Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 15 557
  • 621
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, сукралозата дали преминава в кърмата? А другите подсладители? Ще ми се да включа суроватъчен изолат към закуска, но подсладителите ме притесняват.

# 586
Здравейте!
Въпросът ми не е за кърмене, но пък става дума за гърди на бременна.
Преди няколко дни получих изключително изненадващ и зверски сърбящ и дразнещ обрив между гърдите и малко под и над тях централно към корема и деколтето. Също така, няма пъпки по самите гърди.
Пояснявам, че нямам огромни гърди и дори след набъбването от бременността не се получава търкане.
Самите пъпки са едри и почти сякаш имат бели върхове, но нямат реално.
Имам промяна в праха за пране, но е от преди месец и нося едни и същи дрехи, които пера през ден и вече съм ги слагала след промяната.
Таа, някоя от вас да се е сблъсквала с това?
Мажете ли се с нещо за стрии? Аз получих алергия към олиото и лосиона на мустела след 7 месеца позлване. Точно пъпчици и обрив, зачетох се из чуждестранни сайтове и се оказа, че е често срещано от тях. Реакция на тялото по време на бременнността, сега нямам проблеми.

Ами според мен каквото и да преминава е в супер малки количества. Подсладител е, не е алкохол или цигари, според мен е същото като да ядеш шоколад или нещо сладко

# 587
Аз изобщо не бих се притеснявала за сукралозата

# 588
Привет, имам ъпдейт от днес.
Първо, мажа се с олиото на Палмърс и само по самите гърди, които пък не са засегнати.
Писах си с моята любима дерматоложка в Healee, защото никак не отшумяваше и съм се събуждала вече бяколко пъти от силен сърбеж.
Диагнозата, която ми постави е фоликулит в престерналната област. Изписа ми измивно средство и спрей за изсушаване на пъпките. За жалост, ми каза, че това е доста тегаво за лечение с препарати, които не са вредни за бременни и ще ми трябват 14-20 дни, за да го уморя.
Предизвиква се от запарване/потене/претопляне в комбинация с изкуствени материи.

Здравейте!
    Въпросът ми не е за кърмене, но пък става дума за гърди на бременна.
    Преди няколко дни получих изключително изненадващ и зверски сърбящ и дразнещ обрив между гърдите и малко под и над тях централно към корема и деколтето. Също така, няма пъпки по самите гърди.
    Пояснявам, че нямам огромни гърди и дори след набъбването от бременността не се получава търкане.
    Самите пъпки са едри и почти сякаш имат бели върхове, но нямат реално.
    Имам промяна в праха за пране, но е от преди месец и нося едни и същи дрехи, които пера през ден и вече съм ги слагала след промяната.
    Таа, някоя от вас да се е сблъсквала с това?
    Мажете ли се с нещо за стрии? Аз получих алергия към олиото и лосиона на мустела след 7 месеца позлване. Точно пъпчици и обрив, зачетох се из чуждестранни сайтове и се оказа, че е често срещано от тях. Реакция на тялото по време на бременнността, сега нямам проблеми.

Ами според мен каквото и да преминава е в супер малки количества. Подсладител е, не е алкохол или цигари, според мен е същото като да ядеш шоколад или нещо сладко

# 589
    Точно от това се предизвиква. При мен се получи, защото до момента никога не бях носила сутиен нон стоп, винаги спях без, но като родих нямаше как естествено и носех постоянно спортен тип бюстие, но то ти е изкуствена материя. А беше лято, та от прегряването ето. Но минаха без да ги мажа с нищо за няколко дни  🤗

# 590
    Аз пък обратното - след като родих престанах да нося сутиени. Първите 3 месеца носех бюстие (памучно) защото бях нон стоп със сребърни капачета на зърнаха. Но след това махнах всичко и се чувствам идеално. Вече ми е некомфортно със сутиен. Но съм с малки гърди

# 591
    Как се оправяте с подгозването без сутиен?
    Аз не си представям да имам дежурни 7-8 тениски, 4 месеца не съм махала сутиена 😵💫

# 592
    Не съм имала фрапантно подгизване - да, течеше по малко, но си слагах нова тениска/нощница/потник и така.
    Но аз имах лош старт и недостиг на кърма, та количествата не са били никога големи..сигурно има значение.

# 593
    Здравейте! Имам бебе на почти 3 месеца, роден в осмия месец недоносен, имаше проблем в началото с храненето с шише дори, не можеше да суче и се задушаваше. Заради недоносеността му, трябваше да се изцеждам и да давам изцедена кърма, за да получава нужното количество. Появи се рефлукс в началото на втория месец, повръщане на фонтан на всяко хранене, той се задавя постоянно с мляко, дори когато е минало време от храненето, държан е прав и всичко необходимо. Не овладяхме с нищо. Рефлуксът стана много опасен - започна да се задавя и насън дори и да се задушава, защото изплисква мляко дори и от носа. Педиатърката ни каза да давам нужното количество кърма без 30мл и след приключване с шишето кърма, да давам 30мл адаптирано антирефлуксно мляко. Поовладяхме рефлукса, но сега той отказва да пие кърма 😅 Вече продължава повече от седмица..в началото мислех,че не иска ,защото прави разлика между прясно изцедена и такава от хладилника , но никаква не иска..дърпа се от шишето, извива се, плаче .. още като усети,че е кърма.. а за сукане - той все още не може хубаво да суче от гърда, а когато предлагам, не иска 😅Възможно ли е да не иска кърма, защото е по-течна и я връща.. има ли какво да направя, освен спиране на кърмата и продължаване само с адаптирано мляко..

# 594
    Има сгъстители с Рожков, пробвайте изцедената кърма да сгъстявате с тях. Те не променят нлякото, сгъстителя е същия като в АР млякото.

# 595
    Бихте ли ми показали? Благодаря! Simple Smile

Има сгъстители с Рожков, пробвайте изцедената кърма да сгъстявате с тях. Те не променят нлякото, сгъстителя е същия като в АР млякото.

# 596
    Здравейте, кърмя вече 6ти месец и започнахме захранване. Искам да започна да давам вода на бебето, но не знам какво шише/чаша да купя. Какво ще ме посъветвате ?
    Четох различни препоръки и вече се обърках.

# 597
    Сгъстител за адаптирано мляко напишете в гугъл и ще ви излезе.

# 598
    Здравейте, кърмя вече 6ти месец и започнахме захранване. Искам да започна да давам вода на бебето, но не знам какво шише/чаша да купя. Какво ще ме посъветвате ?
    Ние първите 2-3 месеца след захранването давахме от обикновено шише с биберон, с каквото давахме и АМ. После му купих силиконовата чашка на EZPZ и започнах да го уча да пие от нея (аз я държах). Препоръчвам я.
    Някъде към 10-11 месец купих и чаша/шише със сламка и доста бързо се научи да пие от него. Нашето е обикновено и евтино, от Джъмбо, защото детето ги троши и вече съм сменила 3 шишета (на 1г и 5 м е). Но не съм доволна защото тече.

# 599

Чаша със сламка за бебета или направо обикновена чашка, може даже и чашка за шотове. Ние се мъчихме с различни сламки и накрая направо взехме да и даваме водата с чашката и така е най-лесно. Тя обича да слага храната в чашката и после да я маха и да пие после тази вода 😁

Общи условия

Активация на акаунт