Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 16 174
  • 640
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, темата сигурно е коментирана многократно, но съм толкова изтощена, че нямам възможност да се връщам назад. Проблемът е кърмаческа стачка. Бебето днес навършва 2 месеца- мислех си , че е рано за тези периоди, но уви. До момента наддаваше прекрасно, но последната седмица откогато е и стачката не е качила почти нищо, въпреки че някои от дните успявам да я кърмя през деня. Не помага нищо вечерите и през нощта, нито движение, тъмно, тихо, бял шум, топка... дори не иска да засуче. Кърмата намалява, защото се получават по-големи интервали. Цедя, когато мога, но имам и по-голямо дете и не мога да стоя на помпата през 2 часа. На няколко пъти се предадох и дадох изцедена кърма от шише. Знам, че е грешка, но се притеснявам, че наддаването спря. Иначе има мокри и мръсни памперси. Всякакви съвети биха ми били от полза. Като цяло не знам дали да търпя плача и да не давам от шише и да я чакам да огладнее много, за да приеме гърдата или да давам по малко, за да приема все пак някакво мляко.

# 631
Не е грешка да се даде от шише, стига шишето да е с бавна струя и да се храни с почивки. Спокойно.

Сигурно ли е, че проблемът е кърмаческа стачка? Възможно ли е нещо друго да го мъчи бебенцето, примерно отит?

Иначе не е добре да се чака бебето да е освирепяло от глад. Тогава дори е по-трудно да захапе. Може да е най-добре да се даде малко от шише първо да се успокои и да не е супер гладно и тогава на гърда. Аз съм имала успех така. Случвало ми се е и да ползвам биберон, макар че моята изобщо не приемаше бибка по принцип, но няколко пъти като е много разстроена, и е помагал. Като се успокои и суче от биберона усилено, леко я премествам на гърдата, където продължава със сученето. Може и с шише да има успех така. Не винаги е помагало, но си струва да се пробва.

Внимавайте да не насилвате бебето, като му насочвате главичката, докато се дърпа, или по някакъв друг начин. Така се създава неприятна асоциация с гърдата. Аз така бях направила и ми отне известно време бебето да не се противи.

# 632
Все едно аз съм го писала, с тази разлика, че моята госпожица не пие от шише и съответно си гладува. Днес цял ден е на по няколко суквания на час. През нощта също не сука особено..... Сега вече освирепяла изсука всичко и не и стигна. Тя сега започва маратона на вечерното сукане, а гърдите ми не смогват. ..
Днес бях на ръба да ходим на лекар, цял ден дремуца, не яде добре, не знам това режим някакъв ли е при нея, но сега е кукуряк и да през нощите ще суче.
Остава се проблема при нас с газовете, доста ака, също и си пълни памперсите, не знам от къде предвид малкото сукане през деня ...
С каката имах подобен период, съкрати ми живота, но там намерихме решение, сега още не успявам и много се тормозя . Кърмата също намалява, а тя друго не признава . Също е на два месеца и една седмица.

Здравейте, темата сигурно е коментирана многократно, но съм толкова изтощена, че нямам възможност да се връщам назад. Проблемът е кърмаческа стачка. Бебето днес навършва 2 месеца- мислех си , че е рано за тези периоди, но уви. До момента наддаваше прекрасно, но последната седмица откогато е и стачката не е качила почти нищо, въпреки че някои от дните успявам да я кърмя през деня. Не помага нищо вечерите и през нощта, нито движение, тъмно, тихо, бял шум, топка... дори не иска да засуче. Кърмата намалява, защото се получават по-големи интервали. Цедя, когато мога, но имам и по-голямо дете и не мога да стоя на помпата през 2 часа. На няколко пъти се предадох и дадох изцедена кърма от шише. Знам, че е грешка, но се притеснявам, че наддаването спря. Иначе има мокри и мръсни памперси. Всякакви съвети биха ми били от полза. Като цяло не знам дали да търпя плача и да не давам от шише и да я чакам да огладнее много, за да приеме гърдата или да давам по малко, за да приема все пак някакво мляко.

# 633
Ако не приема шише, пробвайте спринцовка. Или пък някой друг да и даде шишето, не мама

# 634
Да, пробвам, и с лъжичка, но става много много бавно
Все пак е вариант
Ако не приема шише, пробвайте спринцовка. Или пък някой друг да и даде шишето, не мама

# 635
Не е грешка да се даде от шише, стига шишето да е с бавна струя и да се храни с почивки. Спокойно.

Сигурно ли е, че проблемът е кърмаческа стачка? Възможно ли е нещо друго да го мъчи бебенцето, примерно отит?

Иначе не е добре да се чака бебето да е освирепяло от глад. Тогава дори е по-трудно да захапе. Може да е най-добре да се даде малко от шише първо да се успокои и да не е супер гладно и тогава на гърда. Аз съм имала успех така. Случвало ми се е и да ползвам биберон, макар че моята изобщо не приемаше бибка по принцип, но няколко пъти като е много разстроена, и е помагал. Като се успокои и суче от биберона усилено, леко я премествам на гърдата, където продължава със сученето. Може и с шише да има успех така. Не винаги е помагало, но си струва да се пробва.

Внимавайте да не насилвате бебето, като му насочвате главичката, докато се дърпа, или по някакъв друг начин. Така се създава неприятна асоциация с гърдата. Аз така бях направила и ми отне известно време бебето да не се противи.
Струва ми се, че ако беше отит нямаше да суче изобщо. А ппи нея започна с откази само на някои хранения, обикновено вечер. След това се увеличи броят на отказите и сега вече отказва почти на всички хранения. Понякога залъгвам с биберон докато се успокои малко и успява да засуче, но не винаги работи.

# 636
При отит болката не е постоянна през цялото време, даже може да спре по някое време, но инфекцията да е там. Не казвам, че има бебето отит, просто да кажа, че симптомите не са денонощни

# 637
Здравейте!
Бебето ми е на 2 месеца и половина. Някъде от около седмица започна да се храни много мудно на доста от храненията и не суче ефективно, сякаш няма апетит. Преди се хранеше доста бързо, а сега по 20тина, дори и 30 минути стои на гърдите. Прави някакви слаби посуквания. С такива посуквания не знам до колко е възможно да се е нахранило добре, а пък аз да се окаже, че се притеснявам излишно.

Точно от миналата седмица има малко проблеми с носа (едната ноздра се запушва). Друга промяна, която съм забелязала пък от 2-3 дни е, че си дъвче езика. Не знам тези неща имат ли общо с кърменето, но вече започнах да се оглеждам и да търся причини защо се получава така.

След хранене бебето никога не показва раздразнение или някакви признаци на глад, съвсем нормално се държи. Бих казала, че и памперсите са нормално пълни. След неефективно сукане пускам понякога помпата за по 5-6 минути на гърда, за да видя има ли кърма и да направя малко допълнителна стимулация. Успявам да изцедя около 30 мл, което пък ме навежда на мисълта, че кърма си имам.

Някакви съвети какво мога да направя, за да се подобрят нещата и според Вас какви може да са причините за създалата се ситуация?🤔
Ако допуснем, че бебето не успява да си вземе нужното количество кърма по една или друга причина, то не би ли трябвало да показва някакво раздразнение и да дава сигнал, че е гладно?
Много съм объркана, не знам как да процедирам, а не искам да се намали количеството кърма..

# 638
Панда, ако има някакъв дискомфорт може да суче по-малко. Забележи дали се напъва или нещо показва. На мен консултантката по кърмене ми каза, че като има дискомфорт задоволяват само първичния си глад и спират.
Аз да питам, тези с повече опит, имали ли сте спад в количеството кърма и за колко време се коригираха нещата? Аз имах преди месец, доста бързо за два дни усетих разлика като започнах да цедя, но сега усещам , че е по намаляла, а малката не иска адаптирано..

# 639
Zimk02, какви са симптомите на отит? Знам, че не е по темата.

За да не е спам, може да опитате power pumping за увеличаване на лактацията.

# 640
Моето бебе имаше отит два пъти. Първия път имаше истеричен рев, миризма от ухото, течаща гной от него. Втория път нямаше нищо и разбрахме, защото лекарят провери при преглед по друг повод

Общи условия

Активация на акаунт