви дадат марли или ново руло тоалетна хартия.

Напълно подкрепям съвета кърмата да се събира в плик за кърма и да се замразява! В момента навън вече е студено - ако имате балкон/перваз навън в стаята, може да я оставите там и за доста повече от 4ч, стига да не я пече директно слънце. През нощта темепратурите в София вече са като в хладилник, че и по-ниски.

# 443
Момичета, наистина ли срокът на съхранение при под -18 градуса във фризер с чекмеджета е само 2 месеца?  Бебка е на 3, това значи че кърмата, която съм цедила първия месец вече е негодна за пиене?

# 444
Знам, че е до 6 месеца при толкова ниска температура

Общи условия

Активация на акаунт