Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 10 590
  • 445
  •   1
Отговори
# 420
Бебетата обичайно не могат да поемат много течност в началото, не че ще ви убедя в обратното. А масово в отделенията да толкова некомпетентни на тема кърмене и вместимост на стомаха, че после седмици се оправят бакиите. Всички сме виждали прословутия лист, според който всеки ден трябва млякото да се увеличава с по 10 мл.

# 421
Само да се похваля, че буците изчезнаха. Според мен най-голям ефект имаше Лецитина, който приемах по три на ден. Явно наистина втечни млякото и по-лесно премина през каналчетата. Чак ме е яд, че при предното запушване не съм го взимала, а ми трябваше повече време да се оправи. Препоръчвам го, ако някоя има запушване и болезнени буци.

# 422
Соевият лецитин е топ добавка. Поне 2 месеца страдах от бучки и температура, след като го започнах всичко това приключи. Препоръчвам всеки ден по 1 брой профилактично за всяка мама, която е имала някога проблем.

# 423
И аз да се включа с нашия напредък. Страх ме е да се похваля, но вчера само сутринта дадох изцедена кърма от шише. Днес не. Храня по-често 2 часа и половина 3. Получава ни се само легнали, когато е сънена. Но пак съм доволна.
Дано да е стачка и да премине бързо.
Благодаря ви за съветите.

# 424
1.Момичета имахте ли след родилен косопад и кога започна?
2.И какви витамини могат да се приемат съобразено с кърменето?

През годините периодично се справях с какъв ли не хормонален и сезонен, имам богат арсенал от домашни и купени маски, ампули, серуми, мултивитамини и моно витамини в по големи дози. Но не съм сигурна дали са съвместими с кърмене, примерно биотин 5-10 000? Приорин? Пантогар?
Иначе в началото на бременността имах доста солиден и после към 5 месец като спря, до 3ти месец кърмене нито косъм не падаше изобщо голям кеф, толкова гъста коса никога не съм имала. Наясно съм, че трябва да си падне това, което толкова време не е падало и е нормален баланс. Ама не е приятно. Чудя се също след родилен ли е или есенен? Ама и с оглед на това че от както родих нито маски, нито серуми, мия я на 1-2 седмици веднъж и то с обикновен шампоан, постоянно навита на кокче, пия си само витамините за кърмачки, та даже доста изтърпя ама като гледам тия топки в сифона и по четката хич не ми е хубаво 🙈
Та споделете действащи съвети🤗

# 425
Може би 5-6 месеца след раждането взе доста да ми пада косата. Решението - същото каквото и когато нищо не падаше - нищо. Излишни пари и усилия са това, нищо няма да променят.

Аз си пия същите витамини откакто съм бременна. Но те нямат общо с коси пада.

# 426
Сондите за кърмене от тук взехме https://www.helmed.bg/bg-product-details-321.html само размер кой беше ще погледна, мисля 4.

Относно косопада при мен почна брутален такъв към края на трети месец от кърменето, направо кичури ми падаха. Спря към 5ти-6ти месец и си мие добре косата сега. И аз знам, че нищо няма да помогне.

# 427
Може би 5-6 месеца след раждането взе доста да ми пада косата. Решението - същото каквото и когато нищо не падаше - нищо. Излишни пари и усилия са това, нищо няма да променят.

Аз си пия същите витамини откакто съм бременна. Но те нямат общо с коси пада.
+++
При мен май започна по-рано, може би към 4ти месец. Беше неприятно, но знаех, че е нормално и не съм се впечатлявала особено. Не съм правила и нищо особено - просто си мина от самосебе си след няколко месеца.
Спокойно, няма да останеш без коса! 😜

# 428
Здравейте. Родих вторник вечерта и започнах петък сутринта стимулация с ръчна помпа, като от вчера минах на хендс фри електрическа. Бебето ми го лекуват в неонатологията и не е с мен, за съжаление не мога да го кърмя все още директно.

През 2-3 часа помпя, от вчера насам от двете гърди излизат около 25-30 мл, а тази вечер изкарах и 50 мл.

Това нормален прогрес ли е?

За съжаление родих преди да започна книгата на Хедра и другия си материал за кърменето, а тези дни са меко казано хаотични и я карам на инстинкт. Надявам се скоро вече да е с мен и да можем да се настроим двамата да действаме.

# 429
Звучи добре, да. Дават ли му кърмата?

# 430
Звучи добре, да. Дават ли му кърмата?

Не. Аз нямам и условия да си стерилизирам помпите тук, за съжаление. Налага се да изливам ☹ адски ми е тъжно.

Но имам надежда вече да ми го донесат утре и да пробваме с директно сучене от мен.

# 431
Ужас, това в България явно е голям проблем. Как може да не дават най-добрата храна на бебето! Поне не може ли да я замразите кърмата? Може до 4 часа да е на стайна температура и примерно таткото да я занесе вкъщи и да я сложи във фризера

# 432
Libraing мога само да предполагам,колко ви е тежко в момента. Пожелавам ви много скоро да си гушнете и накърмите бебчето!

# 433
Libraing, пожелавам ви скоро бебето да е при вас. Съветвам ви обаче да не ползвате хендсфрито като основна помпа. И най-доброто остава някакво количество в гърдата и намаля лактацията. Когато можете, използвайте ръчната или друга помпа, но не хендсфрито. Аз лично съм сравнително доволна от Медела Соло.
Жалко е, че не ви дават сега да дадете кърма на бебето. Знам, че в повечето болници е така, но често от един момент нататък позволяват.

# 434
Да ви донесат пликчета за замразяване на кърма и някой близък да ги взима и замразява. До 6 часа на стайна температура няма проблем да стои, а помпата и само с бебешко веро и гореща вода да я миеш пак е добре. Това е безценна коластра, не изхвърляйте.🤗

Общи условия

Активация на акаунт